«Όταν ο Άγιος Βασίλης συνάντησε τον Χριστόφορο…

Μια φορά κι έναν καιρό, κάπου μεταξύ πραγματικότητας και παραμυθιού, ήταν ένας κόσμος γεμάτος μαγικά πλάσματα. Είχαν άδολη αγάπη στις καρδιές τους και ήταν ακριβώς αυτό που ενίσχυε τη δύναμή τους. Η αγαπημένη τους περίοδος του χρόνου ήταν τα Χριστούγεννα, γιατί η μαγεία απλωνόταν πέρα από το δικό τους μικρόκοσμο και έφθανε σε κάθε γωνιά της γης προκειμένου οι ψυχές να αναγεννηθούν. Υπήρχε ωστόσο μια ψυχή πιο φωτεινή από τις υπόλοιπες, και όλα τα μαγικά πλάσματα που είχαν την ικανότητα να διακρίνουν αυτό το φως ακολούθησαν το δρόμο που οδηγούσε σε αυτή. Ανακάλυψαν λοιπόν ένα μικροσκοπικό πλασματάκι που όμοιό του δεν είχαν ξαναδεί… Δύο πανέξυπνα μάτια σαν αστέρια κι ένα ζεστό χαμόγελο, πιο γλυκό από όλα τα ζαχαρωτά του κόσμου. Σε μια ανύποπτη στιγμή, έβαλε το χέρι μέσα στο πανωφόρι του και το απέσυρε αμέσως κρατώντας ένα κατακόκκινο σκούφο με μια ολόλευκη χνουδωτή μπάλα στην κορυφή, σα χιονόμπαλα. Το έστρεψε προς τα αξιοπερίεργα πλάσματα που έβλεπε μπροστά του και τους είπε: «Αν στ’ αλήθεια έχετε μαγικές δυνάμεις, θέλω να το παραδώσετε αυτό στον καλύτερο γίγαντα φίλο μου. Και αν καταφέρετε να τον πείσετε να σας δεχθεί, τότε εκείνος θα καταλάβει και θα έρθει να με βρει».

Πέρασε καιρός πολύς και οι δύο φίλοι, που η μοίρα είχε κινήσει τα νήματα για τη συνάντησή τους, χρειάστηκε να ξεπεράσουν δύσκολες δοκιμασίες. Έκαναν ένα μακρύ ταξίδι με στάσεις κουραστικές και κάποιες φορές επώδυνες. Ξεπέρασαν εμπόδια, και φόβους περισσότερους, για να συναντηθούν. Όμως δεν έπαψαν στιγμή να ελπίζουν και κάθε άθλος τους ενίσχυε την επίμονή τους. Τα μαγικά πλάσματα όλον αυτόν τον καιρό βρίσκονταν στο δρόμο των δύο φίλων για να κάνουν τις μέρες τους πιο ευχάριστες και φρόντιζαν ο κόπος τους να ανταμειφθεί.

Όλες οι δυνάμεις συνωμότησαν την ημέρα που οι δυο φίλοι συναντήθηκαν. Το μικροσκοπικό πλασματάκι περίμενε κάθε μέρα τον αγαπημένο του φίλο να τον επισκεφθεί, κι εκείνος έφθασε την πιο σπουδαία μέρα! Η συγκίνηση της συνάντησής τους ήταν μεγάλη, τα παιχνίδια μεταξύ τους περισσότερα και τα δώρα που του επιφύλασσε ο γίγαντας φίλος του ατελείωτα. Για ώρες έμειναν μαζί, αχώριστοι. Άλλωστε δεν πρόκειται ποτέ να απομακρυνθεί ο ένας από τον άλλον πλέον. Ο δεσμός που τους ενώνει είναι ξεχωριστός, αφού ο καθένας με το δικό του τρόπο είναι μαγικός και για τον κόσμο μας, όποιος κι αν είναι αυτός, ασύλληπτα μοναδικός!

Το μικροσκοπικό πλασματάκι που ακούει στο όνομα Χριστόφορος είναι το δικό μας δώρο Χριστουγέννων! Είναι ο βασικός ήρωας της εκπλήρωσης αυτής, που κατάφερε με την παραδειγματική πίστη στο όνειρο να γεμίσει και τις δικές μας καρδιές με μαγικά συναισθήματα. Ο καλόκαρδος γίγαντας είναι ο αγαπημένος σε όλους μας Άγιος Βασίλης που πήρε σάρκα και οστά από την ισχυρότερη μαγεία του κόσμου: αυτή μιας παιδικής καρδιάς!» νεράιδα Τζοάννα

θερμά την Cristina Piedrahita για την υιοθεσία της ευχής

τους εθελοντές μας: Χάρης Πατούνης, Χρυσούλα Σπανού, Μαρία Γκαμαλούτσου, Τζοάννα Λιβέρη

τους χορηγούς σε είδος: Maniatakos Photography, Affidea, Airbnb International, Giochi Preziosi, AS Company, Fresh Patisserie, Sweebies, Relkon, Myikona

τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2020 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS)