Τη Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου, μέσα στην καρδιά των Χριστουγέννων, το Σωματείο “ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων παιδιών με καρκίνο” και το Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος, πραγματοποίησαν μια Χριστουγεννιάτικη γιορτή… εξ αποστάσεως στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ”. Ο στόχος ήταν ένας και ιερός: να φέρουν τη χαρά στα πρόσωπα των παιδιών που νοσηλεύονται κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, αντί να ξεχυθούν στους δρόμους, τραγουδώντας τα κάλαντα και απολαμβάνοντας την ξεγνοιασιά της παιδικότητας.

Τον εξωτερικό τοίχο της Μονάδας είχε στολίσει μέρες πριν μια μεγάλη αφίσα με το σύνθημα «SHARE THE LOVE», αντικατοπτρίζοντας τη συνεργασία των δύο οργανισμών για την εξυπηρέτηση ενός κοινού οράματος: την αγάπη προς τα παιδιά που δοκιμάζονται καθημερινά από την υγεία τους. Τα πεζοδρόμια του νοσοκομείου είχαν διακοσμηθεί από το τεράστιο Χριστουγεννιάτικο έλκηθρο και τους μαγικούς, ιπτάμενους ταράνδους του Άη Βασίλη.

Ξωτικά του οργανισμού, παιδικοί ήρωες από καρτούν και κινούμενα σχέδια, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ και ένα αρκουδάκι τριών μέτρων παρέλασαν στους ρυθμούς των Χριστουγεννιάτικων καλάντων και εμβατηρίων της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηνών, κάνοντας τον γύρο του κτιρίου και στέλνοντας από μακριά την αγάπη και τη συμπαράστασή τους στα παιδιά που νοσηλεύονται και παρακολουθούσαν την παρέλαση από τα παράθυρα των δωματίων τους.

Σε εορταστικούς ρυθμούς και με όλα τα μέτρα προστασίας, οι παρελαύνοντες «γέμισαν» με τραγούδια και χορό τον προαύλιο χώρο, ενώ από προηγούμενες ημέρες οι νοσηλεύτριες είχαν μοιράσει στα παιδιά δώρα και «απαγορευμένα» γλυκίσματα που με πολλή αγάπη είχαν στείλει τα ξωτικά του Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος. Κανένας δεν πτοήθηκε από τον παγερό αέρα εκείνης της ημέρας. Και επειδή τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που τα θαύματα γίνονται πραγματικότητα και «όλα είναι δυνατά», νιφάδες χιονιού άρχισαν να πέφτουν στην αυλή του νοσοκομείου και να παρελαύνουν μαζί με τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών.

Τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος του Δήμου Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών, Κατερίνα Γκαγκάκη, η Γενική Γραμματέας του Σωματείο “ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων παιδιών με καρκίνο”, Τζωρτζίνα Έλληνα, η Διευθύντρια του ξενώνα ΕΛΠΙΔΑ, Άννα Παναγοπούλου και η Διευθύντρια του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), Σάντρα Ζαφειρακοπούλου.

Τη μεγάλη μας ευγνωμοσύνη χρωστάμε στον κ. Κώστα Μπακογιάννη, Δήμαρχο του Δήμου Αθηναίων, την Κατερίνα Γκαγκάκη, Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών, καθώς και τη Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, για τον πολύτιμο χρόνο που αφιέρωσαν, για να φέρουν τα χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών μας.

Επίσης, ένα θερμό ευχαριστώ χρωστάμε στους χορηγούς σε είδος: Alternative Media, Redloop, AS Company, Partner Plus, PepsiCo Hellas, Christmas Factory, Μαρία Τσιώτη- Ενδυματολόγος, Σκλαβενίτης, Fresh Patisserie, Medisei Α.Ε., Patras Bag, Παιχνίδια Διακάκης, ΓΙΟΝ ΕΛΛΑΣ Ε.Π.Ε., Hellenic Fruit Juices.

Special Thanks στον Άρη Στάθη από την Dream Star για τον μαγικό Χριστουγεννιάτικο στολισμό που έφερε κατευθείαν από το μαγευτικό Christmas Factory!