Ετήσια Κοπή Πίτας (Βραδιά του Ευχαριστώ)

eleon-loft-logo-green

Ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς δεξιώσεων στον αθηναϊκό χάρτη, οι αίθουσες δεξιώσεων Ελαιών-loft, δεσμεύονται για την άριστη διεξαγωγή εκδηλώσεων κοινωνικού καθώς και επαγγελματικού χαρακτήρα με γνώμονα την εμπειρία και οδηγό το μεράκι για συνεργασία και δημιουργία.

Το Ελαιών-loft με τη μαγευτική θέα της Ακρόπολης και του Λυκαβηττού, δημιουργήθηκε ειδικά για να φιλοξενήσει εταιρικές δεξιώσεις, συνέδρια, γάμους, βαπτίσεις και cocktail parties.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Γενική συνέλευση και κοπή πίτας του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) στη Θεσσαλονίκη!

Τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση και η κοπή της βασιλόπιτας του παραρτήματος του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) στη Θεσσαλονίκη στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace.

Στην εκδήλωση παρέστησαν η Πρόεδρος του Οργανισμού, κα Αλέκα Σεραφειμίδου, ο κος Θεοδότης Παπαγεωργίου, Παιδίατρος Αιματολόγος – Ογκολόγος του Παιδο-ογκολογικού Τμήματος του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ», οι εκπρόσωποι των εταιρειών και χορηγών του Οργανισμού, παλαιοί και νέοι εθελοντές.

Όλοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σύντομη παρουσίαση των δράσεων του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) στη βόρεια Ελλάδα από την κα Κάλλη Χαλκιά, υπεύθυνη του γραφείου Θεσσαλονίκης.

Ο λόγος στη συνέχεια δόθηκε στην Πρόεδρο του Οργανισμού, κ.Αλέκα Σεραφειμίδου, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων: «Σε μια τόσο δύσκολη εποχή για όλους δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχουν συνάνθρωποί μας οι οποίοι βιώνουν επιπλέον δυσκολίες γιατί έχουν ένα παιδί άρρωστο. Γι’ αυτό και όλοι εμείς στο Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), προσπαθούμε ακόμη πιο επίμονα, με φαντασία και ψυχή για να στηρίξουμε τις οικογένειες αυτές και να ενισχύσουμε τον αγώνα τους με χαρά δύναμη και ελπίδα». Στο τέλος, η κ. Σεραφιμίδου ευχαρίστησε τις εταιρείες-χορηγούς οι οποίοι στηρίζουν το έργο του Οργανισμού αλλά και τους εθελοντές οι οποίοι αποτελούν την ψυχή του.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο γιατρός κ. Θεοδότης Παπαγεωργίου, ο οποίος έδωσε έμφαση στο πόσο πολύ βοηθάει την ψυχολογία των παιδιών η εκπλήρωση των Ευχών και ολοκλήρωσε την ομιλία του με τα λόγια του Γιάννη Ρίτσου: “… το μόνο που ξέρω είναι πως θέλω να ζήσω. Δεν πρόφτασα ακόμη να σκεφτώ, μια και δεν πρόφτασα να ζήσω. Μες στη μάχη τι να σκεφτείς; Δεν πρόφτασα. Μου χρειάζεται, τουλάχιστο, τούτη η ολόκληρη στιγμή μου για να ζήσω ολόκληρος”.

dsc

Έπειτα, η κα Χριστίνα Καρυπίδου, εθελόντρια του Οργανισμού, έκανε λόγο για τις εμπειρίες που βιώνουν οι εθελοντές του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) και το πόσο ηθικά κερδισμένοι βγαίνουν από αυτές.

