Το χωριό του Άγιου Βασίλη είναι το μέρος που κάθε μικρός και μεγάλος ονειρεύεται να επισκεφθεί. Ειδικά τα Χριστούγεννα, που ξυπνούν μέσα μας την παιδικότητα, την ξεγνοιασιά, την πίστη στα θαύματα και τη μαγεία. Ποιος θα το πίστευε ότι αυτά τα Χριστούγεννα θα έβρισκαν την 7χρονη Αγγελική σε εκείνο το μέρος που ήθελε με την όλη της την ψυχή να επισεφθεί;

Η Αγγελική έκανε πολλή υπομονή και προσπάθησε όλον τον χρόνο να είναι το πιο καλό παιδί, ώστε, όταν επιτέλους καθίσει στο πλευρό του Άγιου Βασίλη να του δώσει το γράμμα της.

Η γλυκύτατη οικογένεια, προσγειώθηκε στη Φινλανδία λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Ήχοι από κουδουνάκια, λαμπάκια σε κάθε γωνιά του δρόμου, πολύχρωμες στολές ξωτικών, λιχουδιές και ζεστή σοκολάτα που μοσχομύριζε ξύπνησε μέσα τους τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Βόλτα στη βόλτα, μέσα στα χιονισμένα σοκάκια του μαγευτικού χωριού, τα βήματα της Αγγελικής την οδήγησαν μπροστά από την πόρτα του Άγιου Βασίλη. Η αντίδραση της, όταν κάθισε δίπλα του ήταν μοναδική, λες και βρισκόταν σε παραμύθι, σε ένα τοπίο που μόνο σε ταινίες είχε μέχρι τότε δει. Είμαστε σίγουροι ότι είχε τόσα να του πει, να του ζητήσει. Όμως, αρκέστηκε σε μερικές στιγμές μαζί του. Γιατί εκείνη τη στιγμή, ζούσε ό,τι επιθυμούσε όσο τίποτα άλλο!

Και, φυσικά, η νεράιδά της δεν έμεινε μόνο σε αυτή τη «μοιραία» συνάντηση, αλλά χάρισε σε ολόκληρη την οικογένεια μια εμπειρία ζωής. Βόλτες με έλκηθρο που το οδηγούσαν χάσκυ, snowmobile, barbeque στα χιόνια και κυνήγι του Βόρειου Σέλλας, το οποίο τους φανέρωσε τα πιο υπέροχά του χρώματα, ήταν μόνο λίγα από όσα έζησαν! Τόσο η μικρή μας όσο και όλη της η οικογένεια ήταν κατενθουσιασμένοι και δεν μπορούσαν να περιγράψουν με λόγια πόσο συγκινημένοι ήταν και πόσο ευγνώμον ένιωθαν για όλο αυτό που ζούσαν!

Η εμπειρία τους στη Φιλανδία έδειξε στη μικρή μας Αγγελική ότι όλα είναι πιθανά! Όλα μπορούν να συμβούν, μόνο όταν πιστεύουμε βαθιά… και ίσως καμιά φορά, με την βοήθεια λίγης νεραϊδόσκονης! 

θερμά όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής και με την υποστήριξή τους εκπληρώσαμε την παρούσα ευχή!

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: Sofitel, Κοκκώνης Φριξος

Ευχαριστούμε θερμά τους υποστηρικτές σε είδος: Nordix

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ!