Τα ξωτικά του Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος και η Χριστουγεννιάτικες γιορτές τους δεν έμειναν μόνο στα νοσοκομεία της Αθήνας. Έκαναν τον γύρο νοσοκομείων ολόκληρης της Ελλάδας, που φιλοξενούν για τις θεραπείες τους παιδιά με σοβαρές ασθένειες.

Μέσα στην καρδιά των Χριστουγέννων, «τρύπωσαν» στα δυο Γενικά Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Η αποστολή παρέμενε ιερή: η χαρά, η ελπίδα και οι εκπλήξεις στα παιδιά, τους δικούς μας ήρωες, που θαρραλέα πάλευαν με την ασθένεια εν μέσω Χριστουγέννων.

Πρώτη στάση ήταν τα δύο τμήματα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ», το τμήμα του MDA και το Παιδοογκολογικό τμήμα. Δεύτερη στάση, το Παιδοογκολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ». Όταν τα ξωτικά άνοιξαν την πόρτα του νοσοκομείου, παιδικά χαμόγελα έδωσαν πνοή στους χλωμούς τοίχους. Οι θάλαμοι στα δυο νοσοκομεία γέμισαν ξαφνικά με αισιοδοξία, ελπίδα, χαρά και λίγη από τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Λίγες ημέρες αργότερα, εμφανίστηκαν στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ξενώνα του Συλλόγου Φίλων των Καρκινοπαθών Παιδιών «ΣΤΟΡΓΗ».

«Ήταν, κατά γενική ομολογία, μια μοναδική και χαρούμενη συνάντηση των παιδιών και των συνοδών τους, στο μεγάλο «σπίτι» τους, όπως αποκαλούν των Ξενώνα, με τον  Άγιο Βασίλη, από το σύλλογο «Δέντρο Ζωής» και το Ξωτικό του. Προσφέρθηκαν ξεχωριστά δώρα, από το Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος, την ΑΡΣΙΣ και πολλούς φίλους του συλλόγου «ΣΤΟΡΓΗ». Πολλά χαμόγελα  και κέφι σκόρπισαν τα τραγούδια και η μουσική, από το  μουσικό συγκρότημα του Νίκου Χριστίδη».

Μπορεί να μην μπορούσαν να φτάσουν σε άλλα νοσοκομεία της επαρχίας, όμως τα ξωτικά δεν άφησαν κανένα παιδί. Δωράκια για τις γιορτές των Χριστουγέννων έστειλαν και στα Ιωάννινα, στην ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, όπου η υπεύθυνη του παραρτήματος, Βασιλική Μάστακα, ευχαρίστησε νεράιδες και ξωτικά, με τα συγκινητικά λόγια της: «Σας ευχαριστούμε θερμά από καρδιάς! Γίνατε φέτος ο Άγιος Βασίλης για τα παιδάκια μας! Ευχόμαστε ολόψυχα σε όλους σας Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος, με υγεία και ευτυχία!».

Σε σχετική ανάρτηση ανέφεραν «Το Make-A-Wish Greece (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) που αφουγκράζεται τις ευχές και τα όνειρα των παιδιών, φέτος πριν καν προλάβουμε να ευχηθούμε, μας έκανε την έκπληξη! Ήρθε με τα χέρια γεμάτα δώρα για τους μικρούς μας φίλους και ζέστανε τις καρδιές μας. Είναι πραγματική ευτυχία να παίρνεις ένα χαμόγελο και μια αγκαλιά από ένα παιδί. Στο Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος το γνωρίζουν πολύ καλά! Ένα τεράστιο ευχαριστώ.»

Επίσης, δωράκια και εκπλήξεις στάλθηκαν και στα γλυκά παιδιά της Πανηπειρωτικής Ένωσης για τον Νεανικό διαβήτη. Παιδιά, γονείς, εκπρόσωποι της Πανηπειρωτικής Ένωσης για τον Νεανικό διαβήτη και εθελοντές του Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος πέρασαν όμορφα στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ένωσης, ενώ το εορταστικό κλίμα αισιοδοξίας, ελπίδας και χαράς επικρατούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της γιορτής.

Τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη χρωστάμε στο προσωπικό κα τη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ» και του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», για τη φιλοξενία και την ευκαιρία που μας έδωσαν να επισκεφθούμε τα παιδιά μας και να δούμε τη χαρά και την αισιοδοξία στα πρόσωπά τους.

Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στην ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, την ΕΛΕΠΑΠ Χανίων και την ΕΛΕΠΑΠ Αθήνας, στον Ξενώνα του Συλλόγου Φίλων των Καρκινοπαθών Παιδιών «ΣΤΟΡΓΗ» και την Πανηπειρωτική Ένωση για τον Νεανικό διαβήτη, για την εκπληκτική συνεργασία!