Τραγούδια, ζωγραφιές και συγκινητικές στιγμές στη βράβευση σχολείων από το MakeAWish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

12η Βράβευση Διαγωνισμού Εκπαιδευτικού Προγράμματος
Αστέρι της Ευχής

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στην κατάμεστη αίθουσα στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, αντήχησαν χαρούμενες παιδικές φωνές και πρωταγωνίστησε η συγκίνηση. Μαθητές, συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς και γονείς, ήρθαν από όλα τα μέρη της Ελλάδας, για την παραλαβή των βραβείων τους από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής.

Το πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, 24 ολόκληρα χρόνια. Με τη διαχρονική συμβολή εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, το αστέρι «ταξιδεύει» κάθε χρόνο σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο του προγράμματος, πραγματοποιείται ένας δημιουργικός διαγωνισμός, όπου οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν ένα «έργο» το οποίο, αποτυπώνει τη δική τους συμβολή στον δύσκολο αγώνα των παιδιών ευχής.

Οι συμμετοχές για το 2021 ξεπέρασαν τις 2000 και συνολικά βραβεύτηκαν 55 εκπαιδευτικές δομές από διάφορες βαθμίδες. Μέσα από τα έργα που δημιούργησαν οι μαθητές, αποτυπώνεται η ευαισθησία των παιδιών για τα παιδιά με ιδιαιτερότητες, όπως ένα αμαξίδιο ή η απώλεια των μαλλιών, καθώς και η αθώα, παιδική ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά.

Στο τέλος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το νέο Αστέρι της Ευχής, με τίτλο για τη νέα σχολική χρονιά «Γίνε ένα αστέρι για ένα παιδί με σοβαρή ασθένεια». Τις καρδιές όλων έκλεψε η μικρή Χριστίνα που χαμογελαστή ποζάρει στις αφίσες του προγράμματος για το 2022-2023. Χωρίς ίχνος τρακ, ανέβηκε στη σκηνή και μας είπε επί λέξη για την ευχή της: «Πέρασα υπέροχα, όλοι οι φίλοι μου ήταν εκεί! Το MakeAWish είναι το καλύτερο!», ενώ η μητέρα της, Πέννυ, κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να γίνουν αρωγοί του έργου μέσω του προγράμματος.

Η ημέρα αυτή σήμανε την επίσημη έναρξη του προγράμματος Αστέρι της Ευχής για το σχολικό έτος 2022-2023. Η διανομή του υλικού στα σχολεία όλης της Ελλάδας θα ξεκινήσει μέσα Οκτώβρη. Με απόφαση της διοίκησης της κάθε εκπαιδευτικής μονάδας ή/ και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, δίνεται η δυνατότητα να γίνουν όλοι οι μαθητές μία δυνατή γροθιά και να στηρίξουν την επιστροφή των άρρωστων παιδιών στην παιδικότητα που είναι απαραίτητη.

 

Η εκδήλωση μεταδόθηκε μέσω live streaming στο κανάλι του YouTube του Οργανισμού για όλα τα σχολεία που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν και είναι διαθέσιμη στο https://www.youtube.com/watch?v=0QKWTPLU8D0

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε αναλυτικά τους χρόνους με τις κατηγορίες συμμετοχής στο live streaming:

Βραβεία Μεγάλης Συμμετοχής: 31:00-44:00

Πάπυροι Μεγάλης Συμμετοχής: 45:00-54:00

Σχεδίασε Το Αστέρι Σου: 1:02:00-1:17:00

Τραγούδι: 1:19:00-1:36:00

Φωτογραφία: 1:37:00-1:42:00

Βίντεο: 1:42:00- 1:59:00

Ειδικά Βραβεία: 2:04:00-2:10:00

 

 Ο οργανισμός εκφράζει την απέραντη ευγνωμοσύνη του τόσο στους μακροχρόνιους χορηγούς του προγράμματος Αστέρι της Ευχής, ACS Ταχυδρομικές Υπηρεσίες, Teleperformance, Yuboto, GOD – Hill+Knowlton Strategies, όσο και στις εταιρείες που υποστήριξαν την εκδήλωση: χορηγοί Disney Greece, Gap / Starbucks | χορηγοί σε είδος Wedding Scene, Breeks, Alternative Media, Pepsico, StyleBox, Cocoon Catering, Studio Live |υποστηρικτές με παροχή έκπτωσης Diastasis SA, XK rental.

Special thanks αξίζουν στην Άντζυ Κανελλοπούλου για την καλλιτεχνική επιμέλεια του Αστεριού Ευχής τα τελευταία πολλά χρόνια και της Ασημίνας Κατσούλη για την προσαρμογή των βραβείων της εκδήλωσης.

 Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε το Δήμο Αλίμου και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου που μας παραχώρησε το χώρου του για τις ανάγκες της φωτογράφισης της νέας μας καμπάνιας, καθώς και τους μαθητές του που συμμετείχαν σε αυτή.