Εύχομαι να συναντήσω την ομάδα της Liverpool – Θοδωρής, 13, κυστική ίνωση

Ο Θοδωρής αγαπά τον αθλητισμό, και ιδίως την «μπάλα». Βλέποντάς τον κανείς, είναι σίγουρος ότι μόλις βγήκε από κάποιο ποδοσφαιρικό περιοδικό. Η ζωή του είναι μέσα στα γήπεδα και όσο αγαπάει την ομάδα του, δεν αγαπά τίποτε άλλο.

Φυσικά και η ευχή του ήταν σχετική με τη μεγάλη του αδυναμία! «Εύχομαι να συναντήσω την ομάδα της Liverpool, από κοντά» είπε στις νεράιδες του. Εκείνες λίγο προβληματισμένες τον ενημέρωσαν ότι ίσως χρειαστεί να περιμένει πολύ καιρό, όμως αυτό δεν τον πείραζε καθόλου. Προκειμένου να δω από κοντά τον Mohamed Salah θα περιμένω όσο χρειαστεί!, μας δήλωσε με σιγουριά.

Ο Θοδωρής χρειάστηκε να κάνει υπομονή για περίπου 1,5 χρόνο, μα δεν παραπονέθηκε. Έχει μάθει να είναι συνεργάσιμος και να έχει υπομονή, ιδίως όταν περιμένει κάτι που το θέλει πάρα μα πάρα πολύ. Ήταν Παρασκευή όταν μας κάλεσαν για να μας ενημερώσουν ότι σε 5 ημέρες πετούσε για την εκπλήρωση της ευχής του! Μέσα στις επόμενες ημέρες, ο Θοδωρής θα βρισκόταν στη Liverpool, ώστε να δει επιτέλους από κοντά το ίνδαλμά του, μαζί με άλλους top ποδοσφαιριστές! Οι προετοιμασίες ήταν πολλές και ο χρόνος λίγος, όμως τίποτα δεν σταματά τις νεράιδές από την εκπλήρωση μια ευχής, ιδίως ενός μαχητή που έδειξε τόση υπομονή. Τα οργανώσαμε όλα στη στιγμή, εισιτήρια, διαμονή, μετακινήσεις, και έτσι ο Θοδωρής μας πέταξε για Αγγλία, ανοίγοντας τα φτερά του για νέες περιπέτειες.

Η εκπλήρωση της ευχής του είχε πολλές πρωτόγνωρες εμπειρίες για εκείνον: πρώτη φορά έμπαινε σε αεροπλάνο, πρώτη φορά ταξίδευε στο εξωτερικό, πρώτη φορά θα ζούσε κάτι τόσο σημαντικό για εκείνον! Το όνειρό του, που επί 1,5 χρόνο περίμενε καρτερικά να γίνει πραγματικότητα, έπαιρνε σάρκα και οστά! Η στιγμή που στάθηκε απέναντί τους ήταν μοναδική. Η καρδιά του χτυπούσε δυνατά και το χαμόγελο δεν έσβηνε από τα χείλη του. Η θερμή υποδοχή από τους παίκτες τον έκανε να αισθανθεί σαν να είναι συναθλητής τους, κομμάτι της ομάδας του. Παρακολουθούσε με προσοχή την προπόνησή τους, τις τρίπλες και τις πάσες. Ζούσε από κοντά αυτό που χρόνια παρακολουθούσε στην οθόνη και δεν μπορούσε να το πιστέψει. Όλα ήταν μαγικά για εκείνος. Πλέον ήταν σίγουρος πως αν θέλεις κάτι πολύ όλα μπορούν να συμβούν. Ο παίχτης της χρονιάς 2017-2018 και πρώτος σκόρερ της Premier League, Mohamed Salah ήταν εκεί μπροστά του.

Οι ώρες πέρασαν γρήγορα και όσο χρόνο και να περνούσε μαζί τους σίγουρα δεν θα του ήταν ποτέ αρκετός. H χαρά του όμως θα μείνει για πάντα να τον συντροφεύει στα δύσκολα και η ανάμνηση της συνάντησης να τον γεμίζει δύναμη και αισιοδοξία. «Όλα ήταν σαν σε ταινία» μας είπε όταν γύρισε από αυτή την ανεπανάληπτη εμπειρία. Ήταν η πρώτη φορά που βλέπαμε να λάμπει το πρόσωπό του και να είναι γεμάτος ενέργεια, η αγκαλιά του λίγο πριν φύγει ξανά για το σπίτι του, η μεγαλύτερη ανταμοιβή μας!

θερμά τη Nivea για την υιοθεσία της ευχής

τους εθελοντές μας: Φανή Πολίτη

τους χορηγούς σε είδος: Αirbnb, Aegean Taxi, Myikona

τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2020 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS)