Την  πρώτη φορά που άκουσα τη φωνή της, αισθάνθηκα ότι η Χριστίνα ήταν αρκετά διστακτική. Ένα παιδί πολύ γλυκό, μα και συνεσταλμένο. Ταλαιπωρημένο από την ασθένεια, γεμάτο όμως  όνειρα για τη ζωή του. Εκείνο το διάστημα, μπορεί η ζωή της  να είχε περιοριστεί σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου, αλλά η Χριστίνα ονειρευόταν ότι βρίσκεται στο σπίτι της εκεί όπου ένιωθε ασφάλεια, σε έναν όμορφο χώρο και έτσι έπαιρνε δύναμη για να συνεχίσει τις θεραπείες και τον προσωπικό της αγώνα. Και αυτή ήταν η ευχή της: Να αποκτήσει ένα μοντέρνο δωμάτιο! Ένα δωμάτιο για να επιστρέψει μετά το τέλος της περιπέτειάς της, ένα χώρο όπου θα μπορεί να χαλαρώσει, να χαρεί τις εφηβικές της περιπέτειες και να κάνει όνειρα για το μέλλον της! 

Στο μυαλό της είχε «σχεδιάσει» τα πάντα και μιλούσαμε πολύ συχνά, για να βεβαιωθούμε ότι όλα θα ήταν όπως ακριβώς ήθελε.  

«Πώς φαντάζεσαι τα χρώματα;» τη ρώτησα. «Θα ήθελα να είναι σε απαλούς τόνους του γαλάζιου και του ροζ. Ξέρετε, μοιράζομαι το δωμάτιο με τον μεγαλύτερο αδελφό μου και θέλω να έχει κι εκείνος τη δική του πλευρά!» Στη φωνή της διέκρινα ένα λυγμό και συγκινήθηκα κι εγώ πολύ, γιατί δεν σκεφτόταν μόνο αυτό που της άρεσε, αλλά ήταν εξίσου σημαντικό για εκείνη να κάνει κάτι ξεχωριστό για τον αδελφό της!

Έτσι και έγινε… Το δωμάτιο θα είχε τους χρωματισμούς που είχε επιλέξει η Χριστίνα και όχι μόνο θα έμοιαζε, αλλά θα ήταν ακόμα καλύτερο από αυτό των ονείρων της! Ιδέες υπήρχαν πολλές και έτσι μια ειδική σύνθεση κατασκευάστηκε για τα δύο αγαπημένα αδέλφια, που πλέον θα έχουν όχι μόνο ξεχωριστά κρεβάτια, αλλά και ξεχωριστές πλευρές! Το μισό δωμάτιο θα ήταν εντελώς κοριτσίστικο, με ροζ χρώματα και τα αγαπημένα αντικείμενα της Χριστίνας και το άλλο μισό θα ήταν γαλάζιο, για τον αδελφό της!

Οι ετοιμασίες ήταν πυρετώδεις, καθώς από μέρα σε μέρα περιμέναμε το χαρμόσυνο τηλεφώνημα που θα επιβεβαίωνε ότι η Χριστίνα θα έπαιρνε εξιτήριο και θα επέστρεφε στο σπίτι! Και το τηλέφωνο χτύπησε… Ήταν Πέμπτη μεσημέρι και η φωνή της μαμάς της από την άλλη πλευρά του τηλεφώνου μας μετέφερε τα ευχάριστα! «Το Σάββατο βγαίνουμε… επιστρέφουμε σπίτι μας..» Η χαρά μας μεγάλη, αλλά και η αγωνία μας ακόμα μεγαλύτερη. Έπειτα από μήνες, είχε φτάσει η στιγμή που θα αντίκριζε το δωμάτιό της. Θα ήταν όλα όπως τα είχε ονειρευτεί; Θα της άρεσε;  

Και το Σάββατο ήρθε! Όλα και όλοι ήταν έτοιμοι να υποδεχτούν τη Χριστίνα στη μεγάλη της επιστροφή στο σπίτι… Η ευχή της πραγματοποιήθηκε… Και η αγωνία μας έφυγε, τη στιγμή που το πιο μεγάλο και λαμπερό χαμόγελο ζωγραφίστηκε, μετά από πολύ καιρό, στο όμορφο προσωπάκι της! Ναι, όλα ήταν όπως ακριβώς τα ήθελε! Σε ευχαριστούμε Χριστίνα μας, που μάς εμπιστεύτηκες να δημιουργήσουμε το δωμάτιο που θα φιλοξενήσει τα όνειρά σου! Να είσαι πάντα τόσο ευτυχισμένη, όσο την ημέρα της εκπλήρωσης της ευχής σου!  

Image result for καρδια Χωρίς τους εθελοντές μας Α. Αναγνωστοπούλου, Ν. Κοντογιαννίδου και  Σ. Σιαμήτας τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο Image result for καρδια

Χορηγοί σε είδος/Sponsors Inkind: Elite Strom, ΚΕΝΤΙΑ, VEIS, Έπιπλα Τηνιακός, E-station, Μίγκλης Αντώνης, Αγγελής, Σαραντίτη Λίλα

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2018 (ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε., ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε., ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε., ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε., ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε., ΑΚΤΩΡ FACILITY MANAGEMENT).