Στα παραμύθια υπάρχει η νεραϊδονονά. Στην πραγματική ζωή υπάρχει το Make-A-Wish (Κάνε- Μια- Ευχή Ελλάδος).

Όταν εύχεσαι, ελπίζεις κι όταν ελπίζεις, παλεύεις.

Έχοντας αυτό σαν βασική αρχή το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) κάνει πραγματικότητα τις Ευχές παιδιών 3 έως 18 ετών με σοβαρές και απειλητικές ασθένειες. Πιστεύουμε στη μεταμορφωτική δύναμη ενός ονείρου που εκπληρώνεται με τον πιο μαγικό και αναπάντεχο τρόπο για το παιδί και την οικογένεια. Όλες μας οι προσπάθειες είναι να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες των γονέων και του ίδιου του παιδιού ώστε να καταφέρει η Ευχή να τον / την κάνει να πιστέψει πώς όλα είναι δυνατά, ακόμη και να γίνει καλά!

Όταν ένα παιδί νοσεί με αυτόν τον τρόπο, την ίδια στιγμή χάνει την παιδικότητά του. Η καθημερινότητά του αλλάζει δραματικά: δεν πηγαίνει σχολείο, δεν μπορεί να παίξει με τους φίλους του, δεν μπορεί καν –στις περισσότερες περιπτώσεις– να έρθει σε επαφή με το αδέρφι του. Νοσηλεύεται σε ένα νοσοκομείο, είτε μαζί με άλλα παιδιά είτε –πολύ συχνά– απομονωμένο και υπόκειται σε άπειρες εξετάσεις και θεραπείες που αλλάζουν τη ζωή του καθοριστικά.

Όλοι εμείς στο Make-A-Wish θεωρούμε υποχρέωσή μας να συμπαρασταθούμε στο παιδί που δοκιμάζεται τόσο άδικα και πρόωρα καθώς και στην οικογένειά του, φροντίζοντας κάτι που παραμελείται: την ψυχή του. Θέλουμε να το κάνουμε να ζήσει ένα παραμύθι, να ενωθεί πάλι με τους φίλους του, να ξαναδεί το αδέρφι του, να θυμηθεί πως είναι παιδί και να το πείσουμε πως αυτή η περιπέτεια θα είναι περαστική εφόσον αγωνιστεί με τη Δύναμη που θα αντλήσει από την εμπειρία που θα βιώσει. Προσφέρουμε Χαρά, Δύναμη και Ελπίδα που είναι το πιο θαυματουργό φάρμακο για την ψυχή. Είμαστε οι σύμμαχοι των γιατρών, των κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων στον αγώνα για την ίαση ενός παιδιού.

Στην Ελλάδα, το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) ιδρύθηκε το 1996 ενώ η 6η Μαρτίου του 1997 ήταν ημέρα ορόσημο καθώς πραγματοποιήσαμε την πρώτη Ευχή παιδιού στη χώρα μας. Tο Make-A- Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) έχει εκπληρώσει μέχρι σήμερα (Σεπτέμβριος 2017) περισσότερες από 1.720 Ευχές παιδιών με σοβαρές ασθένειες, κρίσιμες για τη ζωή τους. Με αξίες όπως το έντονο κίνητρο Προσφοράς, την Αφοσίωση, τη σωστή Διαχείριση, την πολιτική Ίσων Ευκαιριών, την Ακεραιότητα, την Εχεμύθεια και τον Επαγγελματισμό επιθυμεί να συνεχίσει να με επιτυχία αυτό το έργο χαρίζοντας το χαμόγελο σε όλα τα παιδιά που πληρούν τα κριτήρια του Οργανισμού.

Αυτό που ζητάμε είναι να γίνετε αρωγοί σε αυτή μας την προσπάθεια.

Να μας βοηθήσετε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε, χαρά, χαμόγελο και ελπίδα στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Να μας βοηθήσετε να συνεχίσουμε σαν νεράιδες των παραμυθιών να εκπληρώνουμε τις Ευχές των παιδιών με σοβαρές ασθένειες.

Να βοηθήσετε κι εσείς να διώξουμε το μαύρο σύννεφο από τη ζωή αυτών των παιδιών.

Γιατί όπως είπε και ο συγγραφέας του αιώνιου παιδιού, Πήτερ Παν, James Mathew Barry:
«Αυτοί που φέρνουν τον ήλιο στη ζωή των άλλων, φωτίζουν εξίσου τη δική τους ύπαρξη.»

The-power-of-prayer-gr

Δομή

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) είναι μία Αστική, Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που κάνει πραγματικότητα τις επιθυμίες παιδιών (3-18 ετών) με σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες. Είναι από τις κορυφαίες, στο είδος της, ΜΚΟ στην Ελλάδα με έδρα τη Δάφνη Αττικής η οποία στηρίζεται αποκλειστικά σε χορηγίες και δωρεές ιδιωτών και εταιρειών, χωρίς να λαμβάνει κρατική επιχορήγηση ή οικονομική ενίσχυση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό. Έχει 7 ιδρυτικά μέλη, 11μελες Διοικητικό Συμβούλιο και 250 ενεργούς εθελοντές. Τόσο τα ιδρυτικά μέλη όσο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι και αυτοί εθελοντές. Τέλος, διαθέτει και 13 εργαζομένους υπεύθυνους για την καθημερινή λειτουργία του Οργανισμού που στελεχώνουν τα τμήματα Ευχών, Προσέλκυσης Πόρων και Marketing, Δημιουργιών-Γάμου-Βάπτισης, Εθελοντών και Λογιστηρίου.

