Πριν ένα χρόνο, πρωτοσυναντήσαμε τον Χρήστο σε ένα ξενώνα της συμπρωτεύουσας. Ταξίδευε συχνά στη Θεσσαλονίκη για τις θεραπείες του και τον φιλοξενούσαν στον ξενώνα για όσο χρειαζόταν. Οι μέρες του εκεί γινόντουσαν πιο ευχάριστες, καθώς έκανε κολλητή παρέα με τον αγαπημένο του φίλο Β. Είναι κι αυτός παιδί ευχής και τυγχάνει να κατάγονται από  την ίδια πόλη της Βορείου Ελλάδος, ενώ τα σπίτια τους να είναι αντικρυστά…

Το δέσιμό τους μπορεί να ξεκίνησε από τη γειτνίαση, αλλά σίγουρα ισχυροποιήθηκε έπειτα από τη συνύπαρξή τους στο ξενώνα φιλοξενίας. Οι συμπτώσεις που ενώνουν τις ιστορίες των δυο αγοριών δε σταματούν εδώ. Οι νεράιδες γνώρισαν τον Χρήστο όταν επισκεφθήκαν τον καλό του φίλο Β.. Εκείνη την ημέρα θα εκμαιευόταν η ευχή του Β. , ο οποίος αργούσε να εμφανιστεί και στεκόταν στην πόρτα σου σαλονιού γιατί ντρεπόταν να πλησιάσει. Λίγο μικρότερος στην ηλικία από τον Χρήστο, ελαφρώς διστακτικός, ψιθύρισε στο αφτί του μπαμπά του πως ήθελε δίπλα του το φίλο του το Χρήστο, διαφορετικά δεν επρόκειτο να μιλήσει σε κανέναν. Πράγματι ο Χρήστος κατέφθασε και ενσωματώθηκε στη παρέα με έναν τρόπο διακριτικό, αλλά πολύ σημαντικό. Ο μικρούλης Β. μεταμορφώθηκε στη στιγμή και έτσι αποκαλύφθηκε πώς μέσα του κρυβόταν ένα αξιαγάπητο ζιζάνιο που έδινε καταιγιστικές πληροφορίες για όσα του άρεσαν και για όσα συνήθιζε να κάνει με τον κολλητό του φίλο. Κάποια στιγμή οι νεράιδες απεύθυναν μία ερώτηση στο Χρήστο, αλλά η απάντηση τις  αφόπλισε: «Αυτή τη στιγμή είστε εδώ για το Β. Αν κάποια στιγμή έρθετε για μένα, θα σας απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις». Δεν ανακατεύτηκε καθόλου στη γνωριμία μας με το Β., ήταν δίπλα του μόνο για να τον στηρίξει. Δε διεκδίκησε στο ελάχιστο την προσοχή, αντίθετα καμάρωνε και χαιρόταν με τη χαρά και την καλή διάθεση του φίλου του. Αυτός είναι ο Χρήστος!

Φυσικά οι νεράιδες φρόντισαν να οργανώσουν μια ξεχωριστή συνάντηση με τον Χρήστο, για να τον γνωρίσουν και να εκμαιεύσουν τη δική του ευχή. Εκείνος δεν το σκέφτηκε πολύ, ευχήθηκε να αποκτήσει ένα δωμάτιο με θέμα τα αγαπημένα του Cars  με κεντρικό car τον μοναδικό κατακόκκινο MacQueen. Ο μικρός μας φίλος είναι ένα ώριμο και υπομονετικό παιδί, κατανοούσε απόλυτα τους λόγους που θα καθυστερούσε η εκπλήρωση της ευχής του – ένας εκ των οποίων ήταν ότι βρισκόμασταν στην περίοδο της καραντίνας – χωρίς να εκφράσει κάποιο παράπονο που να μαρτυρά ανυπομονησία ή κούραση. Όταν έφτασε ο καιρός για την εκπλήρωση της ευχής του και όσο το δωμάτιό του ετοιμαζόταν, εκείνος δε βρισκόταν στο σπίτι, όμως δε σταματούσε να μας τηλεφωνεί. Η αγωνία του είχε χτυπήσει κόκκινο, όσο κόκκινος είναι και ο MacQueen. Ήθελε να γνωρίζει τι ώρα θα ήταν όλα έτοιμα και εκείνος θα έμπαινε στο καινούριο του δωμάτιο. Ένα δωμάτιο όμως δεν είναι απλή υπόθεση. Συναρμολογήσεις, τοποθετήσεις ταπετσαριών και ιδιαίτερων κατασκευών, ηλεκτρολογικές συνδέσεις, επιμελής καθαρισμός, επίπλωση, ντύσιμο, διακόσμηση, απολύμανση, είναι εργασίες απαραίτητες για να είναι ένας χώρος πανέτοιμος να υποδεχθεί τον υπέροχο μαχητή.

Έπειτα από πολλές ώρες εργασιών, έφθασε η στιγμή που ο Χρήστος θα άνοιγε την πόρτα του Macqueen δωματίου. Αυτό που αντίκρισε δεν το περίμενε, ούτε θα μπορούσε ποτέ να το φανταστεί. Δε σταμάτησε να δείχνει τα νέα του πράγματα στη μαμά και το μπαμπά του κάθε φορά που άνοιγε ενθουσιασμένος ένα κουτί. Εντυπωσιάστηκε από το γραφείο, την καρέκλα, τα ράφια πλέγμα και όλα τα είδη γραφικής ύλης που διάλεξαν οι νεράιδες για εκείνον. Ξετρελάθηκε με το φωτιστικό φανάρι, πλέον θα έκανε τις δικές του αγωνιστικές διαδρομές στο ανανεωμένο του δωμάτιο με το ιδιαίτερο θεματικό χαλί επάνω στο οποίο κάθισε και χάζευε χαρούμενος τη διακόσμηση, μέχρι που το βλέμμα του θαμπώθηκε από την ιδιαίτερη πλευρά του νέου κρεβατιού. Χαρακτήρισε τα σεντόνια Macqueen ως εξαιρετική επιλογή και δεν κατέβαινε από το κρεβάτι που του είχε κάνει εντύπωση κυρίως για το ύψος του. Μα τίποτα δεν συγκρινόταν με την εντυπωσιακή κατασκευή που είχε τοποθετηθεί από επάνω του. Ένα διάτρητο ρολό ασφαλείας κάλυπτε το 1/3 του τοίχου, ώστε να δίνει την εντύπωση γκαράζ, αφήνοντας ακάλυπτο το τμήμα της ταπετσαρίας. Ο κρυφός led φωτισμός πίσω από το ρολό χάριζε στο δωμάτιο ένα πραγματικά ιδιαίτερο εφέ που έδινε χρώμα στο δωμάτιο. Ο Χρήστος δεν άφηνε το remote αλλαγής χρωμάτων από τα χέρια του, καθώς ήλεγχε κάθε επιλογή φωτισμού ξανά και ξανά. Βέβαια η πιο ξεκάθαρη εκδήλωση της χαράς που ένιωθε αποτυπωνόταν στη φόρα που έπαιρνε ξεκινώντας από το παράθυρο για να ορμήσει στο κρεβάτι του. Ήταν μια κίνηση που λάτρευε να επαναλαμβάνει. Είναι ένα παιδί που οι εκφράσεις του προσώπου του δεν προδίδουν συναισθήματα, ωστόσο όλες οι υπόλοιπες κινήσεις και τα λόγια του μαρτυρούσαν την έκπληξή του. Ο μπαμπάς του δε σταμάτησε να τον πειράζει προσπαθώντας να του αποσπάσει κάποια από τα διακοσμητικά του δωματίου του, αλλά ο Χρήστος δεν το επέτρεπε επιστρέφοντας μόνο τα πειράγματα και όχι το αυτοκινητάκια του!

Την επόμενη μέρα της εκπλήρωσης της ευχής του Χρήστου, πληροφορηθήκαμε από τους γονείς του πως ξενύχτησε στην προσπάθειά του να συνηθίσει ότι το νέο του δωμάτιο ήταν αληθινό. Ωστόσο επέλεξε να μην κοιμηθεί στο καινούριο κρεβάτι. Η αιτιολογία ήταν αφοπλιστική, θα έκανε για λίγο ακόμα υπομονή, καθώς επιθυμούσε να το εγκαινιάσει μαζί με τον αδελφό του, που αναμένει σε μερικούς μήνες να έρθει στο κόσμο. Εμείς ελπίζουμε να αποτελέσαμε ένα δυνατό γούρι και η εκπλήρωση της πρώτης του ευχής να είναι απλά η αφετηρία για όλες τις ευχές που θα του πραγματοποιήσει η ζωή!


θερμά τη γλυκιά μας Πρέσβειρα Φαίη Σκορδά για την υιοθεσία της ευχής!

τους εθελοντές μας: Γιάννης Καρβουνάς, Ναταλία Θεοδώρου, Τζοάννα Λιβέρη

τους χορηγούς σε είδος: ΙΚΕΑ, Δημήτριος Μενούνος Ε.Π.Ε., Δημουλά Μ.Ε.Π.Ε., Elite Strom, Aegean, Avis, Intralink, Vitex, Airbnb, Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Βέροιας, Shopkit.gr, Κυκλοφοριακή Τεχνική Α.Ε., Remake Interior, Βοργιαζίδης Κώστας (Ελαιοχρωματισμός), Homii, Sticky, New Home Χυτήρογλου, Myikona, Houseart

τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2020 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS)