Η βαθιά ευχή του Λεονέλ, όταν τα περσινά Χριστούγεννα βρισκόταν μακριά από το σπίτι του, ήταν μια: τα Χριστούγεννα του 2022 να είναι πίσω στο σπίτι με την οικογένειά του και οι νεράιδες να έχουν φτιάξει το καινούριο δωμάτιό του. Ήταν μια χρονιά δύσκολη για τον μικρό μας μαχητή. Μια μεταμόσχευση, νοσηλεία, εξετάσεις και μήνες που έμοιαζαν ατελείωτοι μακριά από το σπίτι και τα δύο αδέλφια του, Νικόλα και Μαρίνα.

Μέσα στη χρονιά, είχαν εμφανιστεί στη ζωή τους οι νεράιδες για να εκπληρώσουν την ευχή του μικρού του αδελφού Νικόλα, να αποκτήσει ένα κόκκινο jeep. Τότε, η οικογένεια ήδη μετρούσε μεγάλο διάστημα χωριστά και η ευχή του Νικόλα τους ένωσε ξανά. Έζησαν ένα μοναδικό διήμερο με γέλια, χαρά και μαγεία. Ίσως η ευχή του αδελφού του που με τα μάτια του είδε ο Λεονέλ να εκπληρώνεται, να του έδωσε παραπάνω κουράγιο να συνεχίσει με δύναμη και αισιοδοξία τον αγώνα του και την γλυκιά προσμονή της εκπλήρωσης και της δικής του ευχής.

Το δωμάτιο που θα μοιράζονται με το Νικόλα το φανταζόταν γαλάζιο, με στοιχεία από τον Spiderman και με ξεχωριστά κρεβάτια για τον καθένα τους, αφού είχε βαρεθεί την παλιά κουκέτα που είχαν. Από τη στιγμή που ο Λεονέλ επέστρεψε στο καινούριο τους σπίτι και μόλις οι γιατροί του επέτρεψαν να προχωρήσουμε, όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Τα αδελφάκια είχαν πλέον όσα χρειάζονταν: τα κρεβάτια τους, ξεχωριστά γραφεία για να διαβάζουν και να ζωγραφίζουν, ντουλάπες για τα πράγματά τους και τον αγαπημένο τους super ήρωα να τους θυμίζει κάθε στιγμή το πόση δύναμη κρύβουμε μέσα μας.

Λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου, δύο νεράιδες τους επισκέφθηκαν και με το ζεστό τους χαμόγελο αγκάλιασαν ολόκληρη την οικογένεια. Γέλια, παιχνίδια έξω στο φως και τον υπέροχο καιρό που ήταν σύμμαχος και με τον Νικόλα ντυμένο Άι-Βασίλη να περιφέρεται, για να βοηθήσει τις νεράιδες να τελειώσουν το δωμάτιο, η ευχή αυτή είχε από όλα. Μια οικογένεια σαν γροθιά, που βίωνε για δεύτερη φορά «το θαύμα» της ευχής. Συγκίνηση, όταν ο Λεονέλ ενθουσιασμένος ψιθύρισε πως «δεν είχε ποτέ τέτοιο δωμάτιο». Επιφωνήματα χαράς από τα αδέλφια του που έβλεπαν τον αδελφό τους να λάμπει. Μα όλη η ουσία κρύβεται στα λόγια του μικρού μας, πως θα γίνει και ο ίδιος ξωτικό μόλις μεγαλώσει για να κάνει τα παιδιά χαρούμενα.

θερμά όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής και με την υποστήριξή τους εκπληρώσαμε την παρούσα ευχή!

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στην ευχή: Νατάσα Σιφάκη, Αγάπη Χρηστίδου

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: Avis, Calme Suites, Craftbox, Elite Strom, MyIkona, The Walt Disney Company Greece, Vitex, Κ. Κουμάνης Α.Β.Ε.Ε., 3D Revolution

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ!