Το ταξίδι της ευχής του Ιάσονα ξεκίνησε με μία βιντεοκλήση, για την εκμαίευση της ευχής του. Η νεράιδα ήθελε να μάθει ποια ήταν η μεγαλύτερη επιθυμία του. Την ίδια στιγμή, όμως, είχαν συνάντηση όλες οι νεράιδες κι έτσι ο Ιάσονας είχε την ευκαιρία να τις γνωρίσει όλες! Δεν ήταν δύσκολο να βρεθεί ποια θα ήταν η δική του νεράιδα: εκείνη με την οποία μοιράζονταν πολλά κοινά, όπως το χαμογελαστό πρόσωπο και την όρεξη για πολύ παιχνίδι! Και είχε και το ίδιο όνομα με τη νονά του!

 

Η ευχή του Ιάσονα ήταν να αποκτήσει ένα ειδικό κάθισμα-αμαξίδιο, με τραπεζάκι, ώστε να μπορεί να τρώει και να διαβάζει μόνος του. Μία πιο «πρακτική» ευχή, που όμως θα του χάριζε την αυτονομία, που τόσο είχε ανάγκη! Η νεράιδά του, από την επικοινωνία τους, έμαθε πως αγαπούσε πολύ τη μουσική και τους φίλους του και κατάλαβε πως η μέρα της εκπλήρωσης της ευχής του θα έπρεπε να περιλαμβάνει ζωηρά παιχνίδια και φωτεινά χρώματα.

Έτσι κι έγινε.

 

Το ειδικό κάθισμα είχε ήδη παραδοθεί και οι γονείς του είχαν φροντίσει να το κρύψουν καλά, για να του κάνουν έκπληξη. Ο πατέρας του τον πήγε μία βόλτα, μέχρι νεράιδες και ξωτικά να ετοιμάσουν την έκπληξη – μια μικρή γιορτή, με τα αγαπημένα του πρόσωπα και όλα όσα του αρέσουν. Μία έμπειρη ομάδα ανιματέρ ανέλαβε τη διασκέδασή τους.

 

Πολύχρωμα μπαλόνια γέμισαν τον χώρο, ένας μπουφές με λαχταριστά εδέσματα στήθηκε, και όλοι οι αγαπημένοι του συγγενείς και φίλοι ήταν εκεί.

Μπαίνοντας στο σπίτι, ο Ιάσονας απόρησε. Γνώρισε τη νεράιδά του, η οποία του είπε πως όλα αυτά ήταν για εκείνον. Με την παρότρυνση της ανιματέρ, ο Ιάσονας έδωσε το έναυσμα και το πάρτι ξεκίνησε!

 

Χόρεψαν λίμπο, έκαναν face painting, έφτιαξαν μπαλόνια σε διάφορα σχέδια, και έπαιξαν πολλά παιχνίδια! Το χαμόγελο δεν έφευγε από το πρόσωπό του. Ώσπου, ξαφνικά, εμφανίστηκε και το πολυπόθητο ειδικό κάθισμα-αμαξίδιο, που είχε ευχηθεί να αποκτήσει. Ο Ιάσονας ήταν αποφασισμένος να το δοκιμάσει αμέσως και αυτό έγινε. Κάθισε αναπαυτικά πλέον στο ολοκαίνουργιο αμαξίδιο, που ήταν στα μέτρα του και, αφού του πρόσθεσαν και το ειδικό τραπεζάκι, η χαρά του απογειώθηκε!

 

Ο Ιάσονας και η οικογένειά του έζησαν αξέχαστες στιγμές. Διασκέδασαν με την ψυχή τους και ξέφυγαν από τη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουν. Η χαρά και η δύναμη που πήραν εκείνη την ημέρα, θα είναι πολύτιμος σύμμαχός τους στον καθημερινό τους αγώνα και ο Ιάσονας κέρδισε κάτι τόσο πολύτιμο και για άλλους αυτονόητο: την αυτονομία του.

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στην ευχή: Ήβη Πολυχρονιάδου, Γιώργος Καραγάνης

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: INTERCATERING, KIDS PARTY ATHENS, GIORGIO PASTRY & CATERING, MIKONA, CRAFTBOX

Ευχαριστούμε θερμά τους υποστηρικτές σε είδος: ARTIX PRODUCTIONS