Η διάγνωση ήρθε προς το τέλος του 2012: νευροβλάστωμα… Ο Κωνσταντίνος μας, που τότε ήταν μόλις 3 ετών, ήρθε αντιμέτωπος με έναν πολύ σκληρό και δύσκολο «αντίπαλο». Και έτσι ξεκίνησε ο αγώνας του και οι ατελείωτες ώρες στο νοσοκομείο, με τον μικρούλη μας να παλεύει με πείσμα. Και πέρασαν μέρες, μήνες, χρόνια, ώσπου έφτασε η στιγμή να συναντήσει 2 πανέμορφες, λαμπερές νεράιδες με τεράστιες αγκαλιές και γλυκιά ψυχή. Ήρθαν στο δωμάτιο του να τις δει από κοντά. Εκείνες όμως τον γνώριζαν από παλιά… Τον παρακολουθούσαν σε όλα τα στάδια της ασθένειας του και περίμεναν. Όταν εκείνος ήταν έτοιμος, φόρεσαν τα πιο λαμπερά φτερά τους, χαρούμενες που είχε ζητήσει να τον επισκεφθούν!

Του ετοίμασαν μια ολόκληρη ημέρα με κατασκευές και δημιουργίες, με το αγαπημένο του φαγητό και τελείωσε με την αγαπημένη του συνήθεια που είναι το unboxing! Ο Κωνσταντίνος, ακολούθησε τη διαδικασία του ανοίγματος της συσκευασίας με απόλυτη σοβαρότητα, ως «επαγγελματίας unboxer». Κάθε του κίνηση ενίσχυε το αίσθημα προσμονής και φανέρωνε τη λαχτάρα του και όταν επιτέλους αντίκρισε τον υπολογιστή που τόσο πολύ ήθελε το πρόσωπό του φωτίστηκε  εκφράζοντας τον ενθουσιασμό, τη χαρά του και την ανυπομονησία του να συνδεθεί και να αρχίζει να παίζει! Η εκπλήρωση της ευχής του έγινε ένα vlog με πρωταγωνιστή τον ίδιο και την εμπειρία που του ετοίμασαν οι νεράιδες του.

Ο Κωνσταντίνος, ο τεχνικός υπολογιστών που βοήθησε εθελοντικά εκείνη την ημέρα, έζησε μια μοναδική εμπειρία! Όπως μας είπε, οι εύστοχες ερωτήσεις του μικρού, οι κινήσεις που έκανε για να συνδέσει τα διάφορα μέρη του υπολογιστή και ο σεβασμός που έδειξε σε κάτι που εμείς θεωρούμε δεδομένο, όχι μόνο τον συγκίνησε, αλλά τον έκανε να ελπίζει σε ένα λαμπρό μέλλον για όλους μας, χάρις σε αυτό το ταλαντούχο και πολλά υποσχόμενο παιδί!

 «Είναι τέλειο… είναι τέλειο!» Αυτό περίμεναν να ακούσουν και έφυγαν διακριτικά από το δωμάτιό του.. Τώρα θα τον παρακολουθούν από μακριά, έχοντας πάρει σαν ανταμοιβή το πιο γλυκό χαμόγελο του κόσμου!

Χωρίς τους εθελοντές μας Ι. Σταφυλλίδη και Λ. Παπαστεφανάκη τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο 

Χορηγοί σε είδος/Sponsors Inkind: nok-Shop.gr, Μουσείο Παιδικής τέχνης, ζαχαροπλαστείο Fresh, Bitdefender Greece

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2018 (ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε., ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε., ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε., ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε., ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε., ΑΚΤΩΡ FACILITY MANAGEMENT).