Την παράσταση έκλεψε η 8χρονη Ανδριάνα, παιδί Ευχής, η οποία -παρά το νεαρό της ηλικίας της- έδωσε όλες τις λεπτομέρειες από τη μέρα της πρώτης επίσκεψης της ομάδας Ευχής έως την ημέρα εκπλήρωσης της βαθύτερης επιθυμίας της, να γίνει κτηνίατρος. Με απλές αλλά πολύ δυνατές λέξεις δεν έκρυψε για ακόμη μια φορά τον ενθουσιασμό και τη χαρά που ένιωσε, κάνοντας το μεγαλύτερο όνειρό της πραγματικότητα.

>girl-singing

Για πρώτη χρονιά φέτος απονεμήθηκαν βραβεία σε εθελοντές του Οργανισμού για την προσφορά τους. Ειδικότερα, επιβραβεύτηκαν:

  • Η Εθελόντρια Μαρία Τσουκάτου και ο κ. Σταμάτης Μπέλτσος για τη μακροχρόνια συμμετοχή και δράση τους,
  • Οι κυρίες Ξάνθη Κωνσταντινίδου, Χριστίνα Καρυπίδου και Τζένη Σαρρίδου για την προθυμία και διαθεσιμότητά τους
  • Οι κυρίες Βιβή Καζελίδου και Λένα Καφρίτσα για τη συνεισφορά τους στη διαδικασία εκπλήρωσης ευχών,
  • Οι νέες εθελόντριες κυρίες Πένη Μπουκουβάλα και Αμαλία Ιγνατιάδου για τη μεγαλύτερη συμμετοχή τη χρονιά που πέρασε
  • Οι εθελόντριες Ανθούλα Γιάγκα και Κάλλη Γκέντζου για τη συμμετοχή τους στην εξεύρεση πόρων.

Επιπλέον, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στους χορηγούς ζαχαροπλαστείο Δημητρακάς, εταιρεία ΙΚΕΑ και στο ξενοδοχείο Hyatt Regency Thessaloniki, για τη συνεχή στήριξη που παρέχουν στο Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος.

Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας, προσφορά του ζαχαροπλαστείου Δημητρακάς. Τυχεροί στάθηκαν τέσσερις εθελοντές οι οποίοι κέρδισαν δώρα από το εργαστήρι χειροποίητων κοσμημάτων Character Jewels, το εργαστήρι ασημένιων κοσμημάτων Έναστρο, και από τα φροντιστήρια Datalabs.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

H Κοπή Πίτας για το 2013, Ετήσια Συνάντηση Εθελοντών και Γενική Συνέλευση για το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)!

Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα η διοργάνωση της Ετήσιας Συνάντησης Εθελοντών, της Γενικής Συνέλευσης και της Κοπής της πίτας Make-A-Wish(Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος).

Προσκεκλημένοι ήταν όλοι οι φίλοι του Οργανισμού, οι Εθελοντές, οι χορηγοί και εταιρείες που στηρίζουν το Make-A-Wish(Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδας) αλλά και όλοι οι γιατροί που υποστηρίζουν τη δράση του.

pita_alekal

Εκτός από την όμορφη εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή-Ελλάδας) η συνάντηση αυτή είχε και χαρακτήρα απολογισμού καθώς παρουσιάστηκαν από τους εργαζόμενους στον Οργανισμό τα σημαντικότερα επιτεύγματα της χρονιάς που πέρασε και τα σημεία που αποτέλεσαν σταθμό για τη δράση του μέσα στο 2012 για όλα τα τμήματα του Οργανισμού: για το τμήμα πραγματοποίησης Ευχών, για το τμήμα Εξεύρεσης πόρων και για το τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Make-A-Wish(Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδας). Επιπλέον, τέθηκαν οι στόχοι του 2013 από τις υπεύθυνες του κάθε τμήματος.

Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος του Οργανισμού κυρία Αλέκα Σεραφειμίδου, η οποία στην πολύ συγκινητική της ομιλία, μεταξύ άλλων, τόνισε:

“Καλώ όλους σας να μείνετε και τη φετινή δύσκολη χρονιά δίπλα μας και να εξακολουθήσετε να στηρίζετε με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας σας τα παιδιά που δίνουν μάχη για τη ζωή τους και τις οικογένειές τους που τα στηρίζουν. Αυτή την περίοδο, περισσότερο από κάθε άλλη, έχουν την ανάγκη μας. Μπορεί με την κρίση, όλοι μας να χάσαμε χρήματα, όμως δεν θα πρέπει να χάσουμε την ανθρωπιά μας. Η προσφορά και η αγάπη ούτε πωλούνται ούτε αγοράζοντα. Μόνο προσφέρονται! Γι αυτό το φλουρί της πίτας φέτος ας πέσει στον Εθελοντισμό και την αγάπη στον άνθρωπο”

Στη συνέχεια της βραδιάς, ο γιατρός του Οργανισμού μας Δόκτωρ Βασίλειος Παπαδάκης, Παιδίατρος Αιματολόγος – Ογκολόγος και Διευθυντής του τμήματος Παιδιατρική-Αιματολογία Ογκολογία στο Ίδρυμα ΕΛΠΙΔΑ και στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία μίλησε σχετικά με την μελέτη για την Αξία της πραγματοποίησης μιας Ευχής.

Από τη βραδιά φυσικά δεν έλειπε η λαμπερή και έντονη παρουσία της πρέσβειρας του Οργανισμού μας κ. Βίκυς Καγιά. Η ίδια, στην υπέροχη ομιλία της, την οποία έκανε έχοντας αγκαλιά τη μικρή Στέλλα, έκανε λόγο για τη δύναμη και τη χαρά που η ίδια λαμβάνει όταν συμβάλει στην εκπλήρωση των ευχών των παιδιών, όταν βρίσκεται στο πλάι τους τις δύσκολες στιγμές του νοσοκομείου και όταν αυτή η σχέση που δημιουργεί με τα παιδιά νιώθει πως θα κρατήσει για πάντα. Και ξαφνικά η Βίκυ Καγιά ξεκίνησε να τραγουδάει συνεχίζοντας να έχει τη Στέλλα αγκαλιά, το αγαπημένο τραγούδι της μικρής μπροστά στο συγκινημένο κοινό! Αναμφίβολα ήταν μια πολύ ευτυχισμένη στιγμή!

img_002

Επίσης, μια από τις πιο συγκινητικές ομιλίες της εκδήλωσης ήταν αυτή της κ. Αριάδνης Καπετανοπούλου, της μητέρας της μικρής μας Στέλλας, η οποία διηγήθηκε από τη δική της πλευρά την περιπέτεια του παιδιού της αλλά και τη μοναδική εμπειρία της πραγματοποίησης της ευχής της Στελλίτσας, η οποία ευχήθηκε να γίνει Βασίλισσα της Μόδας και φυσικά το Make-A-Wish(Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδας) τον περασμένο Οκτώβριο πραγματοποίησε με το πιο μαγικό τρόπο την ευχή της.

Η μεγάλη έκπληξη της βραδιάς ήταν η εμφάνιση του 14χρονου Χρήστου, παιδιού Ευχής, ο οποίος με χιούμορ, δύναμη και κουράγιο μίλησε για την περιπέτεια της υγείας του αλλά και τη δική του εμπειρία Ευχής, που πραγματοποιήθηκε από το Make-A-Wish(Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) στις 16 Φεβρουαρίου 2012.

Ως ένα μικρό δείγμα της μεγάλης ευγνωμοσύνης του Οργανισμού προς τους Εθελοντές του, πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις προς όλους εκείνους που με την αμέριστη υποστήριξη και ανιδιοτελή συμπαράσταση και αγάπη τους έχουν καταφέρει να κάνουν το Make-A-Wish(Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) αυτό που είναι σήμερα, προσφέροντας απλόχερα τον πολύτιμο χρόνο τους και το αστείρευτο κέφι τους στα παιδιά Ευχής!

Έτσι, το βραβείο Μακροχρόνιας συμμετοχής και δράσης, απονεμήθηκε στον κ. Ντούλη Γιάννη και στον κ. Ντάση Βασίλη

Το βραβείο προθυμίας & διαθεσιμότητας, που απονεμήθηκε στις κυρίες Αλούκου Σάσα και Μαρία Μπίθα Το βραβείο συνεισφοράς στη διαδικασία εκπλήρωσης της ευχής δόθηκε στις κ.κ Κόκορη Ασημίνα και Μπόγρη Βασιλική

Το σημαντικό βραβείο συμμετοχής στην ανεύρεση πόρων, απονεμήθηκε στον Εθελοντή κ. Βιτωράτο Γιώργο, στην κα Μαρίλη Τσακίρη και … στην 17χρονη Χριστίνα Λεβέντη, που διοργάνωσε ένα δείπνο για τους ομογενείς στη Νέα Υόρκη και συγκέντρωσε ένα σημαντικό ποσό για να βοηθήσει τα παιδιά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα το Make-A-Wish(Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος).

Τέλος, το βραβείο νέων εθελοντών με τη μεγαλύτερη συμμετοχή τη χρονιά που πέρασε δόθηκε στις κυρίες Ζαγοράκη Κατερίνα και Καρούλια Βασιλική.

  

Όμως η ευγνωμοσύνη του Make-A-Wish(Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) για τις εταιρείες χορηγούς που στηρίζουν αδιάκοπα το σημαντικό έργο του, είναι τεράστια. Για το λόγο αυτό βραβεύτηκαν για την προσφορά τους οι εταιρείες:Οι αεροπορικές εταιρείες Aegean Airlines και Olympic Air, τα εστιατόρια Friday’s, η εταιρεία ηλεκτρικών ειδών Κωτσόβολος, το ζαχαροπλαστείο Ανεμώνη και η μεταφορική εταιρεία Μεταφορική Επείγον.

Ακολούθησε σε πολύ θερμό κλίμα η κοπή της πίτας με πολλά δώρα εκπλήξεις για τους τυχερούς της χρονιάς! Τα δώρα ήταν μια ευγενική χορηγία των εταιρειών Λαλαούνης και Bosch.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Η κοπή της πίτας του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή-Ελλάδας) για το 2012 σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Τον περασμένο Ιανουάριο διοργανώσαμε την Ετήσια Συνάντηση Εθελοντών και την Κοπή της πίτας του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή-Ελλάδας), στην οποία είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε απολογισμό της χρονιάς που έφυγε και να προγραμματίσουμε τη δράση μας για το 2012.

Σε θερμό κλίμα και πολύ συγκίνηση έγινε και η κοπή της βασιλόπιτας από την Πρόεδρο κυρία Αλεξάνδρα Σεραφειμίδου, η οποία χαρακτηριστικά είπε:

“Σας καλώ να συνεχίσουμε μαζί τη προσπάθεια αυτή προς χάριν όλων αυτών των παιδιών που μας χρειάζονται. Μη ξεχνάτε…Σας θέλουμε όλους κοντά μας, και να θυμάστε ότι όλα μπορούν γύρω μας να καταρρεύσουν εκτός από την αγάπη και τη προσφορά, που όχι μόνο αντέχουν και επιζούν σε δύσκολες συνθήκες αλλά γιγαντώνονται και μεγαλουργούν”

alekal

Οι τυχεροί, που βρήκαν το φλουρί, από τα κοσμηματοπωλεία Lalaounis και τα 3 γούρια από το Links of London, ήταν οι εθελόντριές μας Κική Καλουμένου, Σάσα Αλούκου, Ρίτσα Γεωργακάκου, Κέλλυ Αρναουτάκη, Ελιάννα Καρελλά, και από τις οικογένειες ευχής η Χριστίνα, παιδί ευχής και η Αθηνά Μουτζούρη

Στην εκδήλωση μας είχαμε και πολύ ιδιαίτερους προσκεκλημένους

Ο γιατρός κ. Παπαδάκης, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και ήρθε στη συνάντηση, για να μας αναπτύξει τη μεγάλη και θετική επίδραση που έχει στον ψυχισμό των άρρωστων παιδιών η εκπλήρωση μιας βαθιάς επιθυμίας τους.

Με χαρά και συγκίνηση ακούσαμε την περιγραφή της ευχής ενός νεαρού αγωνιστή του Στέλιου, που ήρθε κοντά μας νικητής στη μάχη του με τη σοβαρή αρρώστια που απειλούσε τη ζωή του. Ο Στέλιος μοιράστηκε μαζί μας την εμπειρία της εκπλήρωσης της Ευχής του: μια πτήση σε μηδενική βαρύτητα, που τον έκανε να νιώσει σαν το …superman…!

Μαζί μας ακόμη και μια μητέρα παιδιού ευχής, που μας μίλησε για την εμπειρία της κόρης της. Μας περιέγραψε την ανείπωτη χαρά της Χριστίνας όταν είδε ξαφνικά στο party της τους αγαπημένους της καλλιτέχνες, τον Παναγιώτη Πετράκη και το Γιώργο Καπουτζίδη! Μοιράστηκε μαζί μας τη μαγεία και τη δύναμη μιας ευχής!

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης βραβεύτηκαν, για τη μακροχρόνια συμμετοχή και τη δράση τους, οι εθελοντές:
Γιάννης Γραμμάτικας, Βίβιαν Ευσταθίου, Κώστας Κόρακας, Ρένα Μπατιστάκη και Ζωή Πρέτσιου

Βραβείο για Προσέλκυση νέων εθελοντών και για υποστήριξη σε όλους τους τομείς:
Σαράντης Αναγνωστίδης

Βραβείο μεγαλύτερης συμμετοχής σε ευχές έλαβαν οι:
Κέλλυ Αρναουτάκη, Βενιαμίν Φεγίσας, Ιωάννα Φιλημέγκα

Βραβείο Νέων εθελοντών με την μεγαλύτερη συμμετοχή τη χρονιά που μας πέρασε, έλαβαν οι:
Γιώργος Λακαρδής και Ελένη Πιπερίδου

Βραβείο Δημιουργικής Ομάδας έλαβε η:
Λυδία Καράπα

Βραβείο Ομάδας Αστεριού έλαβαν οι:
Ελίνα Αλεξοπούλου, Νάγκη Καρνέζη, Σέβη Λαζάρου, Ελένη Ράτση

Βραβείο σε Εταιρείες με προσφορά στο έργο μας, έλαβαν οι:
Άγγελος Καρβούνης, Pizza Fun, Yubotο, Avis

Στη Θεσσαλονίκη

Παρόμοια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη παρουσία της Προέδρου του Οργανισμού κ. Αλέκας Σεραφειμίδου. Σε μια ιδιαίτερα ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τις δράσεις της Ευχής τη χρονιά που πέρασε αλλά και για το σχεδιασμό και τις βλέψεις για το νέο έτος. Για ακόμη μια φορά τονίστηκε η σπουδαιότητα του έργου των εθελοντών και εκφράστηκε η επιθυμία η ομάδα να συνεχίσει με την ίδια διάθεση και το ίδιο μεράκι. Ενθαρρυντικό στοιχείο για την επίτευξη αυτού του σκοπού είναι ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των ανθρώπων που επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά στον Οργανισμό.

Η πιο συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης ήταν η ομιλία του 19χρονου πια Νίκου, του οποίου την ευχή πραγματοποίησε ο Οργανισμός μας.
Ο νεαρός αφηγήθηκε την ιστορία του και ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στο να του χαρίσουν μια εμπειρία ζωής. Και όπως είπε ο ίδιος: “Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) μου έδωσε δύναμη να παλέψω για τη ζωή μου, έτσι και εγώ με τη σειρά μου θέλω να προσφέρω σε άλλα παιδιά σπουδάζοντας παιδοψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης”.

     paidi_thess