«Η πρώτη και καλύτερη μέρα της ζωής του» ήταν αυτή της ευχής του, όπως μας είπε η γλυκιά μαμά του Ατίφ. Στα τρία του χρόνια, ο μαχητής μας κλήθηκε να έρθει αντιμέτωπος με σκληρές δυσκολίες: προσφυγιά, αβεβαιότητα και την… οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία.

Τον Ατίφ τον γνωρίσαμε στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή που οργανώσαμε σε συνεργασία με το Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ. Μας κέρδισε από την πρώτη στιγμή και δεν αργήσαμε να καταλάβουμε τη μεγάλη αγάπη του: το χιόνι και τις σαπουνόφουσκες! Έπαιζε ασταμάτητα, κουβαλώντας με δύναμη πρωτόγνωρη για τρίχρονο παιδί τον στατό με τους ορούς του. Όταν, λίγες ώρες αργότερα, τον συναντήσαμε στο δωμάτιο του νοσοκομείου, ήταν αγνώριστος. Γελούσε και μόνο στη ιδέα πώς κάτι θα γινόταν μόνο γι’ αυτόν. Η ιστορία της οικογένειάς του είναι χτισμένη από ξεριζωμούς, μα το χαμόγελο είναι οδηγός τους!

Με την ελπίδα ριζωμένη στην καρδιά του πλέον, ο μαχητής μας, μετά από μία βδομάδα, ήταν άλλο παιδί. Είχε πάρει δύναμη και διέψευσε μέχρι και τις προβλέψεις που είχαν κάνει οι γιατροί για την υγεία του.

Ο Ατίφ βγήκε από το νοσοκομείο μόλις μία εβδομάδα μετά και βρέθηκε σε ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Στολισμένα σπιτάκια, φωτάκια, άπειρα παιχνίδια και ζαχαρωτά… Ο Ατίφ έλαμψε. Έλαμψαν τα μάτια του, το χαμόγελό του, η ψυχή του.

Αμέσως, επιδόθηκε σε ατελείωτο παιχνίδι με τις νεράιδες και τα ξωτικά. Τα άπειρα δωράκια, που είχαν φροντίσει να του αποκαλύπτουν σιγά-σιγά ήταν κάτι που δεν φανταζόταν. Με πρωτόγνωρο ενθουσιασμό, τα ξετύλιγε και ενθουσιαζόταν όλο και περισσότερο. Παιχνίδια, ρούχα, ένα ειδικό μπιστόλι με φούσκες, αλλά και ένας τεράστιος αρκούδος, που από την στιγμή που τον αντίκρισε δεν τον αποχωρίστηκε λεπτό.  Και, φυσικά, όταν του αποκαλύφθηκε το πολυπόθητο tablet δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του. Πλέον θα μπορούσε να ξεφεύγει και να έχει μια ασχολία στην παραμονή του στο νοσοκομείο.

 Αφού ο μικρός μας απόλαυσε και τις αγαπημένες του λιχουδιές και γλυκίσματα είχε έρθει η ώρα του αποχαιρετισμού. Ο Ατίφ έχει ακόμα να διανύσει δύσκολο αγώνα. Και μπορεί η ιστορία της οικογένειάς του να είναι χτισμένη από δυσκολίες, μα η αγάπη που υπάρχει άφθονη σε αυτή την οικογένεια και το χαμόγελο είναι οδηγός τους!

θερμά την Domino’s για τη δωρεά

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στην ευχή: Μαρία Κότσια, Χάρης Πατούνης

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: MAGIC POOL AND SPA OE, Σκλαβενίτης, Dream Star, Myikona

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!