Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου. Μέσα στην καρδιά των Χριστούγεννων, 5 άτακτα ξωτικά «τρύπωσαν» στο Ογκολογικό Κέντρο Παίδων & Εφήβων του ΜΗΤΕΡΑ. Η αποστολή τους; Να μοιράσουν χαρά, αγάπη και λίγη από τη μαγεία των Χριστουγέννων στα παιδιά που νοσηλεύονταν ή βρίσκονταν εκεί για τις θεραπείες τους.

Όμως, η μαγεία των Χριστουγέννων δεν ήταν η μόνη αποστολή τους. Λίγους μήνες πριν, με πρωτοβουλία του Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος, μια μοναδική τοιχογραφία της εικαστικού Αγγελικής Αγγελίδη και δύο παιδικά οχήματα, που θα μεταφέρουν τα παιδιά σε εξετάσεις και χειρουργικές επεμβάσεις, στόλισαν τον τοίχο έξω από την είσοδο του κέντρου, χαρίζοντας μία χρωματιστή και χαρμόσυνη νότα στον διάδρομο του νοσοκομείου. Πολύτιμη για τη δημιουργία ήταν η βοήθεια ενός μικρού παιδιού που, παρόλο που νοσηλευόταν εκείνες τις ημέρες για τις θεραπείες του, άφησε τη δική του πινελιά, βάφοντας μαζί με τα ξωτικά ένα μικρό μέρος του τοίχου.

Έτσι, «απαγορευμένα» γλυκίσματα, δώρα, ταχυδακτυλουργικά και αγαπημένα πρόσωπα των παιδιών, όπως η Josephine και η Αναστασία, «εισέβαλαν», μαζί με τα ξωτικά, στον 6ο όροφο του ΜΗΤΕΡΑ, για την επίσημη παράδοση των οχημάτων και της τοιχογραφίας. Τα ξωτικά άκουσαν, ένιωσαν και αφουγκράστηκαν τις ευχές των παιδιών, ενώ αποτύπωσαν καλά στο μυαλό τους κάθε χαμόγελο που απλόχερα τους χάριζαν τα παιδιά. Οι τοίχοι του νοσοκομείου πήραν χρώμα. Η μουντή ησυχία που σκέπαζε τον χώρο αντικαταστάθηκε με παιδικές φωνές και γέλια. Χριστουγεννιάτικα μπισκότα και cupcakes έδιναν μια γλυκιά νότα στη γιορτή, ενώ παιδιά, γονείς και ξωτικά παρουσίαζαν στον φακό του Photobooth τις πιο τρελές πόζες τους.

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των γονιών που με χαρά και ευγνωμοσύνη στο βλέμμα τους βοηθούσαν τα ξωτικά να πασπαλίσουν τους τοίχους του κέντρου με τη νεραιδόσκονη που είχαν κλέψει από τις νεράιδες του Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος. «Παρόλο που φοράτε μάσκες, βλέπουμε τα χαμόγελά σας. Γελάνε τα μάτια σας».

Τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους το ιατρικό επιτελείο του Ογκολογικού Κέντρου του ΜΗΤΕΡΑ, που τελεί υπό τη Διεύθυνση της κα. Ελένης Βασιλάτου Κοσμίδη, καθώς και η Γενική Διευθύντρια και η Αντιπρόεδρος του Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος, κα Σάντρα Ζαφειρακοπούλου και κα Ελένη Κωνσταντινίδη, η οποία, μάλιστα δεν δίστασε στιγμή να φορέσει τη στολή του ξωτικού, για να δώσει χαρά και δύναμη στα παιδιά του Κέντρου.

Λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη των ξωτικών, μία ακόμα έκπληξη περίμενε τα παιδιά, καθώς ο Πέτρος Ιακωβίδης βρέθηκε κοντά τους με την κιθάρα του και πολλά – πολλά δώρα! Πέρασε ουσιαστικό χρόνο με τα παιδιά, μίλησε μαζί τους, τραγούδησαν όμορφες μελωδίες και γέλασαν με την ψυχή τους!

Ο οργανισμός θα ήθελε να απευθύνει ένα τεράστιο ευχαριστώ στην κα Ελένη Κοσμίδη – Βασιλάτου, Παιδίατρο Αιματολόγο Ογκολόγο, Διευθύντρια του Ογκολογικού Κέντρου παίδων & εφήβων ΜΗΤΕΡΑ και σε όλη την ομάδα του τμήματος για όλη τη συνεργασία, καθώς και στη Διοίκηση του νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ.

Εκφράζουμε την απέραντη ευγνωμοσύνη μας στη Josephine, τον Πέτρο Ιακωβίδη και τους ανθρώπους της δισκογραφικής εταιρείας τους, Panik Records, καθώς και στην Αναστασία και τους ανθρώπους της Minos EMI, που άνοιξαν μία τεράστια αγκαλιά για τα παιδιά μας και έφεραν χαρά και ενθουσιασμό στη γιορτή μας!

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος για τη συμβολή τους στην εκδήλωση: Redloop, AS Company, Partner Plus, PepsiCo Hellas, Christmas Factory, Μαρία Τσιώτη- Ενδυματολόγος, Σκλαβενίτης, Fresh Patisserie, Medisei Α.Ε., Patras Bag, Παιχνίδια Διακάκης, Παραμυθόκοσμος, ΓΙΟΝ ΕΛΛΑΣ Ε.Π.Ε., Hellenic Fruit Juices, Παιδικά Έπιπλα – Μάναλης Γιώργος, ELECTRIC CARS, την Κα Τσαρούχα Βασιλική, LINARDAKIS CARGO, BZR STICKERS