Η πρώτη επαφή του Κωνσταντίνου με τις νεράιδες έγινε πριν περίπου ενάμιση χρόνο. Ο Κωνσταντίνος το είχε σκεφτεί καλά: ένα ταξίδι που θα του άλλαζε τη ζωή, ένα ταξίδι στην Πόλη του Φωτός!

Όταν έφτασε, όμως, να μας μιλήσει για την ευχή του, διανύαμε ήδη ενάμιση χρόνο μέσα στην πανδημία. Τα ταξίδια ήταν ακόμη «κλειστά». Κανείς δεν επιτρεπόταν να ταξιδέψει. Ο Κωνσταντίνος ήξερε ότι θα έπρεπε να κάνει υπομονή για να περπατήσει στα σοκάκια του Παρισιού. Όμως, δεν το έβαλε κάτω. Η μαμά του δεν τον χαρακτήρισε άδικα «δυνατό παιδί». Έκανε υπομονή, μέχρι να φτιάξουν τα πράγματα, ενώ η γλυκιά προσμονή της εκπλήρωσης της ευχής φούντωνε μέσα του.

Και η άρση των μέτρων έγινε μια – όχι και τόσο γλυκιά – ανάμνηση. Τα ταξίδια «άνοιξαν». Οι αγαπημένοι μας γιατροί μας έδωσαν το «Ναι!». Η Ελένη, η νεράιδά του, τα κανόνισε όλα με κάθε λεπτομέρεια. Και έτσι, χωρίς να το καταλάβει ο Κωνσταντίνος, την Παραμονή των Χριστουγέννων του 2022, κάθισε για πρώτη φορά στην αεροπορική θέση, έδεσε καλά τη ζώνη του, πήρε μια βαθιά ανάσα και, πλάι στην όμορφη οικογένειά του, απογειώθηκε για το Παρίσι!

Όλα κύλησαν μαγικά! Ατελείωτες βόλτες και άπειρες φωτογραφίες, για να μη χαθεί καμία εικόνα, καμία ανάμνηση, «γέμισαν» όχι μόνο τις ώρες και τις ημέρες, αλλά και την ψυχή του Κωνσταντίνου. Επισκέφθηκε τον Πύργο του Αίφελ, έκανε νυχτερινή κρουαζιέρα στον Σηκουάνα, βόλτα με τουριστικό λεωφορείο σε ολόκληρη την πόλη, είδε τα χιλιάδες εκθέματα του Λούβρου, την διάσημη Παναγία των Παρισίων και σαν να τη ζωγράφισε ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, η ευτυχία είχε αποτυπωθεί στο πρόσωπό του!

Όπως οι εικόνες του Παρισιού θα μείνουν χαραγμένες στο μυαλό του Κωνσταντίνου, έτσι και τα λόγια της μαμάς του θα μείνουν ανεξίτηλα στο δικό μας: «Όταν βλέπεις το παιδί σου ευτυχισμένο, τι άλλο μπορεί να θέλεις; Περάσαμε 4 ημέρες ΟΝΕΙΡΟ, όλοι μαζί χαρούμενα και ήρεμα! Το ταξίδι αυτό έδωσε δύναμη και κουράγιο στον Κωνσταντίνο!».

θερμά την κυρία Αντιγόνη Γιόκαρη για τη δωρεά!

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: Uniglobe Hellas

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ!