Ένας μεγάλος και ισχυρός δεσμός αγάπης και εμπιστοσύνης αναπτύχθηκε ανάμεσα στην οικογένεια της Ε. και τις νεράιδες. Η Ε. μας είχε μαγέψει από την πρώτη στιγμή. Όταν μας επισκέφθηκε στα γραφεία μας, για να μας μιλήσει για την ευχή της, νεράιδες και ξωτικά «έλιωναν» στο πέρασμά της. Τόσο η Ε. όσο και η οικογένειά της άφησαν ένα μοναδικό στίγμα στην καρδιά νεραϊδών και ξωτικών. Τα μάτια της αντικατόπτριζαν κάτι μαγικό, κάτι που σε λίγα μέρη του κόσμου μπορείς να ζήσεις. Τα μάτια της «φώναζαν» Disneyland!

Είναι, όμως, πολλές φορές που τα δικά μας λόγια δεν αρκούν για να περιγράψουν την ιστορία των παιδιών μας. Σας παραθέτουμε, λοιπόν, το γράμμα της μαμάς της, που έστειλε στη νεράιδα Ελένη, μετά το ταξίδι τους στην Disneyland. Η μαμά της δεν διηγείται μόνο όλες τις μαγευτικές στιγμές που έζησαν στο ταξίδι τους. Διηγείται ολόκληρη την ιστορία της Ε.

Η εκπλήρωση της ευχής της Ε.

Τον Νοέμβριο του 2022 η Ε. ταξίδεψε στην Disneyland Paris και γνώρισε τις αγαπημένες της πριγκίπισσες. Η θεραπεία της κράτησε συνολικά 25 μήνες, που περιλάμβαναν νοσηλείες, παρενέργειες, καθυστερήσεις. Ωστόσο, σε όλο αυτό το διάστημα, η Ε. μας δεν έχασε τη χαρά της για παιχνίδι, την τρυφερότητά της και τη φαντασία της. Με όχημα τη μαγική σκέψη και το παιχνίδι ρόλων ανταποκρινόταν στις προκλήσεις των θεραπειών. Σηκώνοντας την παλάμη της σαν την Έλσα «πάγωνε» τις νοσηλεύτριες που έμπαιναν στο δωμάτιο για αιμοληψία. Γελούσε με την ψυχή της όταν η κυρία που καθάριζε το δωμάτιό της έκανε ότι την τραβούσαν οι πριγκίπισσες πάνω στη στολή της για να ξαναμπεί στο δωμάτιο της Ε. Οι πριγκίπισσες της Disney και όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους πυροδοτούσαν συνεχώς τη φαντασία της και της κρατούσαν παρέα στις ατελείωτες ώρες στο δωμάτιο του νοσοκομείου.

Έτσι ήταν φυσικό να ονειρευτεί ότι τις γνωρίζει όλες από κοντά. Λόγω πανδημίας αυτό το ταξίδι-ευχή καθυστέρησε, αλλά οι καλές μας νεράιδες δεν μας ξέχασαν στιγμή. Σε γιορτές, γενέθλια και άλλες περιστάσεις συντηρούσαν τη μαγεία της προσμονής, έστελναν δώρα και τη σκέψη τους. Όταν οριστικοποιήθηκαν οι ημερομηνίες του ταξιδιού, η Ε. μιλούσε για αυτό κάθε μέρα. Μετρούσε αντίστροφα και έκανε όνειρα. Αναρωτιόταν αν οι νεράιδες της έκαναν αυτό το ταξίδι επειδή «με λυπούνται που έπαθα λευχαιμία», για να πάρει την απάντηση ότι οι νεράιδες, όπως και όλοι, τη θαυμάζουν που κατάφερε να γίνει καλά.

Και όταν περάσαμε τις πύλες της Disneyland, η μαγεία πήρε σάρκα και οστά. Η Ε. συνάντησε από κοντά τις πριγκίπισσες, τους μιλούσε με φοβερό ενθουσιασμό, χειρονομώντας και γελώντας δυνατά. Εντυπωσιάστηκε που οι «κακοί» της Disney ήταν τόσο καλοί μαζί της, χειροκροτούσε φωνάζοντας «μπράβο σας!» στις παρελάσεις και τις παραστάσεις, παρακολουθούσε αποσβολωμένη τα φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα το βράδυ, έμπαινε άφοβα σε όλα τα γρήγορα και τρομακτικά τραινάκια, προσπαθώντας να ρουφήξει κάθε στιγμή αυτής της εμπειρίας. Φόρεσε τη στολή της Μουλάν, και έμοιαζε η επιτομή της «πριγκίπισσας-πολεμίστριας», όπως της είπε η μητριά της Σταχτοπούτας. Και πράγματι ήταν και είναι «πριγκίπισσα-πολεμίστρια». Και έτσι νιώσαμε όλες τις ημέρες στη Disneyland. H «πριγκίπισσα-πολεμίστρια» Ε. έκλεισε αυτό τον κύκλο της ζωής της με γέλιο, συγκίνηση, με τις αγαπημένες της ηρωίδες, με κάθε φροντίδα από την οικογένεια του Make a wish.

Όσα ευχαριστώ και να πούμε θα είναι λίγα. Η νεράιδα μας Ελένη και όλοι στο Make a wish κάνατε την πραγματοποίηση της ευχής της Ε. αξέχαστη, τόσο για την ίδια όσο και για εμάς. Η ζεστή επαφή που είχαμε όλα αυτά τα δύο χρόνια, ο τρόπος με τον οποίο φροντίσατε κάθε λεπτομέρεια, το πρόγραμμα που με τόση αγάπη ετοιμάσατε, η προτεραιότητα που εξασφαλίσατε και μας χάρισε τόσο χρόνο και τη δυνατότητα να γυρίσουμε σχεδόν όλο το πάρκο, όλα, έκαναν το ταξίδι αυτό μοναδικό. Ο συμβολισμός της ευχής και το συναίσθημα που έμεινε από την πραγματοποίησή της, θα μας συνοδεύει για πάντα. Και όπως είπε και η Ε.: «Νιώθω πολλά πράγματα, αλλά ξέρετε τι νιώθω περισσότερο από όλα; Έκπληξη!».

Πολλές ευχαριστίες από καρδιάς, και πάντα να έχετε τη δύναμη να χαρίζετε τόση χαρά στα παιδιά που το έχουν τόση ανάγκη.

 θερμά όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής και με την υποστήριξή τους εκπληρώσαμε την παρούσα ευχή!

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: Aegean Airlines, MyIkona, Craftbox

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ!