Ένας αξιαγάπητος μπόμπιρας, με μεγάλη αγάπη στους ένστολους και ιδιαίτερη αδυναμία στου πυροσβέστες: ο Γιώργος! Φυσικά, όταν μεγαλώσει, θα γίνει πυροσβέστης, για να είναι ένας ήρωας που σβήνει φωτιές και σώζει τον κόσμο, αλλά και για να κατεβάζει τα ζωάκια από τα δέντρα.

Η ευχή του είναι να αποκτήσει ένα «πυροσβετικό», όπως το λέει χαριτωμένα, καθώς αυτή θα είναι η αρχή για γίνει ένας σωστός πυροσβέστης! Νεράιδες και ξωτικά, με την πολύτιμη βοήθεια και συνεισφορά του Πυροσβεστικού Σώματος, ετοίμασαν μία αξέχαστη εμπειρία.

Όταν ο Γ. με την οικογένειά του έφτασαν στον Πυροσβεστικό Σταθμό, τον υποδέχτηκαν οι πυροσβέστες με μεγάλη χαρά και του έδωσαν τη στολή του. Φανταστείτε μία αληθινή πυροσβεστική στολή σε μικρογραφία! Το Πυροσβεστικό Μουσείο ήταν πολύ εντυπωσιακό και ο Γ. παρακολουθούσε αφοσιωμένος την ξενάγηση. Έκανε, μάλιστα, και πολλές ερωτήσεις, παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Παρακολούθησε ένα βιντεάκι με κινούμενα σχέδια που έδινε πληροφορίες και οδηγίες για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς και πώς να προστατευτεί κανείς σε περίπτωση που συμβεί. Πήρε και το πιστοποιητικό παρακολούθησης βεβαίως. Δοκίμασε τα καπέλα των πυροσβεστών από προηγούμενες δεκαετίες, αλλά και από άλλες χώρες. Ξεναγήθηκε στον χώρο που υπήρχαν τα πυροσβεστικά οχήματα. Μπήκε σε ένα από αυτά και έκανε μία βόλτα με τη σειρήνα αναμμένη.  Στην επιστροφή, έριξε νερό με το πυροσβεστικό ακροφύσιο. Παραλίγο να μας καταβρέξει όλους!

Έπρεπε όμως να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα: Κατά τη διάρκεια της απουσίας του πυροσβεστικού οχήματος, πάρκαρε στη θέση του ένα μικρό κόκκινο αυτοκινητάκι. Εξυπηρετικότατος ο Γιώργος, το πήρε και έφυγε! Ήταν, φυσικά, το ολόδικό του πυροσβεστικό όχημα, με το οποίο θα ζήσει τις δικές του σούπερ-αποστολές!

Ευχαριστούμε θερμά το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος!

θερμά τη Vileda και Wettex για τη δωρεά!

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στην ευχή: Μαρία Συκιανάκη, Ιωάννα Συκιανάκη

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: MOTOSTUFF, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ Ο ΤΕΛΗΣ, AMOUR, MyIkona, Craftbox