Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) εκπληρώνει ευχές παιδιών 3 – 18 ετών με σοβαρές ασθένειες, που έχουν διαγνωσθεί στην Ελλάδα. Μέσα στη μακρά λίστα ασθενειών του οργανισμού για την εκπλήρωση ευχής, συγκαταλέγεται και ο Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου 1.

Έτσι λοιπόν, ξεκινά, με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό, μία αισιόδοξη συνεργασία ανάμεσα στο Make–A–Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) και τον Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ. Ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ, ιδρύθηκε στην Πάτρα τον Σεπτέμβριο του 2013, με την στήριξη της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδος & Νοτίων Ιονίων Νήσων (Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε & Ν.Ι.Ν ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.) όπου είναι και μέλη τους.  Όλα αυτά τα χρόνια μέσα από καινοτόμες δράσεις, ενημερώνει το κοινό για τον Διαβήτη και είναι εκεί δίπλα σε όποιον τον χρειάζεται. Άλλωστε με τη συλλογικότητα γίνονται πολύ όμορφα πράγματα. Το μότο τους: Ο Διαβήτης μπορεί να συμβεί στον καθένα… Δεν κάνει διακρίσεις, γι’ αυτό η σωστή ενημέρωση είναι η καλύτερη πρόληψη και αντιμετώπιση.

Ο Σύλλογος «ΓΛΥΚΙΑ ΖΩΗ» στο εξής «συστήνει» το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) στις οικογένειες που στηρίζει, προτρέποντάς τες να απευθυνθούν στον οργανισμό για την εκπλήρωση της βαθύτερης ευχής του παιδιού τους.

Το παιδί μπορεί να κάνει τη δική του βαθύτερη ευχή, που θα πυροδοτήσει τη χαρά για το ίδιο και θα ενδυναμώσει ψυχικά όλη την οικογένεια. Η εκπλήρωση της ευχής δεν είναι ένα δώρο, ούτε κάτι πρόσκαιρο που προσφέρει μόνο χαρά. Το ταξίδι της ευχής κάθε παιδιού είναι μοναδικό και ξεχωριστό. Η προσμονή και ο ενθουσιασμός για την εκπλήρωση της ευχής του, γίνονται ελπίδα, και η ελπίδα μετατρέπεται σε συναισθηματική και σωματική δύναμη απαραίτητη για τον δύσκολο αγώνα που δίνουν. Παράλληλα, όλη η οικογένεια βιώνει την πολύτιμη αυτή εμπειρία. Πρόκειται για ένα ταξίδι που στοχεύει ΚΑΙ στην ψυχική ενδυνάμωση των γονιών που βλέπουν το παιδί τους να χαμογελά ξανά και να πιστεύει στο αύριο.

Έρευνες καταδεικνύουν ότι η εκπλήρωση της ευχής αυτών των παιδιών αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία, γι’ αυτό και ο οργανισμός δεσμεύεται να εκπληρώνει την ευχή κάθε παιδιού που πληροί τα κριτήρια, χωρίς οποιαδήποτε απαίτηση από την οικογένεια.

Οι προϋποθέσεις για την εκπλήρωση της ευχής ενός παιδιού είναι οι παρακάτω:

  • Παιδί ή έφηβος, ηλικίας 3 – 18 ετών.
  • Έχει διαγνωσθεί με μία σοβαρή ασθένεια.
  • Δεν έχει λάβει ευχή, από άλλο παράρτημα του Make-A-Wish.

*Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις ασθένειες επιλεξιμότητας εδώ.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να προχωρήσετε με την εκπλήρωση της ευχής σας, μπορείτε να απευθυνθείτε απευθείας στο Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), αναφέροντας ότι λάβατε γνώση του έργου από τον Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ, στα παρακάτω στοιχεία.

Και τον Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ:

    • Μέσω της σελίδας στο Facebook του Συλλόγου: ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ
    • Τηλεφωνικά: 6934030028
    • Μέσω email: [email protected]