Οικονομική Διαχείριση

Οικονομική Διαχείριση

Βασικό μέλημα του Οργανισμού μας, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, είναι η εξασφάλιση της οικονομικής μας διαφάνειας.

Η πρωτοφανής οικονομική – παγκόσμια και κυρίως εγχώρια – αρνητική συγκυρία που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, επηρεάζει ιδιαίτερα τον ευαίσθητο τομέα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Μ.Κ.Ο). Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε την κρίση, είναι όχι μόνο να προσαρμοστούμε στις νέες αντίξοες συνθήκες, αλλά και να δούμε τη κρίση ως πρόκληση προκειμένου να δουλέψουμε πιο σκληρά και περισσότερο επίμονα.

Με απόλυτη συναίσθηση της δύσκολης εποχής την οποία ως χώρα διανύουμε, αλλά κυρίως με τις συντονισμένες προσπάθειες όλων μας στο Μake-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), καταφέραμε να μειώσουμε κατά 25% τις συνολικές μας δαπάνες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, αυξάνοντας ταυτόχρονα τα έσοδά μας από δωρεές, χορηγίες και εκδηλώσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναγκαζόμαστε κι εμείς στο Μake-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) να περιορίσουμε τις ευχές με πολύ υψηλό κόστος εκπλήρωσης, ώστε να μπορέσουμε, πιστοί στην αποστολή μας, να συνεχίσουμε να πλησιάζουμε όλα αυτά τα ιδιαίτερα και μοναδικά παιδιά που μας χρειάζονται και να πραγματοποιούμε τα όνειρά τους!

Ιδιαίτερα δε, σε ότι αφορά στις ευχές, καταφέραμε με τη συνετή διαχείριση και σωστή εκμετάλλευση των πόρων μας, να πετύχουμε το ιδανικό:

  • Να αυξήσουμε τις ευχές μας
  • Nα βελτιώσουμε την ποιότητά τους
  • Nα μειώσουμε ταυτόχρονα το κόστος τους κατά 30%

Επιπλέον, οι ευχές των παιδιών στην Ελλάδα οργανώνονται και χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από το Μake-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), το οποίο βοηθάει επίσης στην εκπλήρωση ευχών κάποιων παιδιών του εξωτερικού, που θέλουν να γνωρίσουν την Ελλάδα.

Όλα αυτά τα θετικά και ελπιδοφόρα αποτελέσματα, οφείλονται στη συνεχή προσπάθεια του προσωπικού, των εθελοντών αλλά και της διοίκησης του Μake-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) που με συναίσθηση ευθύνης στέκονται πάντα στο ύψος των περιστάσεων, με σεβασμό στην αποστολή του Οργανισμού.

Πως ελεγχόμαστε

ERNST&YOUNG (EY)

Στο Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) η οικονομική διαχείριση γίνεται με άψογο και σωστό τρόπο όπως οφείλει να κάνει κάθε φιλανθρωπική οργάνωση που σέβεται τον εαυτό της. Αυτό το ελέγχει και το πιστοποιεί η εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών ERNST&YOUNG(EY) η οποία πραγματοποιεί κάθε φορά τον ετήσιο οικονομικό έλεγχο.

Βραβείο Διαφάνειας

Είμαστε πολύ περήφανοι που για 10η συνεχή χρονιά το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) βραβεύεται από το CharityNavigator, για την πλήρη διαφάνεια στην οικονομική του διαχείριση.
Μόνο 1% από τιςΦιλανθρωπικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει καταφέρει να πάρει αυτό το βραβείο για τόσες συνεχόμενες χρονιές.

Το CharityNavigator είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που αξιολογεί Φιλανθρωπικές Οργανώσεις και τις βαθμολογεί ανάλογα. Ο στόχος του Οργανισμού αυτού είναι να προφυλάσσει τους δωρητές ενημερώνοντάς τους για τη διαχείριση και τη διαφάνεια των μεγαλύτερων Φιλανθρωπικών Οργανώσεων.