Η Βασιλική φόρεσε το ομορφότερο χαμόγελό της και προετοιμάστηκε για ένα υπέροχο τριήμερο, γεμάτο φωτογραφίες! Δεν είναι υπερβολή να τη χαρακτηρίσουμε ως «ανερχόμενη φωτογράφο». Άλλωστε, όλοι γνωρίζουμε πως όταν το πάθος και το χόμπι σου γίνεται επάγγελμα, δεν θα υπάρξει στιγμή που να νιώσεις ότι δεν βρίσκεσαι ακριβώς εκεί που θέλεις. Από εμάς, η Βασιλική ζήτησε να τη βοηθήσουμε να ανοίξει την πόρτα για το μέλλον της στον χώρο της φωτογραφίας.

Ήθελε πολύ να εκπληρωθεί η ευχή της το καλοκαίρι. Λόγω του εύθραυστου της υγείας της, οι γιατροί την απέτρεπαν από τους κλειστούς χώρους με κόσμο. Ήθελε, λοιπόν, να είναι καλός ο καιρός, ώστε να μπορέσει να κινηθεί σε όποιον χώρο θέλει και να φωτογραφήσει ό,τι θέλει. Η νεράιδά της προσπάθησε να εκμεταλλευτεί στο μέγιστο τον χρόνο που είχε μπροστά της, ώστε να οργανώσει μία πραγματικά αξέχαστη εμπειρία για τη Βασιλική μας! «Συνωμότησε», λοιπόν, με τη γλυκύτατη μαμά της και έπεισαν τη Βασιλική να τους στείλει μία φωτογραφία της. Γιατί; Γιατί την προόριζαν για το Μουσείο Μπενάκη και το Athens Photo Festival!

Βαθιά επιθυμία της Βασιλικής ήταν να έχει μαζί της, στην εκπλήρωση της ευχής της, την κολλητή της φίλη, Κατερίνα. Η Κατερίνα της έχει σταθεί σαν αδερφή, στηρίζοντάς τη στα εύκολα και τα δύσκολα και κυρίως, στον αγώνα της με την ασθένεια. Ο καιρός πέρασε, το καλοκαίρι έφτασε και η νεράιδα της της ανακοίνωσε για το ξεχωριστό τριήμερο που της είχε ετοιμάσει! Η Βασιλική θα «πετούσε» πρώτη φορά! Έφτασε, λοιπόν, «πετώντας» στην Αθήνα και το ίδιο απόγευμα, επισκέφθηκε έναν υπέροχο χώρο, όπου και πήρε τα πρώτα της δώρα. Μεταξύ αυτών ήταν και μία μηχανή Polaroid. Η χαρά της δεν περιγράφεται! Πάντα ήθελε μία τέτοια! Ξεκίνησε αμέσως να φωτογραφίζει το όμορφο τοπίο, μέχρι το ηλιοβασίλεμα!

Νόμιζε, λοιπόν, πως αυτό ήταν, η ευχή της είχε εκπληρωθεί. Έκανε, όμως, λάθος, γιατί την επόμενη μέρα το πρωί, η επίσκεψη στο Μουσείο Μπενάκη για την έκθεση φωτογραφίας του Athens Photo Festival ήταν η αφορμή για να συναντηθεί και πάλι με τις νεράιδες και τα ξωτικά. Στην έκθεση, η Βασιλική απορροφούσε κάθε φωτογραφία και πληροφορία που διάβαζε γι’ αυτήν. Φτάνοντας στο τέλος της έκθεσης, είδαμε να μάτια της να ανοίγουν διάπλατα. Ήταν η δική της φωτογραφία. Η φωτογραφία που είχε στείλει στη νεράιδά της μήνες πριν, κρεμασμένη στους εκθεσιακούς τοίχους του Μουσείου Μπενάκη! Η χαρά και η συγκίνηση τόσο για την ίδια όσο και για τους δικούς της κατέλαβαν τον χώρο. Κι εκεί που προσπαθούσε να το συνειδητοποιήσει, τα ξωτικά εμφανίστηκαν με τη φωτογραφική της μηχανή! Γιατί, φυσικά, δεν θα την άφηναν μόνο με μία Polaroid! Εκείνη ήταν για εξάσκηση. Πήρε τη μηχανή στα χέρια της, ξεχειλίζοντας από ευτυχία και με τη βοήθεια της φωτογράφου, άρχισε να τη μελετά και να ανακαλύπτει κάθε λειτουργία και πτυχή της.

Καθώς η ημέρα έφτανε στο τέλος της, εμείς πιάσαμε συζήτηση με τους γονείς της. Συγκινημένοι, μας έλεγαν πόση ανάγκη είχε η Βασιλική από την εκπλήρωση της ευχής της. «Είστε ήρωες! Ευχαριστούμε για τη δύναμη που δίνετε σε εμάς τους γονείς και τη χαρά στο παιδί μας!», μας είπαν. Για τις νεράιδες; Αποστολή εξετελέσθη!

Ευχαριστούμε τους μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών, Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα καθώς και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου του Κολλεγίου Αθηνών οι οποίοι, στο πλαίσιο του προγράμματος Volunteens του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), συνέβαλαν τα μέγιστα στην οργάνωση

θερμά την SRS Group of Companies για τη δωρεά!

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στην ευχή: Ελιάννα Καρέλλα, Αιμιλία Κρητικίδη, Νατάσα Σιφάκη, Αντωνία Τσέλιου, Βίκυ Τσώλου

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: Canon Europa NV, Crowne Plaza Athens City Centre, Μουσείο Μπενάκη, Nakas Concept, Πλαίσιο, Το Λοκάλι, Warehouse Edge, Cake Me, Εύη Χριστοπούλου, MyIkona, Craftbox

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!