Εύχομαι να ζήσω μία Star Wars εμπειρία – Ηρόδοτος, 14, αγγειοσάρκωμα

«Η δύναμη ξυπνάει». Αυτός είναι ο τίτλος μίας από τις ταινίες της σειράς Star Wars. Μία τόσο απλή φράση, που όμως κρύβει μέσα της ένα βαθύ νόημα, όπως μάς απέδειξε η εμπειρία που ζήσαμε από τη διοργάνωση και την εκπλήρωση της ευχής του Ηρόδοτου.

Μεγαλύτερη του επιθυμία, να ζήσει μια εμπειρία Star Wars. Από την πρώτη μέρα που τον επισκεφθήκαμε μιλούσε ασταμάτητα, γεμάτος ενθουσιασμό, για τις αγαπημένες του ταινίες. Ήξερε τα πάντα και το βλέμμα του έλαμπε κάθε φορά που μας μιλούσε, περιγράφοντας σκηνές, μιλώντας για τους ήρωες, μεταφέροντάς μας μηνύματα και διαλόγους. Πώς θα μπορούσε να συμβεί κάτι άλλο όμως; Μέσα από τις ταινίες αυτές κατάφερνε να ξεφεύγει από τη ρουτίνα του νοσοκομείου και να ταξιδεύει σε μέρη μακρινά, σε άλλους γαλαξίες, ανάμεσα στα αστέρια. Κατάφερνε να ξεχνάει την καθημερινή μάχη που έδινε για να νικήσει την ασθένειά του και έμπαινε στη θέση των τζεντάι, πολεμώντας μαζί τούς κακούς με τα φωτόσπαθά τους, υπερασπιζόμενοι το γαλαξία. Δε μπορούσε να πιστέψει ότι θα έφτανε η στιγμή που το όνειρό του θα γινόταν πραγματικότητα και θα επισκεπτόταν το θεματικό πάρκο του Star Wars! Ότι θα μπορούσε έστω και για λίγο να γίνει ο ίδιος ήρωας της αγαπημένης του ταινίας και να ζήσει μέσα σε αυτόν το φανταστικό κόσμο.

Όλα αυτά έγιναν πραγματικότητα. Φτάνοντας εκεί φόρεσε ένα διάπλατο χαμόγελο το οποίο δεν αποχωρίστηκε ούτε στιγμή. Η χαρά του ήταν τόσο μεγάλη, όπως μας είπε η οικογένειά του, που λειτούργησε σα φάρμακο. Έμαθε να κοιτάει από άλλη οπτική τον κόσμο γύρω του και να αντιλαμβάνεται πόσο όμορφος είναι. Η ασθένειά του ηττήθηκε κατά κράτος, καθώς ο Ηρόδοτος ζούσε ανέμελες στιγμές χαράς στο πάρκο και τις πολλές Star Wars δραστηριότητές του. Κατάφερε να πιστέψει και πάλι ότι η ζωή είναι εκεί έξω, ότι δε χρειάζεται να φοβάται. Ήξερε πλέον, και το κυριότερο είχε πιστέψει, πως θα μπορούσε να αρπάξει ανά πάσα στιγμή το φωτόσπαθό του, να πολεμήσει και να βγει νικητής, γιατί η δική του δύναμη είχε πλέον ξυπνήσει. Και φυσικά, το μόνο που έχουμε να του ευχηθούμε εμείς: «May the force be with you»!

Image result for καρδια Χωρίς τους εθελοντές μας Δ. Μπουρνάζου και Τ. Λιβέρη, τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο!

Χορηγοί σε είδος/Sponsors Inkind: Aegean, Disney, Star Wars Hellenic Academy, Zαχαροπλαστείο Στεφάνου

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2019 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS).