«Όσα ευχαριστώ και να σας πούμε είναι λίγα! Από το πρώτο τηλεφώνημα, που ζήτησα πληροφορίες για την ευχή, μέχρι και την εκπλήρωσή της, μόνο αγάπη, υποστήριξη, ευγένεια και καλοσύνη γεμίσαμε!».

Αυτά τα λόγια της μαμάς του Δημήτρη τα είπαν όλα για την ευχή του. Αλλά και ο ίδιος ο Δημήτρης, που δεν σταμάτησε στιγμή να χαμογελάει και να μας ευχαριστεί.

Ένα παιδί πολύ επικοινωνιακό, φιλικό και ευγενικό. Ένας δραστήριος έφηβος, που του αρέσουν τα σπορ, οι ταινίες, οι σειρές, το gaming, αλλά και να περνάει χρόνο με τους φίλους του. Από τη διάγνωσή του με διαβήτη, η ζωή του άλλαξε ριζικά. Έμαθε να ζει με αυτό, ενημερώνεται πολύ για τα ιατρικά θέματα και θέλει να γίνει γιατρός, ώστε να μπορέσει με τη σειρά του να βοηθήσει τα παιδιά με διαβήτη.

Η ευχή του έχει και ένα πρακτικό υπόβαθρο, καθώς το κινητό αυτό τελευταίας τεχνολογίας έχει τη δυνατότητα μίας εφαρμογής με την οποία τα άτομα με διαβήτη μπορούν να διαχειρίζονται τις μετρήσεις του σακχάρου τους. Την ημέρα της εκπλήρωσης της ευχής του την είχε κάπως πλάσει στο μυαλό του και μας παρακάλεσε μήπως θα μπορούσε να επισκεφθεί το Μουσείο των Ψευδαισθήσεων. Δεν είχε ξαναπάει, το είχε ακούσει μόνο από φίλους του. Και εννοείται πως δεν του χαλάσαμε χατίρι!

Μαζί με τα αδέρφια και τη μητέρα του, διασκέδασαν με την ψυχή τους. Τα πειράγματα μεταξύ τους «έδιναν κι έπαιρναν», γέλια, χαρές και μία ατμόσφαιρα χαρούμενη και διασκεδαστική! Η κατασκευή vortex (ίλιγγος, δίνη) ήταν αυτό που ευχαριστήθηκε περισσότερο ο Δημήτρης, αλλά και όλη η οικογένεια. Ένα σκοτεινό, μικρό δωμάτιο με έναν μικρό διάδρομο που πρέπει να περπατήσεις, ενώ στους τοίχους εναλλάσσονται κυκλικά σχήματα, δημιουργώντας την αίσθηση της δίνης. Ο Δημήτρης μπήκε σε αυτό πολλές φορές και κάθε φορά γελούσε ακόμη περισσότερο… μέχρι και η μητέρα του παρότι την πρώτη φορά φοβήθηκε, το δοκίμασε πολλές φορές και διασκέδασε πολύ!

Μετά από όλη αυτή την ενέργεια, τα burgers στο αγαπημένο του εστιατόριο ήταν η τέλεια συνέχεια και ανάπαυλα. Ένα σωρό πακέτα τον περίμεναν και ο Δημήτρης άρχισε υπομονετικά και προσεκτικά να τα ανοίγει, με την κρυφή ελπίδα φυσικά ότι θα βρει το κινητό. Αφού άνοιξε όλα τα δώρα και δεν βρήκε πουθενά το κινητό, η μία νεράιδα του είπε με σοβαρό ύφος ότι έχει γίνει η παραγγελία για το κινητό, αλλά δεν έχει έρθει ακόμη. Η γλυκύτατη μαμά του είπε ότι δεν πειράζει, συμβαίνουν αυτά, ενώ ο Δημήτρης έβαλε την μπλούζα που ήταν στα δώρα του και γέμισε το backpack – δώρο με όλα τα υπόλοιπα δώρα. Φανερά χαρούμενος και συνέχεια χαμογελαστός, δεν σταμάτησε στιγμή να βγαίνει φωτογραφίες. Κι εκεί που περίμεναν το φαγητό, η σερβιτόρα του σέρβιρε το κινητό! Δεν το πίστευε! Το είχε πιστέψει πως είχε καθυστερήσει και δεν θα το έπαιρνε την ίδια μέρα και ξαφνιάστηκε αληθινά. Με μεγάλη προσοχή και υπομονή, το ξετύλιξε, το είδε και η χαρά του δεν περιγράφεται! Άφησε το  unboxing για το σπίτι, γιατί φοβόταν μήπως φύγει κάτι από το κουτί και το χάσει!

Η μαμά του μας έλεγε συνέχεια πόσα πολλά πράγματα κάναμε για την οικογένεια και παράλληλα έπαιρνε συνέχεια τις μετρήσεις του σακχάρου του Δημήτρη. Εντυπωσιασμένη από το πόσο ικανοποιητικά ήταν τα νούμερα του εκείνες τις ώρες που ήμασταν στην εκπλήρωση, μας μετέφερε για άλλη μία φορά τη συγκίνηση και την ευγνωμοσύνη της. Ήταν μία υπέροχη μέρα, όπου όλοι ξέγνοιαστοι και χαρούμενοι έπαιζαν σαν παιδιά. Κι εμείς τους ευχόμαστε η χαρά αυτή να τους συνοδεύει κάθε τους μέρα στο εξής…

θερμά όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής και με την υποστήριξή τους εκπληρώσαμε την παρούσα ευχή

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στην ευχή: Λένα Καφρίτσα, Έλενα Φιλούκατζη

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: Cosmote, Brothers in Law, Museum of Illussions, Miltos Patisserie & Catering

Ευχαριστούμε θερμά τους υποστηρικτές σε είδος: Redloop Creative Agency

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!