Και ποιος δεν θα μαγευόταν από τα ιριδίζοντα χρώματα του Βορείου Σέλας; Είναι πραγματικά εμπειρία ζωής! Και, αφού ήρθαν έτσι τα πράγματα, η Ειρήνη ήθελε να τη ζήσει. Ίσως το ταξίδι της να χωράει και στα συγκινητικά λόγια της μαμάς της: «Η Ειρήνη ήταν μονίμως βουρκωμένη από ευγνωμοσύνη για τα όσα ζούσαμε! Δεν έχουμε λόγια να σας πούμε ευχαριστώ για αυτό το ταξίδι ζωής που μας χαρίσατε.

Ίσως και όχι…

Ίσως η ίδια η Ειρήνη να μπορεί να μας τα περιγράψει καλύτερα στο γράμμα που ακολουθεί:

 

5 Ιανουαρίου 2023

Χρόνια πολλά, καλή χρονιά!

Είμαι η Ειρήνη και την προηγούμενη εβδομάδα εκπληρώθηκε η ευχή μου. Να πάω στην Ισλανδία και να δω το Βόρειο Σέλας. Στην πραγματικότητα, δεν είναι απλά μια ευχή. Αυτό το ταξίδι για εμένα ήταν ένα όνειρο ζωής, το οποίο εκπληρώθηκε χάρη σε εσάς και όλους αυτούς τους ανθρώπους που συνέβαλλαν σε αυτήν. Είμαι πραγματικά τόσο ευγνώμων. Ανυπομονούσα τόσο πολύ, όμως σε καμία περίπτωση δεν περίμενα όλη αυτή την κατάσταση. Τελευταία μου νοσηλεία, ήταν περίπου πριν από δύο χρόνια και ενώ περίμενα πως μόλις βγω θα είναι όλα όπως πριν, δεν ήταν έτσι. Οι θεραπείες συνεχίζουν, εννοείται το ότι είσαι εκτός νοσοκομείου και οι θεραπείες δεν είναι τόσο έντονες είναι κάτι πολύ σημαντικό. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι έπειτα από ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα εγκλεισμού ( λόγω και του Covid ) δεν θα υπάρχουν τόσο σωματικές, όσο και ψυχολογικές δυσκολίες. Παράλληλα, χωρίς να έχει εκπληρωθεί η ευχή μου, ένιωθα το Make-A-Wish Ελλάδος τόσο κοντά μου. Από τις μπάλες για το δέντρο τα Χριστούγεννα μέχρι και τα δώρα για τα γενέθλια. Είναι τόσο όμορφο, μετά από ένα έντονο διάστημα να υπάρχουν κάποιοι καλοπροαίρετοι άνθρωποι που να θυμούνται την ημέρα των γενεθλίων σου και με μια κίνηση να την κάνουν τόσο ξεχωριστή.

Όσο αφορά την ευχή, δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τα συναισθήματα που ένιωσα και νιώθω, καθώς και τις εμπειρίες που έζησα. Η Ισλανδία είναι ένα μέρος μαγικό, αισθανόμουν μία τόσο δυνατή σύνδεση με αυτό το μέρος, πριν καν πάω. Μόλις φτάσαμε και αντίκρισα τα τοπία, δεν το πίστευα. Οι μέρες περνούσαν και όλα γινόντουσαν πιο έντονα. Συναισθήματα χαράς, συγκίνησης, ευγνωμοσύνης. Απολάμβανα και ζούσα την κάθε στιγμή στο έπακρο. Κοίταζα τα μέρη και χανόμουν. Η εμπειρία με το Βόρειο Σέλας μοναδική.

Μέσα στους -20 παγωμένη από αυτό που αντίκριζα και όχι από το κρύο. Είναι απίστευτη όλη αυτή η μαγεία στον ουρανό. Τόσο ξαφνικά γίνεται πράσινος με τα χρώματα και τα σχέδια να αλλάζουν ανά δευτερόλεπτο. Αυτό το ταξίδι ήταν για μένα σαν μια νέα αφετηρία, να αφήσω πίσω όσα πέρας και να απολαύσω στιγμές ξεγνοιασιάς, που μέχρι και πριν λίγο καιρό επιθυμούσα όσο τίποτα άλλο. Πέρα από όλα αυτά όμως, όλη η ευχή αποτέλεσε για μένα κίνητρο και με ευαισθητοποίησε ακόμη περισσότερο για τον εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά. Όλη η ομάδα του MakeAWish Ελλάδος, άτομα που δεν γνωρίζω προσωπικά, η νεράιδά μου η Κατερίνα που κάθε στιγμή ήταν δίπλα μας, μας βοηθούσε με οτιδήποτε χρειαζόμασταν και νοιαζόταν πραγματικά για εμάς. Η κα Γεωργία και η κόρη της η Δέσποινα που παραμονή Χριστουγέννων μας περίμεναν στο ξενοδοχείο στην Αθήνα και μας υποδέχτηκαν τόσο εγκάρδια και γεμάτες θετική ενέργεια, οι άνθρωποι στο ξενοδοχείο, στο αεροπλάνο, οι πιλότοι που γνωρίσαμε προσωπικά, όλη η οικογένεια και γενικά όλοι όσοι έβαλαν το λιθαράκι τους για την εκπλήρωση αυτής της ευχής. Δεν έχω λόγια. Είμαι βαθιά ευγνώμων και συγκινημένη για όλους. Τα όνειρα όντως πραγματοποιούνται, ακόμη και αν κάποιες στιγμές μας φαντάζουν τόσο μακρινά, σχεδόν ακατόρθωτα. Ευχαριστώ τόσο μα τόσο πολύ MakeAWish Ελλάδος. Ήταν όλα υπέροχα και έζησα μία από τις καλύτερες εμπειρίες όλης μου της ζωής. Θα το θυμάμαι για πάντα!

Ευχαριστώ!

Με αγάπη και ευγνωμοσύνη,

Ειρήνη

Εμείς, με τη σειρά μας, να ευχαριστήσουμε ολόκληρη την οικογένεια της Ειρήνης, που μας έδειξε τι σημαίνει ο σεβασμός, η ευγνωμοσύνη και η ΑΝΘΡΩΠΙΑ!

Ξέρουμε εμείς γιατί…

θερμά την Technomar Shipping Inc και τον κύριο Γιώργο Γιουρούκο για τη δωρεά!

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στην ευχή: Γεωργία Σπηλιοπούλου

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: Sofitel Athens Airport, Aegean, BLUE LAGOON ICELAND

Ευχαριστούμε θερμά τους υποστηρικτές σε είδος: Nordix AE

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ!