Παιδιά ευχής από το εξωτερικό

Παιδιά Ευχής από το εξωτερικό – Wish Assist

Το Make-A-Wish Ελλάδος ανήκει στη μεγάλη οικογένεια του Make-A-Wish International, για το λόγο αυτό, μας δίνεται η ευκαιρία και η δυνατότητα να μπορούμε να πραγματοποιούμε και ευχές παιδιών που έρχονται από άλλες χώρες στην Ελλάδα, με επιθυμία να γνωρίσουν την ιστορία και τις ομορφιές της πατρίδας μας.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι, ενώ τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να ζητήσουν την πραγματοποίηση οποιασδήποτε επιθυμίας τους, τα συγκεκριμένα επιλέγουν την Ελλάδα, πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο.


Ο Eric, ήθελε να ακολουθήσει τα βήματα του Οδυσσέα και να φτάσει στην Ιθάκη…

Ο μικρός Eric, περπατώντας στα μονοπάτια της Ιθάκης, ένιωθε με ένα μαγικό τρόπο πως είχε ξανακάνει τη διαδρομή αυτή. Είχε την αίσθηση πως οι δρόμοι που βάδισε ο Οδυσσέας, του ήταν τόσο γνώριμοι, αφού τους είχε ζήσει τόσες πολλές φορές στα όνειρά του!
Έπειτα από αυτή τη σχεδόν ονειρική εμπειρία, ο Δήμαρχος του νησιού τον έχρισε Επίτιμο Δημότη της Ιθάκης!

 


Η Maureen ήθελε να έρθει στην Ελλάδα για να γνωρίσει τη Σαντορίνη…

Οι 600 φωτογραφίες που τράβηξε μαρτυρούν ότι το ταξίδι της στο όμορφο νησί ήταν συναρπαστικό. Έζησε αξέχαστες στιγμές, με κορυφαία αυτή που ο ίδιος ο Δήμαρχος του νησιού, την έχρισε Επίτιμο Δημότη της Σαντορίνης, σε ειδική τελετή προς τιμήν της.

 

 

Ο Jeroen ήθελε να ταξιδέψει στην Ελλάδα και να φωτογραφίσει άγρια πουλιά…

Ο 16χρονος Jeroen από το Βέλγιο, είχε την ευκαιρία να πάει στη λίμνη Κερκίνη για να ακούσει τα νυχτερινά καλέσματα των πουλιών που ζευγάρωναν, έκανε βαρκάδα στον υγροβιότοπο, παρακολουθούσε με τηλεσκόπιο τα πουλιά, ενώ επισκέφθηκε το ‘θρόνο του γερακιού’ τη ‘πελαργοφωλιά’ και το ‘ξωκλήσι των ονείρων’. Ήταν γι’ αυτόν μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία!

 


  Η Νικολέτα από την Αμερική ήθελε να δει την Ακρόπολη…

Και κυρίως να γνωρίσει τις ρίζες της μητέρας που είναι από την Ελλάδα. Η Νικολέτα, εντυπωσιάστηκε από τα μοναδικά αρχαία μνημεία τα οποία επισκέφθηκε κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη χώρα μας! Διασκέδασε τόσο πολύ με την κρουαζιέρα που διοργανώσαμε για εκείνη και την οικογένειά της, κάτι που έκανε τη διάθεσή της να αλλάξει αστραπιαία! Σήμερα, έχοντας νικήσει την αρρώστια της, είναι φυσικοθεραπεύτρια, ενώ παράλληλα έχει ως όνειρο να ασχοληθεί με παιδιά που υποβάλλονται σε θεραπεία για ογκολογικά προβλήματα. Είμαστε απολύτως σίγουροι πως θα το πραγματοποιήσει!