Στις 25 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η Βραδιά του Ευχαριστώ του MakeAWish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

245 ευχές εκπληρώθηκαν το 2018, μεταμορφώνοντας τις ζωές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες.

 

H ετήσια εκδήλωση απολογισμού και αναγνώρισης της υποστήριξης από δωρητές, χορηγούς και εθελοντές του Κάνε-Μια-Ευχή, έλαβε χώρα στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου. Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, καθώς περισσότεροι από 700 φίλοι του Οργανισμού, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, τιμώντας μας με την παρουσία τους.

Το κουδούνι χτύπησε στην τάξη του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) και μικροί μαθητές, νικητές της ζωής, δήλωσαν «παρών» και είπαν με το δικό τους τρόπο «Ευχαριστώ» στους παρευρισκόμενους, προκαλώντας έντονη συγκίνηση. 8 παιδιά ευχής «ερμήνευσαν» ένα ξεχωριστό τραγούδι που έγραψε μία μαμά παιδιού ευχής μαζί με το παιδί της και τη βοήθεια των Γιάννη Μαλλιά, στιχουργού και Ιορδάνη Παύλου, συνθέτη κι ερμηνευτή.

245 ευχές παιδιών εκπληρώθηκαν το 2018. Εθελοντές, δωρητές και χορηγοί του Οργανισμού που συνέβαλαν στην επίτευξη του στόχου αυτού, βίωσαν τη μεταμορφωτική Δύναμη-Μιας-Ευχής μέσα από δρώμενα, βίντεο και μαρτυρίες παιδιών και γονέων ευχής. Κορυφαία στιγμή της βραδιάς η εμφάνιση του Λέανδρου, 25 ετών, που – 10 χρόνια μετά την ευχή του – έπαιξε στο πιάνο μία δική του σύνθεση και χόρεψε στους ρυθμούς του A million dreams.

Συγκίνηση πλημμύρισε το θέατρο όταν μία μαμά παιδιού, 17 χρόνια μετά την πραγματοποίηση της ευχής της κόρης της, ν’ αποκτήσει ένα εκκλησάκι στο Αίγιο, ήρθε να πει το δικό της «Ευχαριστώ».

Η κυρία Αναστασία Μανιά, Πρόεδρος του Οργανισμού, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, ανέφερε: «Η ζωή δεν έχει νόημα αν δεν την μοιράζεσαι. Η ζωή δεν έχει αξία αν δεν αφήνει αποτύπωμα προσφοράς στην κοινωνία. Η ζωή δεν είναι όμορφη αν δεν ταξιδεύεις με αποσκευές την ελπίδα, τη χαρά και τη δύναμη. Η εμπειρία της εκπλήρωσης εκτείνεται πλέον στο χρόνο και το Ταξίδι της ευχής είναι αυτό που θα μεταμορφώσει τα παιδιά. Σε αυτόν το δικό  μας αγώνα… κανείς δεν περισσεύει. Το αστερόπλοιό μας είναι μεγάλο και χωράτε όλοι. Αρκεί να πιστεύετε… στη δύναμη της καλής ψυχολογίας.»

Η κυρία Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, Γενική Διευθύντρια, διάβασε μία σελίδα από το ημερολόγιό της, μία μαρτυρία στην οποία αποτυπώθηκε η μαγεία που κρύβει η επαφή με τα παιδιά που νοσούν αλλά και η δυσκολία της προσέλκυσης πόρων ενός φιλανθρωπικού οργανισμού.

Υποστηρικτές της βραδιάς: Ελληνο-Αμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, Cocoon Catering,  Οινοποιείο Ζαχαριάς, Εστιατόριο OPUS, The Letter Co, designers-on-call, Power Μedia Productions, beetroot, Media Vibes.

Ευχαριστούμε τη Μαρίζα Παπαδημητρίου, για την επιμέλεια του δρώμενου.