Το MakeAWish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) τιμά την 15η Φεβρουαρίου – Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου της Παιδικής και Εφηβικής Ηλικίας

Πώς νιώθει ένας γιατρός, όταν πρέπει να ανακοινώσει σε έναν γονιό ότι το παιδί του πάσχει από καρκίνο; Πώς συγκρούεται ο επαγγελματισμός του παιδο-ογκολόγου με το συναίσθημα του ανθρώπου; Πώς βιώνει η οικογένεια και το παιδί την ανακοίνωση της ασθένειας, αλλά και την περίοδο των θεραπειών; Πόσο επηρεάζει η ψυχολογία τις θεραπείες τους; Και πώς αντιμετωπίζουν την κατάσταση και οι άμεσα εμπλεκόμενοι επαγγελματίες όπως οι ψυχολόγοι, οι δάσκαλοι των νοσοκομείων και το υποστηρικτικό προσωπικό;

Όλα αυτά θα συζητήσουμε στις 15 Φεβρουαρίου στο  Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, μεταξύ 16:30 – 19:00, στην ημερίδα που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) και τη συμμετοχή καταξιωμένων γιατρών της χώρας μας.

Μέσω βιωματικών εμπειριών, η ημερίδα θα εστιάσει στο ψυχολογικό βάρος που καλείται να αντιμετωπίσει τόσο το παιδί και η οικογένειά του, όσο και ο επαγγελματίας υγείας που εργάζεται στο παιδο-ογκολογικό τμήμα ενός νοσοκομείου.  Παιδιά και οικογένειες που έχουν έρθει αντιμέτωπες με τον καρκίνο θα μας μιλήσουν για τα συναισθήματα που βίωσαν – ή εξακολουθούν να βιώνουν – και το θα συζητήσουν ΜΑΖΙ με τους κορυφαίους γιατρούς μας. Χέρι – χέρι θα πορευτούν σε μία κοινή συζήτηση που σκοπό έχει να ενώσει τους ανθρώπους, πέρα από κάθε επαγγελματική ιδιότητα.

Από την ημερίδα, δεν θα λείψει και η εμπειρία της εκπλήρωσης της ευχής που έζησαν γονείς, παιδιά και γιατροί, καθώς η ανάδειξη της  σημασίας της για ένα «αύριο», χωρίς φόβο.

Η Ημερίδα της 15ης Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί και μέσω Livestream στο YouTube κανάλι του οργανισμού, αλλά και με φυσική παρουσία κοινού στο Αμφιθέατρο (Ερατοσθένους 13, Παγκράτι). Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ (https://tinyurl.com/gogold-makeawishgr)

Επισυνάπτεται η Agenda με το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας, την οποία μπορείτε να δείτε και εδώ.

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί με την ευγενική υποστήριξη των χορηγών DryLog Ltd. και Φούρνοι Αλετράς, και των υποστηρικτών Sephora και NEFNEF Homeware. Θερμά ευχαριστώ στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή για τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας, του Δειπνοσοφιστήριον Catering για τη φροντίδα των καλεσμένων και της Stylebox για τα έπιπλα.