Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) εκπληρώνει ευχές παιδιών 3 – 18 ετών που νοσούν από πολύ σοβαρές ασθένειες. Την Παρασκευή 16 και Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ, στο Foyer του Θεάτρου Παλλάς, με την πολύτιμη υποστήριξη του The Pop Up Project at The Foyer, και καθ’όλη τη διάρκεια του, θα διεξαχθεί ένα ξεχωριστό silent auction, ή αλλιώς σιωπηρή δημοπρασία, με προσωπικά αντικείμενα του αείμνηστου δημοσιογράφου και συγγραφέα, Ζάχου Χατζηφωτίου, για τη στήριξη του έργου και της προσπάθειας του οργανισμού να εκπληρώσει ακόμη περισσότερες ευχές παιδιών, δίνοντάς τους την ψυχική δύναμη να συνεχίσουν να παλεύουν έναντι της ασθένειας.

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου ήταν Έλληνας δημοσιογράφος και συγγραφέας. Σε ηλικία 17 ετών, διέφυγε στην Αίγυπτο, όπου έλαβε μέρος σε πολεμικές επιχειρήσεις, όπου και παρασημοφορήθηκε. Από το 1956 και μέχρι το 1962 διετέλεσε διευθυντής εκδοτικού οίκου στο Παρίσι. Υπήρξε χρονογράφος στην Καθημερινή, στον Ταχυδρόμο με το ψευδώνυμο και στα Νέα. Εργάστηκε στην ΥΕΝΕΔ και έγινε γνωστός από την εκπομπή «Το πεντάλεπτο του Ζάχου Χατζηφωτίου». Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Τα εν οίκω… εν Δήμω», «Πωλείται Συνείδησις», «Συννεφιάζει και στη Μύκονο», «Πάντα την Κυριακή», «Ο Ίακχος κι εγώ», «100 εκπομπές», «Χιούμορ και ζωγραφική», «Τα Μονοπάτια του Πολέμου» και άλλα.

Οι παρευρισκόμενοι του The Pop up Project at the Foyer θα έχουν την ευκαιρία να δουν και στη συνέχεια, να διεκδικήσουν «σιωπηρά», όπως προβλέπει η διαδικασία, όποιο αντικείμενο του επιθυμούν, βοηθώντας έτσι τον οργανισμό να δώσει ζωή στα όνειρα των παιδιών που δίνουν την πιο δύσκολη μάχη της ζωής τους. Διαθέσιμα θα είναι συνολικά 45 προσωπικά αντικείμενα του δημοσιογράφου, όπως φουλάρια, γραβάτες, πίνακες, διακοσμητικά και άλλα αντικείμενα από την προσωπική του συλλογή.

Μπορείτε να δείτε όλα τα αντικείμενα που θα διατεθούν στο silent auction εδώ.