Τα Χριστούγεννα… Η εποχή που όλοι νιώθουμε πως θαύματα συμβαίνουν γύρω μας. Η μαγική τους ατμόσφαιρα μας φέρνει στο νου όλα εκείνα τα σκηνικά που βλέπουμε στις ταινίες, με τα χιονισμένα τοπία, τις οικογένειες μαζεμένες γύρω από το τζάκι με μια ζεστή σοκολάτα στο χέρι, τα έλκηθρα, τον χιονοπόλεμο την ημέρα των Χριστουγέννων. Όμως, στην Ελλάδα, τέτοια σκηνικά είναι κάπως… σπάνια, παρόλο που έχουμε τα δικά μας μαγευτικά ήθη και έθιμα.

Και ποιο παιδί δεν θα ήθελε να ζήσει την πραγματική μαγεία των Χριστουγέννων; Αυτήν που μας διηγούνται από παιδιά;

Ο Ιωάννης, ερχόμενος αντιμέτωπος με την ασθένεια, άρπαξε την ευκαιρία! Ήθελε να δει από κοντά το θαύμα των Χριστουγέννων, να πάρει μαζί του λίγη από τη μαγεία που απλόχερα σκορπάει εκείνο το μέρος: το χωριό του Άγιου Βασίλη στο Ροβανιέμι!

Και δεν ήταν μόνο το ταξίδι μαγικό. Εξίσου υπέροχη ήταν και ολόκληρη η προετοιμασία μαζί με τις νεράιδες. Όλα προετοιμάστηκαν με κάθε λεπτομέρεια, έτσι ώστε όλο το πρόγραμμα του ταξιδιού να γίνει με τον καλύτερο τρόπο και τη λιγότερη ταλαιπωρία. Ο Γιάννης ήθελε πολύ να δει χιόνι και να μπορέσει να κάνει αγγελάκια, αλλά και να παίξει χιονοπόλεμο. Και μόνο που θα βρισκόταν σε μία άλλη, ξένη γι’ αυτόν χώρα, τον ενθουσίαζε! Ήταν διατεθειμένος να περιμένει όσο χρειαστεί, μέχρι να εκπληρωθεί η ευχή του.

Μετρούσε αντίστροφα να περάσουν οι μέρες και να μπορέσει να βρεθεί στη χιονισμένη Φιλανδία. Μέχρι και ημερολόγιο είχε πάρει για να μπορεί να μπορεί πιο εύκολα να υπολογίζει πόσες μέρες είχαν περάσει.

Το ταξίδι ξεκίνησε λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, όπου ο ίδιος με την οικογένειά του ταξίδεψαν για τον όμορφο αυτόν προορισμό. Ο Ιωάννης είχε την ευκαιρία να δει πολλά άγρια ζώα όπως λύκους, αρκούδες, ταράνδους και ελάφια, ενώ γούρλωνε τα μάτια του σε καθετί νέο που συναντούσε μπροστά του. Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι όλα όσα έβλεπε στις ταινίες έπαιρναν σάρκα και οστά μπροστά του. Η επικείμενη συνάντηση με τον Άγιο Βασίλη είναι κάτι που σίγουρα θα του μείνει ανεξίτηλο καθώς είχε μαρμαρώσει μόλις τον είδε μπροστά του. Του έδωσε το γράμμα του και έκατσε με μεγάλη χαρά να βγάλει μαζί του φωτογραφίες.

Το ταξίδι αυτό θα του μείνει χαραγμένο για πάντα. Θα είναι γι’ αυτόν το φως μέσα στο σκοτεινό τούνελ που θα τον οδηγεί και που θα του δείχνει πως η ζωή είναι όμορφη και πως μπορεί να χτίσει πολλές όμορφες στιγμές. Άλλωστε, κουβαλά πλέον μαζί του τη μαγεία των Χριστουγέννων, το σύμβολο της δύναμης που μπορεί να ζεστάνει την ψυχή μας ακόμη και τις πιο δύσκολες ώρες, που πάντα υπάρχουν στη ζωή, το σύμβολο ελπίδας και ευτυχίας, αγάπης και γενναιοδωρίας από όλους για όλους.

θερμά τους Εθελοντές Λάρισας για τη δράση Make-A-Wish Cookie και όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους και συνέβαλαν μαζί στην εκπλήρωση της ευχής!

Ευχαριστούμε θερμά τους υποστηρικτές σε είδος: Nordix

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ!