Εμπνευσμένη από το «Αστέρι της Ευχής», η Ομάδα Εθελοντισμού «Ανδρόνικος» έλαβε φέτος την πρωτοβουλία να υποστηρίξει το Make-Α-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος).

Η Ομάδα Εθελοντισμού «Ανδρόνικος» φέτος αποφάσισε να προτείνει το στολισμό ενός «Δέντρου Ευχών» στο κέντρο της Πτολεμαΐδας και έπειτα από συναντήσεις με φορείς του Δήμου και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δόθηκε το πράσινο φως. Όλα τα δημοτικά σχολεία της πόλης – αλλά και τα  ιδιωτικά κέντρα εκπαίδευσης – έλαβαν μέρος στο στολισμό στις 12 Δεκέμβρη. Πλήθος μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων συγκεντρώθηκε με μοναδικό στόχο να ενισχυθεί ο αγώνας των παιδιών του Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος που δοκιμάζονται.

Η δράση εντάχθηκε μέσα στο πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της Πτολεμαΐδας. Το δέντρο στήθηκε σε εμπορικό πεζόδρομο της πόλης και τα σχολεία οργανώθηκαν να καταφθάνουν ανά μισή ώρα. Οι μαθητές τοποθετούσαν τα αστέρια με τις ευχές τους και συμμετείχαν στις ενέργειες της Εθελοντικής Ομάδας. Η συμμετοχή των 1300 παιδιών επέτεινε την ανάγκη και για ένα δεύτερο δέντρο, ώστε να τοποθετηθούν όσες περισσότερες ευχές και θετική ενέργεια γινόταν. Οι μαθητές έγραψαν τις δικές τους ευχές στο πίσω μέρος του αστεριού και στόλισαν τα δέντρα σε γιορτινό κλίμα.

Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη, ενώ πολλά καταστήματα, ως χορηγοί, ενίσχυσαν την προσπάθεια. Ο Άγιος Βασίλης, ένας Χιονάνθρωπος και η Καλή Νεράιδα μαζί με τους εθελοντές, τους μαθητές, τους περαστικούς και ένα υπέροχο μουσικό συγκρότημα, ήταν ΟΛΟΙ εκεί και δημιούργησαν μία ατμόσφαιρα που ξεπέρασε τις προσδοκίες. Η μαγεία που γέννησε η προσπάθεια αυτή ας μεταφερθεί αυτούσια στα παιδιά που έχουν ανάγκη από μία νέα αρχή στη ζωή τους, από ελπίδα και δύναμη να συνεχίσουν το δύσκολο δρόμο τους για τη θεραπεία!