Ηλιοστάλαχτη! Ένα όνομα σα να βγήκε από παραμύθι. Κι όμως αυτό είναι το όνομά της. Ανήκει σε ένα αξιαγάπητο πλάσμα 4 χρονών που πιστεύει σε κόσμους μαγικούς, παραμυθοχώρες και νεράιδες. Της αρέσουν τα έντονα χρώμα με αγαπημένο το κόκκινο, το glitter και τα παραμύθια.

Όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει μπαλαρίνα. Μα για την ώρα θα ήθελε να γίνει κάτι πιο δύσκολο. Ευχήθηκε να γίνει η αγαπημένη της γοργόνα, η Άριελ με τα έντονα κόκκινα μαλλιά. Περίμενε με τόση προσμονή αυτά τα μαλλιά και την ουρά της Άριελ! Όταν η νεράιδα τη ρώτησε αν θα ήθελε να γνωρίσει αληθινές γοργόνες ή αν επιθυμούσε να είναι η μοναδική γοργόνα της ευχής της, πήρε μια βαθιά ανάσα και ακολούθησε η παρακάτω συζήτηση:

  • Ποιες αληθινές γοργόνες; Υπάρχουν στα αλήθεια;
  • Μα αν δεν υπήρχαν γοργόνες πως θα μπορούσαμε να μεταμορφώσουμε κι εσένα σε γοργόνα;
  • Αλήθεια θα με κάνετε γοργόνα; Και θα κολυμπήσω μαζί με άλλες;
  • Θα το ήθελες;
  • ΝΑΙ! ΝΑΙ! Αυτό θέλω! Και μπορώ να γνωρίσω κι εσένα; Κι άλλες νεράιδες;; Θέλω να γίνω σαν εσάς! Θέλω να με πάρετε μαζί σας, να ζήσω σε ένα κόσμο μαγικό!

Πως μπορεί κάποιος να αρνηθεί κάτι σε αυτό το πλάσμα που ζει για τα παραμύθια; Έπρεπε λοιπόν, να συγκεντρωθούν πολλές νεράιδες, ώστε η μαγεία τους να γίνει πιο δυνατή και να μεταφέρει την Ηλιοστάλαχτη στη χώρα των παραμυθιών.

Όσο περισσότερες νεράιδες, τόσο περισσότερη μαγεία. Αν προστεθούν και οι γοργόνες μέσα σε αυτό το παραμύθι, φτερά και ουρές μαζί, τότε ο συνδυασμός δύναμης και χάρης θα είναι ανίκητος! Άλλωστε, η Ηλιοστάλαχτη διέθετε  τα χαρακτηριστικά αυτά στο μέγιστο  και πολλά ακόμα.

Η επιθυμία της ήταν διαταγή για εμάς και όταν έφθασε η μέρα που η ευχή θα γινόταν πραγματικότητα, έπρεπε να είμαστε προετοιμασμένες να ανταποκριθούμε σε κάθε αίτημα της γοργονικής μεγαλειότητάς της. Όμως η Ηλιοστάλαχτη πέρα από την παρορμητικότητα και την επιθυμία να πάρει αμέσως όλα τα δώρα, δε ζήτησε τίποτα. Είχαμε καλύψει όλα τα πιθανά αιτήματά της και περισσότερα από όσα θα μπορούσε να έχει. Ακόμα και με τα δώρα της ήταν τόσο γλυκιά και υπομονετική, αφού την είχαν συνεπάρει νεράιδες και γοργόνες και τόσο όμορφη, ευτυχισμένη και υπερήφανη μέσα στη λαμπερή ουρά της.

Δεν είχε ξανασυμβεί ποτέ αυτό. Ποτέ της δεν είχε ουρά γοργόνας ούτε μακριά κατακόκκινα μαλλιά. Φυσικά δεν είχε ξαναδεί ποτέ της γοργόνες. Αυτές οι γοργόνες ήταν τόσο λαμπερές! Είχαν περίεργα μαλλιά και στολίδια, οι ουρές τους ήταν ομορφότερες από όλες τις εικόνες των παραμυθιών και κολυμπούσαν τόσο επιδέξια και χορευτικά!

Εκείνη τη μέρα όμως έπεσαν και οι νεράιδες στο νερό, αφού πρώτα έκρυψαν καλά τα φτερά τους. Μαζί τους παρέσυραν την Ηλιοστάλαχτη που στην αρχή δίστασε, αλλά και όλους τους μικρούς φίλους της.

Από τη στιγμή που η Ηλιοστάλαχτη βούτηξε στη πισίνα δεν ήθελε να ξαναβγεί. Και ποιος θα ήθελε εξάλλου; Ζήτησε να μείνει εκεί με όλες τις νεράιδες και τις γοργόνες. Και ευχήθηκε την επόμενη μέρα να τα ζούσε όλα από την αρχή! Δε γνώριζε ότι υπάρχει ένας παραμυθένιος κόσμος και τώρα ήθελε να ζήσει για πάντα μέσα σε αυτόν!

θερμά την Reckitt Benckiser για την υιοθεσία της ευχής

τους εθελοντές μας: Δήμητρα Μπουρνάζου, Αριέτα Δημητρίου, Νατάσα Κανελλοπούλου, Χρυσούλα Σπανού, Τζοάννα Λιβέρη, Ντορέττα Παπαδημητρίου

τους χορηγούς σε είδος: Act & React, Airbnb, Bond Events, Music Vibes, Fresh Patisserie, Naiads Synchro, Moorings, The Fleuristes, IEK Δέλτα, Γουλιαδίτης Κωνσταντίνος (Underwater Video), Myikona

τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2020 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS)