Ας πούμε μια ιστορία. Από τις Ιστορίες που γράφονται μόνες τους….

Ήταν μια Κυριακή του Οκτωβρίου του 2017, κάπου στη Λάρισα. Νέες εθελόντριες, στο Make-A-Wish Λάρισας, δύο Ζαχαροτέχνισσες. Πίνουν καφέ και κουβεντιάζουν, να βρουν τρόπο να προσφέρουν στο Κάνε-Μια-Ευχή. Σκέφτονται να προσφέρουν λίγο από αυτό που κάνουν καλύτερα: Μπισκότα ζαχαρόπαστας…

Μας καταθέτουν την Ιδέα τους, είναι νέες ακόμη, θεωρούν σκόπιμο να πάρουν «άδεια»:

– Να φτιάξουμε να προσφέρουμε μπισκότα ζαχαρόπαστας για τα χριστουγεννιάτικα μπαζάρ?
– Να φτιάξετε!
– Να πούμε και σε δυο φίλες;
– Και δεν λέτε;!

Αυτό το «και δεν λέτε» δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πόσο μακριά θα πήγαινε….

Την μία Κυριακή είχαμε δύο Ζαχαροτέχνισσες που κατέθεταν δειλά την Ιδέα τους. Στόμα με στόμα, συνάδελφο με συνάδελφο, Facebook με Facebook, η Ιδέα άπλωσε, αγκαλιάστηκε, ξέφυγε των ορίων της πόλης, του νομού….

Την μία Κυριακή είχαμε δύο Ζαχαροτέχνισσες, και την άλλη Κυριακή, σε 8 ημέρες!, είχαν μαζευτεί και κατέθεταν την προθυμία τους να βοηθήσουν εθελοντικά, 123 ζαχαροτέχνες από όλη την Ελλάδα.

Χιλιάδες θέματα προέκυψαν που έπρεπε να διαχειριστούν άμεσα. Συνεννόηση τόσων ανθρώπων, οργάνωση, μεταφορά μπισκότων, από και προς την Λάρισα, κουτιά κορδέλες…

Προώθηση της Ιδέας….

Η Ιδέα όμως, ήταν αυτοδύναμη.

Εκείνα τα πρώτα ηρωικά Χριστούγεννα, υποδεχτήκαμε και συσκευάσαμε 6000 μπισκότα σε 600 μπισκοτόκουτα! Πουλήθηκαν σε χρόνο μηδέν…  Ήταν ένα όνειρο, που ούτε εμείς οι ίδιοι δεν είχαμε ονειρευτεί…. Η Ιδέα γιγαντώθηκε. Πια, αριθμούμε 416 εθελοντές ζαχαροτέχνες, απλωμένους σε όλη την Ελλάδα. Από Ρόδο και Μυτιλήνη, σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο. Και από Αλεξανδρούπολη, σε Κρήτη. Και η  Λάρισα στην καρδιά της Ελλάδας και της Δράσης!! Ζαχαροτεχνες και εθελοντές,  εδώ πέρα, είμαστε περήφανοι για το ρεκόρ των 16000μπισκότων, που μεταφράστηκαν σε 1883 μπισκοτόκουτα τα Χριστούγεννα του 2019, και δυο Ευχές παιδιών του Make-A-Wish….

Πια, η κλειστή ομάδα του Make-A-Wish Cookie, μέσα από την οποία συνεννοούμαστε για την δράση μας, «έδεσε», αγαπήθηκε, άγνωστοι σε όλοι την Ελλάδα μας φωνάζουν με τα μικρά μας ονόματα, και όταν πλησιάζει ο καιρός μας προκαλούν:

«Άντε! Δεν θα φτιάξουμε μπισκότα φέτος;»

Χειμώνας έρχεται, Ψύχρα ξεπροβάλει, κι εμείς χαιρόμαστε πολύ που θα προσφέρουμε εθελοντικά, για άλλη μια φορά!

  1. Χριστούγεννα πια στην 7η δράση μας, τα 16,000 μπισκότα μετατράπηκαν μαγικά σε 2,000 μπισκοτόκουτα που ταξίδεψαν ξανά προς τα σπίτια σε όλη την Ελλάδα.

Χαρις σε όλους εμάς, ζαχαροτέχνες, εθελοντές και υποστηρικτές περήφανα υιοθετήθηκαν οι ευχές της Κατερίνας, της Ιωάννας και του Νούρντι.

Με πολλή αγάπη Φανή Αγορογιάννη, εθελόντρια Λάρισας

***

Για περισσότερα μπισκοτόκουτα επισκεφτείτε την παρακάτω σελίδα:

https://www.facebook.com/ethelonteslarissas

Αν είστε ζαχαροτέχνες και θα θέλατε να βοηθήσετε με τον γλυκό σας τρόπο (προσφέροντας μπισκότα) η κλειστή μας ομάδα του MakeAWish Cookie είναι εδώ:

https://www.facebook.com/groups/552018035146970

***

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!