Γραφεία

Το Make-A- Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) έχει δύο γραφεία, ένα στην Αθήνα κι ένα στη Θεσσαλονίκη ενώ καλύπτει όλες τις μεγάλες πόλεις με οργανωμένες ομάδες εθελοντών. Στα δύο αυτά γραφεία εργάζονται 13 άνθρωποι, οι οποίοι με άκρατο επαγγελματισμό και συνέπεια διασφαλίζουν την άρτια λειτουργία του οργανισμού ώστε να μπορεί να χαρίζει το χαμόγελο σε παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Εθελοντές

Η καρδιά κάθε φιλανθρωπικού Οργανισμού στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο είναι οι εθελοντές της. Είναι οι άνθρωποι που δίνουν, χωρίς αντάλλαγμα, ένα κομμάτι από τη ζωή τους γιατί ονειρεύονται έναν καλύτερο κόσμο. Έτσι και στο Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), πάνω από 600 εγγεγραμμένοι εθελοντές εκ των οποίων οι 250 είναι συστηματικά ενεργοί, εργάζονται ακούραστα αφιερώνοντας τον προσωπικό τους χρόνο, αλλά και τη ψυχή τους προκειμένου να χαρίσουν σε κάποια παιδιά την ελπίδα και το χαμόγελο.

Είμαστε περήφανοι για τους εθελοντές μας. Οι μέρες τους μαζί μας είναι πολλές φορές ιδιαίτερα απαιτητικές και όμως εκείνοι επιστρέφουν στο γραφείο με χαμόγελο και ευγνωμοσύνη γι’ αυτό που ζουν κοντά μας. Μπορεί να επισκέπτονται ένα παιδί σε σκληρές συνθήκες στο νοσοκομείο και στη συνέχεια, την ίδια μέρα, να πρέπει να φτιάξουν 200 μπομπονιέρες για ένα γάμο ώστε να συμβάλουν και στην προσέλκυση πόρων για το έργο μας ή να στελεχώσουν ένα χριστουγεννιάτικο μπαζάρ. Είναι οι εκπρόσωποί μας στον «έξω» κόσμο, είναι η φωνή μας και η μεγαλύτερή μας αξία.

 

 

Μπορείτε να φανταστείτε τη χαρά του;

H μητέρα του είπε πως ο γιός της έζησε την πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής του, μεταμορφώθηκε και πάλεψε πιο δυνατά την ασθένειά του. Μαζί με αυτόν, άντλησε δύναμη και αισιοδοξία όλη του η οικογένεια! Όσοι συμμετείχαν στην εκπλήρωση της ευχής του επτάχρονου αστυνομικού συνειδητοποίησαν ότι θα μπορούσαν να προσφέρουν την ίδια δυνατότητα και σε άλλα παιδιά, που δίνουν τη δική τους μάχη, να ζήσουν αυτή την αξέχαστη εμπειρία του ονείρου που γίνεται πραγματικότητα!

Στην Ελλάδα…

το Make-A-Wish ιδρύθηκε το 1996, από τις Gabriela-Calini Πετζετάκη και Πάμελα Μπουραζάνη ενώ το Μάρτιο του 1997 εκπλήρωσε την πρώτη ευχή, αυτήν του Ανδρέα, που ήθελε να παίξει με την αγαπημένη του ομάδα, τον Ολυμπιακό.

Ντυμένος με τη φόρμα του «Θρύλου», ξεκινάει με τη λιμουζίνα για το ραντεβού με το όνειρο. Μπαίνει στο γήπεδο, συναντάει τους «Θεούς» της ομάδας του και η προπόνηση αρχίζει… με τον Ανδρέα να σουτάρει, να τριπλάρει, να χτυπάει πέναλτι, να πετάει από τη χαρά του!

Σαν υπνωτισμένος στη συνέχεια, παραλαμβάνει από τον προπονητή μια τιμητική πλακέτα και μια μπάλα με τις υπογραφές των αγαπημένων του παικτών, ενώ προσπαθεί να κάνει αυτή τη στιγμή να κρατήσει όσο το δυνατό περισσότερο γίνεται. Για πάντα!

Παρ’ όλο που έχουν περάσει τόσα χρόνια από τότε, ο Ανδρέας νικητής στη μάχη με την αρρώστια του πια, δεν ξεχνά ποτέ εκείνη την ημέρα που χαράχτηκε με ανεξίτηλα χρώματα στη μνήμη του και τον όπλισε με μοναδική δύναμη και αστείρευτη θέληση τις δύσκολες ώρες που αγωνιζόταν για να κερδίσει ένα υγιές μέλλον.

Τα λόγια του 10χρονου τότε Ανδρέα ακολουθούν τον Οργανισμό μας έκτοτε:

«Αν ένα απίστευτο όνειρό σου έγινε πραγματικότητα, τότε και το όνειρό σου να ξαναγίνεις καλά, έρχεται πιο κοντά»