Το ταξίδι της ευχής του Θωμά είναι ένα πραγματικό παραμύθι. Όλα ξεκίνησαν όταν ένα χαμογελαστό, γλυκύτατο, 4χρονο αγόρι, είπε στις νεράιδες, με όλη την παιδική του αθωότητα, ότι η ευχή του ήταν «να ζήσει μία περιπέτεια με το δρακάκι του» – έναν μικρό μπλε λούτρινο δράκο, που δεν αποχωρίζεται ποτέ ο Θωμάς μας. Του αρέσει πολύ να λύνει γρίφους και του αρέσουν οι περιπέτειες, οπότε σκέφτηκε να ζήσει μία τέτοια εμπειρία, με κυνήγι χαμένου θησαυρού, ιππότες, γρίφους!

Έκανε ακόμα θεραπείες και ήταν στο νοσοκομείο, όταν του μιλήσαμε, αλλά η φαντασία του και η θετική του ενέργεια ήταν πραγματική πηγή έμπνευσης για εμάς. Έπρεπε, βέβαια, να περιμένουμε να ολοκληρώσει τις θεραπείες του ο Θωμάς, ώστε να ζήσει την περιπέτεια άφοβα και η πανδημία μας καθυστέρησε αρκετά. Όλο αυτό το διάστημα, η νεράιδά του ήταν συνέχεια δίπλα στον Θωμά και τη δίδυμη αδερφή του. Τους έστελνε δώρα, έκαναν βιντεοκλήσεις και τους έκανε διάφορες εκπλήξεις. Όπως τότε που εμφανίστηκε μπροστά τους μία νεράιδα, φορτωμένη με δώρα, και με σκοπό να καταστρώσουν μαζί με τον Θωμά την ευχή του. Συζήτησαν αναλυτικά πώς τη φανταζόταν, τι ήταν αυτό που ήθελε περισσότερο και, γενικά, εκμαίευσε ένα σωρό πληροφορίες, ώστε η εκπλήρωση της ευχής του να γινόταν πραγματικά μοναδική.

Και ο καιρός πέρασε. Και οι συνθήκες ήταν πλέον ευνοϊκές. Ένα πρωί, ο Θωμάς έλαβε με το ταχυδρομείο μία επιστολή για εκείνον. Γραμμένη σε πάπυρο, όπως τον καιρό των ιπποτών. Ήταν ο ντετέκτιβ Κτιβ Ντέτε, που ζητούσε τη βοήθειά του σε μία δύσκολη αποστολή, γεμάτη γρίφους, ώστε να αποκτήσουν το αυγό του δράκου. Ο Θωμάς δεν έχασε στιγμή και απάντησε αμέσως στον ντετέκτιβ ότι αποδεχόταν την πρόσκληση!

Η νεράιδά του τα φρόντισε όλα. Ο Θωμάς με την αδερφή του και τους γονείς του, και ΚΥΡΙΩΣ με το δρακάκι του, ταξίδεψαν στην Αθήνα, όπου θα συναντούσαν τον ντετέκτιβ για τη μοναδική αυτή αποστολή.

Κι έφτασε η μεγάλη μέρα. Τα δύο αδέρφια ήταν ενθουσιασμένα! Στο σημείο συνάντησης, ο Θωμάς βρέθηκε επιτέλους με τη νεράιδα του και ήταν πολύ χαρούμενοι και οι δύο! Τον περίμενε όμως και μία ακόμα έκπληξη: ένας δεινόσαυρος! Φιλικός και παιχνιδιάρης, προσκαλούσε τον Θωμά σε παιχνίδι. Αφού τον χάιδεψαν και τον τάισαν φυλλαράκια, έπρεπε να συνεχίσουν τον δρόμο τους.

Μία πόρτα κλειδωμένη βρέθηκε μπροστά τους και τα δύο αδέρφια έπρεπε να φωνάξουν δυνατά το όνομα του ντετέκτιβ, για να τους ανοίξει. Πράγματι, η πόρτα άνοιξε και όλοι μαζί βρέθηκαν στο σπίτι του Κτιβ Ντέτε. Αφού γνωρίστηκαν, ο ντετέκτιβ ξεκίνησε να τους εξηγεί την αποστολή τους και έβαλε τον πρώτο γρίφο, που ο Θωμάς βεβαίως έλυσε αμέσως. Και τότε, μία μαγική πόρτα άνοιξε από το πουθενά κι ένα παραμυθένιο δάσος εμφανίστηκε μπροστά τους! Ουαου! Αυτό που αντίκρυσαν ήταν πραγματικά μαγικό! Ένα μυστικό δάσος, κρυμμένο, που μπορούσαν να το επισκεφθούν μόνο όσοι είχαν την πρόσκληση και έλυναν τον γρίφο. Νεράιδες, μάγισσες και ιππότες περίμεναν τον Θωμά σ’ αυτή τη μοναδική περιπέτεια. Εκείνος, ατρόμητος, κρατώντας σφιχτά το χέρι της αδερφής του, έλυσε όλους τους γρίφους και πήραν το αυγό του δράκου!

Μια μαγική, παραμυθένια περιπέτεια, με τον Θωμά να ζει το δικό του παραμύθι.

θερμά την Κατρίνα Τσάνταλη για την πρωτοβουλία και όλους τους φίλους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της και συνέβαλαν μαζί στην εκπλήρωση της ευχής με τις δωρεές τους!

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στην ευχή: Εύα Μάνογλου, Άννα Μάνογλου, Μαρία Γεωργαντά, Τάνια Γεωργουλέτη

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: Χρίστος Νικολάου, Xenodocheio Milos, Dinoverse, Aegean Airlines, Βασιλική Σουρρή, The Ban Bang Theory Escape Rooms, Free Now, Ελένη Κερολάρη, Θάνος Κρομμύδας, TGI Friday’s, Passarella, Craftbox, MyIkona, Χίος Toys

Ευχαριστούμε θερμά τους υποστηρικτές σε είδος: Artix Productions