Εύχομαι να πάω σε νεροτσουλήθρες – Παιδί ευχής, 9, οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία

Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς σε είδος: Grecotel & Grecotel Riviera Olympia&Aqua Park, Efi tattoo clothing, Accesorize

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2019 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS).

Τι μπορεί να ευχηθεί ένα παιδί, όταν του πεις ότι μπορεί να εκφράσει οποιαδήποτε επιθυμία του, όσο απίθανη κι αν φαντάζει στα μάτια του; «Τον ουρανό με τα άστρα!», ίσως απαντήσει κάποιος.

Τι θα ευχηθεί ένα παιδί, που έχει περάσει μέρες και νύχτες ατελείωτες, σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου; Εκεί οι προτεραιότητες αλλάζουν και οι επιθυμίες συχνά μάς εκπλήσσουν και μάς συγκινούν, γιατί συνήθως αφορούν σε αυτό που έχει  στερηθεί περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο, το παιδί.

Η μικρή μας τα τελευταία δύο χρόνια πέρασε πολλές μέρες στο νοσοκομείο αντιμετωπίζοντας μία πολύ σοβαρή ασθένεια. Μία ασθένεια που της στέρησε το γέλιο, την ανεμελιά της ηλικίας της, την ξεγνοιασιά του καλοκαιριού, τα μπάνια στη θάλασσα, τις διακοπές… όλα αυτά που χρωματίζουν τη ζωή ενός παιδιού.

Αυτά είχε στερηθεί το κοριτσάκι μας και αυτά ονειρευόταν μέρα – νύχτα. Κι έτσι, όταν την επισκέφθηκαν οι νεράιδες του Κάνε-Μια-Ευχή, γνώριζε πολύ καλά τι λαχταρούσε η καρδούλα της, ποια ήταν η ευχή της, η μία και μοναδική που θα τους εμπιστευόταν. «Θέλω να πάω σε νεροτσουλήθρες! Θέλω να παίξω στο νερό! Να τις δοκιμάσω όοοολες τις νεροτσουλήθρες!  Φαντάζομαι ένα τεράστιο πάρκο με παιχνίδια στο νερό! Χμμμ, ίσως να βρίσκεται και σε ένα πολύ μεγάλο, πολύ ωραίο ξενοδοχείο;»

Αυτά μάς είπε με πολύ νάζι και λαχτάρα στα ματάκια της και στη σκέψη και μόνο ότι ίσως και να μπορούσε να ζήσει αυτό που περιέγραφε με τόσο ενθουσιασμό, ένα τεράστιο χαμόγελο, φώτισε το όμορφο πρόσωπό της!

Επιτέλους, οι δύσκολες μέρες πέρασαν, άφησε πίσω της το δωμάτιο του νοσοκομείου και έφτασε η στιγμή να εκπληρωθεί η ευχή της και να ζήσει το όνειρό της! Όλα ήταν όπως τα είχε φανταστεί και μάς τα είχε περιγράψει και ακόμα καλύτερα! Έφτασε στο υπέροχο, πολυτελέστατο ξενοδοχείο 5 αστέρων, με τις πολλές νεροτσουλήθρες και τους πύργους περιπέτειας! Ένα τεράστιο υδάτινο πάρκο περιπέτειας, 20.000τμ., στα πόδια της και όλοι περίμεναν με μεγάλη χαρά για να καλωσορίσουν τη μικρή μας μαχήτρια. Και εκείνη, ενθουσιασμένη με όσα έβλεπε γύρω της, τους χάρισε το μεγαλύτερό της χαμόγελο. Με το που μπήκε στο δωμάτιό της έβαλε αμέσως μαγιό και έφυγε τρέχοντας για τις νεροτσουλήθρες! Είχε πολλά να ανακαλύψει, μαζί με τους νέους φίλους που γνώρισε εκεί. Επιτέλους, μπορούσε να διασκεδάσει με την καρδιά της και να κάνει όσα ονειρευόταν όλους αυτούς τους μήνες! Σωστό δελφινάκι, κυριολεκτικά μούλιαζε μέσα στο νερό! Κατέβηκε αμέτρητες φορές τις νεροτσουλήθρες, πάνω στο τεράστιο φουσκωτό που της χάρισαν οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου. Η χαρά της ήταν απερίγραπτη και το γέλιο της μαζί με τις φωνές ενθουσιασμού κάθε φορά που βουτούσε στην πισίνα, αποδείκνυαν πόσο τέλεια περνούσε!

Η δε μαμά της, μάς ευχαριστούσε συνεχώς για όλα όσα κάναμε για το παιδί της και την οικογένειά τους. Αλλά και για όλα τα παιδιά, που βίωσαν ή βιώνουν την άσχημη πλευρά της ζωής μέσα από μία σοβαρή ασθένεια. Όπως μας είπε, είδαν με τα μάτια τους, πώς η εκπλήρωση της ευχής, μπορεί να ξαναδώσει το χαμόγελο στα πρόσωπά τους. Και η γλυκιά μικρούλα μας, μάς είπε ότι η ευχή της ήταν τέλεια, ότι δεν θα άλλαζε τίποτα και μάλιστα μάς έβαλε και βαθμό – 10 με ! – έτσι έγινε και η ευχή που πάντα έχουμε κι εμείς για κάθε παιδί, πραγματικότητα!