Εύχομαι να αποκτήσω μία πίστα Cars και ένα γκαράζ Hot Wheels – Αλέξανδρος, 4, οξεία λεμφoβλαστική λευχαιμία

Κάθε παιδί είναι μοναδικό! Κάθε ΕΥΧΗ είναι ξεχωριστή! Έτσι, και η ευχή του Αλέξανδρου που ήταν κάτι τόσο «απλό» στα δικά μας μάτια, αλλά κάτι μοναδικά μαγικό για εκείνον. Ο Αλέξανδρος αγαπάει πολύ τα παιχνίδια και τα αυτοκινητάκια. Η ευχή του ήταν ο συνδυασμός των δύο! Ήθελε πολύ να αποκτήσει μια πίστα Cars «για να πηγαίνουν σαν αστραπή τα αυτοκινητάκια του και ένα γκαράζ που με φόρα θα μπαίνουν μέσα τα hot wheels». Τα παιχνίδια και τα παιδικά είναι ένας ολόκληρος κόσμος για τον μικρό Αλέξανδρο και τον κάνουν τόσο χαρούμενο. Ήταν λογικό να αποτελέσουν το αντικείμενο της ευχής του.

Στα πολλά τηλεφωνήματα που ανταλλάξαμε, δεν έλειπαν οι αναλυτικές περιγραφές του Αλέξανδρου για το πώς ήθελε να εκπληρωθεί η ευχή του, για το πώς φανταζόταν ότι είναι μια νεράιδα, αλλά και τι έκανε μέσα στις προηγούμενες μέρες που πέρασαν. Ένα χαρούμενο ζωηρό αγόρι που, παρόλο που πέρασε πολλά, δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να έχει αυτό το πολύ χαρακτηριστικό του χαμόγελο. Ένα χαμόγελο που σε διαπερνά και θες και εσύ να χαμογελάσεις, έτσι απλά χωρίς λόγο. Δεν έχασε το παιχνιδιάρικο και ναζιάρικο στυλ του. Όταν σε κοιτά με τα καταγάλανα ματάκια του σε παρακινεί να παίξεις μαζί του!

Την ημέρα της ευχής του είχε κατέβει από νωρίς στην αυλή, ντυμένος με τη στολή του catboy από τους πυτζαμοήρωες, και μας περίμενε με τους γονείς του έτοιμος για παιχνίδι. Δεν ήξερε όμως που θα πάμε, ούτε πόσες εκπλήξεις τον περίμεναν εκεί. Σε όλη τη διαδρομή δεν σταμάτησε να μιλάει για το τι του αρέσει να κάνει και το πόσο πολύ αγαπάει την οικογένεια του και τους φίλους του. Με το που ξεπρόβαλε το λούνα παρκ άρχισε να υποψιάζεται ότι η μέρα έχει πολύ παιχνίδι, γέλιο και χοροπηδητά στο πρόγραμμα. Δεν υποψιαζόταν ότι τον περίμενε μια ακόμα έκπληξη: όλοι του οι φίλοι και τα ξαδέρφια του ήταν εκεί για να μοιραστούν μαζί αυτή την παιχνιδιάρικη ημέρα. Ο Αλέξανδρος αφέθηκε σε ένα κύμα από αγκαλιές, φωνές και φιλιά! Η έναρξη του παιχνιδιού και του κυνηγιού του θησαυρού σηματοδοτήθηκε με ένα φύσημα μαγικής νεραιδόσκονης που εξαπλώθηκε παντού! Τα παιδιά διασκορπίστηκαν στα φουσκωτά και τις τσουλήθρες, ξεπηδούσαν μέσα από τα παιχνίδια, ανεβοκατέβαιναν στα τρενάκια και στα συγκρουόμενα, έπαιζαν χαρούμενα και ανέμελα. Οι νεράιδες είχαν ετοιμάσει ένα ξεχωριστό κυνήγι θησαυρού. Έτσι γεμάτοι ενθουσιασμό κινήσαμε για το τρενάκι κάμπια, όπου ο Αλέξανδρος θα ξεκίναγε την αναζήτηση των παιχνιδιών που είχαμε κρύψει. Οι καλεσμένοι του Αλέξανδρου ανέβηκαν στην κάμπια και οι φωνές και τα γέλια δεν είχαν τελειωμό. Την πιο καλή ψαριά την έκανε ο Αλέξανδρος στο παιχνίδι με τα ψαράκια, αφού με το ψάρι του «τσίμπησε» και την πίστα Cars. Με κάθε δώρο που ξετύλιγε με την παρέα του, ανακάλυπτε και από ένα παιχνίδι, και ένα πελώριο χαμόγελο ζωγραφίζονταν ευθύς στο προσωπάκι του. Κανείς δεν μπορούσε να συλλογιστεί την απέραντη ευτυχία που κατέκλυζε τον Αλέξανδρο. Είναι αυτή η παιδική αθωότητα που κάτι μικρό γεμίζει τα παιδιά φως, χαρά και ενέργεια. Και είναι η εκπλήρωση μιας ευχής, που τα γεμίζει πίστη και σιγουριά. Ο Αλέξανδρος άνοιγε με τον ίδιο ενθουσιασμό ένα – ένα τα δώρα και συνέχεια ρώταγε έκπληκτος από χαρά: «Και αυτό για εμένα είναι;». Ο χώρος γέμισε μικρά και μεγάλα αυτοκινητάκια, φορτηγά και άλλα οχήματα. Μόλις ξετύλιξε το τελευταίο δώρο, δεν έβλεπε την ώρα να επιστρέψουν στο σπίτι  για να μπορέσει να στήσει τις πίστες και να παίξει με τον καινούριο του στόλο. Η μητέρα του Αλέξανδρου μας είπε πως ξενύχτισαν μαζί με τον πατέρα του για να τα στήσουν και να τα βρει έτοιμα το πρωί μόλις ξυπνήσει για να παίξει. Μάλιστα, το βράδυ τον άκουσαν που παραμιλούσε μες στον ύπνο του και έλεγε «πίστες, πίστες».

Ήταν μία μοναδική ημέρα για τον Αλέξανδρο αφού μπόρεσε να παίξει μέχρι τελικής πτώσης μαζί με τους φίλους του και φυσικά να αποκτήσει τα πολυπόθητα παιχνίδια. Όλοι το ευχαριστήθηκαν και σίγουρα η εκπλήρωση αυτής της ευχής θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό του Αλέξανδρου για πάντα.

τους εθελοντές: Λέκκα Ελπινίκη, Βαρβάτος Δημήτρης

τους χορηγούς σε είδος: Mattel, Giochi Preziozi, Sweebies, Toys4u, Τα Αηδονάκια, Fresh, Sugar Crew

τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2019 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS)