Η πιο βαθιά επιθυμία του Gabriel ήταν ξεχωριστή και ιδιαίτερη. Παρόμοιά της δεν είχε ξανακουστεί στον κόσμο των ευχών. Η τεράστια αγάπη του για τα κρύσταλλα και τους πολύτιμους λίθους τον έκανε να ονειρεύεται μέρα-νύχτα μόνο ένα πράγμα: να επισκεφθεί ένα σπήλαιο! Νεράιδες και ξωτικά έπιασαν αμέσως δουλειά για να κάνουν την εμπειρία του τόσο μοναδική, όσο και ο μικρός Gabriel.

Για να εκπληρώσουν την ευχή του οργάνωσαν ένα μικρό ταξίδι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του μικρού Gabriel. Βασικός προορισμός; Το σπήλαιο Αλιστράτης στις Σέρρες! Αμέσως μόλις έφτασαν στο ονειρεμένο σπήλαιο, ο Gabriel δεν έχασε ούτε στιγμή! Φόρεσε σε κλάσματα δευτερολέπτων τον ειδικό εξοπλισμό του και η ξενάγηση ξεκίνησε. Με κάθε του βήμα μάθαινε όλο και περισσότερα για τα κρύσταλλα, τους πολύτιμους λίθους και τα πετρώματα που υπήρχαν σε κάθε γωνιά του σπηλαίου, θαυμάζοντας και την πιο μικρή πετρούλα με το στόμα ανοιχτό. Ώρες ατελείωτες πέρασε ο Gabriel μέσα στο σπήλαιο!

Όταν πια είχε μάθει και την παραμικρή λεπτομέρεια για τα αγαπημένα του πετρώματα, ο ξεναγός του απένειμε το πιστοποιητικό «Μέγας Σπηλαιολόγος». Οι εκπλήξεις, όμως, δεν είχαν τελειώσει εκεί! Αναμνηστικά δωράκια και βιβλία με πληροφορίες για κάθε είδους πέτρωμα περίμεναν τον Gabriel έξω από το σπήλαιο. Μάλιστα, η πιο μεγάλη έκπληξη ήταν ότι οι υπεύθυνοι όλων των σπηλαίων της Ελλάδας έδωσαν άδεια αποκλειστικά για τον Gabriel να γίνει μαγνητοσκόπηση και φωτογράφηση εντός του σπηλαίου, ώστε να θυμάται εκείνη την ημέρα για όλη του ζωή!

Η ημέρα συνεχίστηκε στον Άγιο Κωνσταντίνο, όπου ο Gabriel θαύμασε τη φύση και τα όμορφα ελάφια της περιοχής. Ύστερα από μία γεμάτη μέρα, κουρασμένος, μα πλημμυρισμένος με χαρά, πήρε με την οικογένειά του τον δρόμο του γυρισμού.

Στο πρόσωπό του ήταν χαραγμένος ο ενθουσιασμός και η ευχαρίστηση. Όλα έδειχναν πως η ημέρα αυτή χαράχτηκε ανεξίτηλα στην μνήμη του και θα του δίνει δύναμη για να συνεχίσει να δίνει τον δικό του καθημερινό αγώνα. Ο μικρός Gabriel είχε δει όλα όσα επιθυμούσε και είχε γνωρίσει έναν κόσμο μαγικό κι αλλιώτικο, όπου τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα!

θερμά τον ΟΜΙΛΟ ΕΛΛΑΚΤΩΡ για τη δωρεά

τους εθελοντές μας: Κορίνα Τρικαλιώτη 

τους χορηγούς σε είδος: Σπήλαιο Αλιστράτης, Εφορία Σπηλαιολογίας, Αναμνηστικά Δώρα Γιώργος Μαδεμλής, CDC, Εστιατόριο Εντράδες, Φαρμακείο Νούλα Δέσποινα, Lion transfer

την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!