«Σας ευχαριστούμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας! Μεγάλη χαρά του δώσατε! Θα τη θυμάται πάντα τη μέρα αυτή! Του δώσατε να καταλάβει ότι η ζωή δεν είναι μόνο νοσοκομεία, φάρμακα και γιατροί…».

Με αυτά τα λόγια, η μαμά του Γιαννάκη μας, μας εξέφρασε πόσο σημαντική ήταν αυτή η μέρα όχι μόνο για τον Γιάννη, αλλά και για ολόκληρη την οικογένειά του. Μία μέρα γεμάτη μόνο ξεγνοιασιά, γέλια και χαρές. Μία μέρα διαφορετική από την επώδυνη καθημερινότητα, που περιλαμβάνει φυσιοθεραπείες, γιατρούς και εξετάσεις.

Λόγω της αρκετά σοβαρής ασθένειάς του, ο Γιάννης μας δεν διέθετε μεγάλη ελευθερία κινήσεων, κάτι το οποίο τον περιόριζε σε αρκετά πράγματα της καθημερινότητάς του. Η μία και μοναδική ευχή του ήταν να αποκτήσει ένα ειδικό ποδήλατο με τρεις τροχούς στο αγαπημένο του χρώμα: το μπλε! Το ποδήλατο αυτό δεν θα τον βοηθούσε μόνο να ενδυναμώσει σημαντικά τα πόδια του, αλλά και να βελτιώσει πολύ την καθημερινότητά του, ανακτώντας την αυτοπεποίθησή του και νιώθοντας πιο αυτόνομος και σίγουρος για τον εαυτό του!

Θέλοντας, λοιπόν, να κάνουμε την εκπλήρωση της ευχής του αξέχαστη και μαγική, κανονίσαμε μια συναρπαστική επίσκεψη στο Μουσείο Αυτοκινήτων, γνωρίζοντας το μεγάλο πάθος του για τα αυτοκίνητα. Ο μικρός μας φίλος είδε από κοντά δεκάδες μοντέλα, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονταν και κάποια σπάνια κομμάτια της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Ενθουσιασμένος, τα παρατηρούσε και δεν έχασε την ευκαιρία να καθίσει και στη θέση του οδηγού!

Μετά τη μοναδική αυτή εμπειρία, ένα μεγάλο πάρτι περίμενε τον Γιάννη. Όλοι οι αγαπημένοι φίλοι του και συγγενείς είχαν συγκεντρωθεί σε έναν όμορφο χώρο να γιορτάσουν την εκπλήρωση της ευχής του, αλλά και τα γενέθλιά του. Τα παιδιά πήραν μέρος σε ένα σωρό παιχνίδια, στα οποία ο μικρός μας διέπρεψε! Κι όταν πια είχε έρθει η μεγάλη στιγμή να αποκαλυφθεί το ποδήλατό του, δεν κρατιόταν! Αμέσως, ξεκίνησε τις βόλτες! Για ώρες ολόκληρες έκανε πετάλι και το χαμόγελο δεν έφευγε λεπτό από το πρόσωπό του!

Δεν αποχωρίστηκε το καινούριο ποδήλατό του ούτε μέσα στο σπίτι! Για εμάς, από την άλλη, η μεγαλύτερη χαρά μας, ήταν το επόμενο πρωί που ξύπνησε και αναφώνησε: «Μαμά, το πάρτι μου ήταν τέλειο! Και το ποδήλατό μου, μου αρέσει πολύ!»

τους εθελοντές μας: Boris Anchev, Αντωνία Τσέλιου, Αναστασία Θεοδώρου

τους χορηγούς σε είδος: Paradise Park, Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, D.Stergiou Pastry & Bakery, Craftbox, MyIkona

την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!