Άγγελος, 7, Κυστική Ίνωση… Εύχομαι να γνωρίσω τον Ντάνο (Γιώργο Αγγελόπουλο)!
Aggelos, 7, Cystic Fibrosis… I wish to meet Danos (George Angelopoulos)!

«Μπορεί ο Άγγελος να ευχήθηκε να δει τον «ήρωά» του, αλλά η αλήθεια είναι πως εγώ είμαι εκείνος που συνάντησα το δικό μου ήρωά στο πρόσωπό του, το χαμόγελο και τη δύναμή του…
Κάνε-Μια-Εύχη Ελλάδος, σας ευχαριστώ πολύ. Ήταν τιμή μου.
Άγγελε, μου γέμισες την καρδιά… Η μέρα που πέρασα μαζί σου και η χαρά που μοιραστήκαμε, ήταν ένα από τα ωραιότερα survivor της ζωής!» Γιώργος Αγγελόπουλος

«Αισθανόμουν να έχει σταματήσει ο χρόνος ανάμεσα στους δύο. Σαν να μην υπήρχε κανείς άλλος. Δεν άφηνε ο ένας τον άλλο ούτε λεπτό! Θεωρώ ότι ο Άγγελος θα είναι ένα άλλο παιδί μετά από αυτή την εμπειρία, δυνατό και μαχητικό!» εθελόντρια

Ο 7χρονος Άγγελος έμεινε ξάγρυπνος όλη νύχτα, ανυπομονώντας να γνωρίσει τον αγαπημένο του Ντάνο (Γιώργος Αγγελόπουλος), όπως πληροφορηθήκαμε από τη μητέρα του… Πρωί πρωί, λοιπόν, φόρεσε τα καινούργια του ρούχα, τα γυαλιά ηλίου και το ψάθινο καπέλο του, πήρε μια τεράστια ανθοδέσμη και ξεκίνησε για τη μεγάλη συνάντηση.
Κατέφθασε συνοδευμένος από τη μητέρα του και την αδερφή του. Όλοι τους ήταν σε φοβερή αμηχανία για το επικείμενο ραντεβού! Ο Άγγελος χαμογελούσε συνεχώς, χωρίς να μιλάει πολύ, και περίμενε με αγωνία να εμφανιστεί ο Γιώργος. Δύο καστανά, εκφραστικά ματάκια, αναζητούσαν συνεχώς ολόγυρα τον αγαπημένο τους ήρωα. Μόλις τον είδε, πετάχτηκε από την καρέκλα του παρασύροντας ότι υπήρχε στο δρόμο του … κι έπεσε στην αγκαλιά του! Τον αγκάλιασε τόσο σφιχτά, που νόμιζες ότι του έκοψε την ανάσα! Ξαφνικά ο Άγγελος άρχισε να συζητάει ακατάπαυστα για διάφορα θέματα με τον αγαπημένο του Ντάνο, κι ήταν πια βέβαιο ότι είχαν γίνει δύο πολύ καλά φιλαράκια. Έφαγαν μαζί με πολλή όρεξη το πρωινό τους, άνοιξαν τα δώρα του Οργανισμού, αλλά και το τηλεκατευθυνόμενο αυτοκίνητο που χάρισε ο Γιώργος στον Άγγελο, και φυσικά έδωσαν τα χέρια, ως δύο σωστοί άνδρες, για να σφραγίσουν την υπόσχεσή τους σχετικά με την καλή καθημερινή διατροφή του Άγγελου!
Συνέχισαν με «την αμαξάρα του Ντάνου», όπως χαρακτηριστικά είπε ο μικρός, με τραγούδια και τη μουσική στη διαπασών, καθώς και με μαθήματα χορού (!).  Αυτό ήταν: ο Άγγελος είχε πλέον μετεξελιχθεί σε «Ντάνο Junior»! Ο Ντάνος έγινε ο νέος του νονός, ενώ ο Άγγελος όταν άκουσε το νέο του όνομα, δεν σταματούσε να γελά! Εάν δε, κάποιος τον αναφωνούσε με το όνομα του, δεχόταν επίπληξη!
Ακολούθησαν παιχνίδια που είχαν ετοιμάσει με πολλή αγάπη οι Πρόσκοποι Δράμας, και στα οποία συμμετείχαν οι φίλοι του μικρού και συγγενείς του. Έπαιξαν, γέλασαν και φυσικά ο «Ντάνος Junior» ανακηρύχθηκε νικητής! Παρότι συμμετείχαν αρκετοί φίλοι του μικρού μας στα ομαδικά παιχνίδια και ο Γιώργος ήταν πολύ φιλικός και ευγενικός με όλους, όλη του η προσοχή ήταν δεσμευμένη από τον Άγγελο, που δεν έφευγε λεπτό από το πλάι του.
Έπειτα από αρκετά παιχνίδια, είχε έρθει πια η ώρα του μεσημεριανού φαγητού: ο μικρός είχε επιλέξει την αγαπημένη του ταβέρνα, όπου κατάκοποι όλοι απόλαυσαν ένα γευστικότατο γεύμα, ενώ τα πειράγματα και τα αστεία δε σταματούσαν λεπτό. Ο χρόνος ανάμεσα στους δύο είχε σταματήσει. Σαν να μην υπήρχε κανείς άλλος. Δεν άφηνε ο ένας τον άλλο ούτε λεπτό!
Αν και ο αποχωρισμός ήταν δύσκολος, ο «Ντάνος Junior» πήρε την υπόσχεση του Ντάνου ότι θα ξανασυναντηθούν κι έφυγε γεμάτος χαρά, δύναμη και εικόνες από μία μέρα που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη του. Ο Άγγελος θα είναι πλέον πιο δυνατός, πιο μαχητικός και γεμάτος ζωή!
Η οργάνωση μιας ευχής δεν είναι ποτέ μια εύκολη υπόθεση… Για να γίνει μαγική και να μπορέσει να μεταμορφώσει το παιδί, πρέπει να δουλέψουν οι νεράιδες σκληρά, να δώσουν όλη τους την αγάπη σε κάθε ένα παιδί ξεχωριστά και ΚΥΡΙΩΣ να φροντίσουν και την παραμικρή λεπτομέρεια!

Ευχαριστούμε πολύ τον Γιώργο Αγγελόπουλο για την αφοσίωσή σου και τον πολύτιμο χρόνο του!
Ευχαριστούμε πολύ την La vie en Rose για την υιοθεσία της Ευχής!

Εθελόντρια: Σπανού Χρυσούλα
Χορηγοί σε είδος: Aegean Airlines, Hydrama Grand Hotel, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Δράμας,  Ακαδημία Ποδοσφαίρου ΠΑΟΚ Δράμας,  Zara,  Zakcret,  Φωτο Μανια,  Το Ταβερνάκι του Σταθμού,  Ζαχαροπλαστείο Γατίδης,  Ανθοπωλείο Ανθούλα, Cotton Prince

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2018 (ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε., ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε., ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε., ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε., ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε.).