Η εκπλήρωση της ευχής της Μαρίας είναι από τις περιπτώσεις που τα λόγια γίνονται φτωχά. Η Μαρία μας… Ένα υπέροχο 12χρονο κορίτσι που μέσα της βασιλεύει η καλοσύνη και η ευγνωμοσύνη. Δεν ζήτησε πολλά από τις νεράιδες, παρά μόνο καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Ζήτησε ένα ζεστό και φιλόξενο δωμάτιο που να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις βασικές ανάγκες ενός παιδιού, αλλά και να μοιάζει λίγο με το παλάτι που άνετα θα μπορούσε να φιλοξενήσει ένα τόσο αγνό και ευγενέστατο πλάσμα.

Το μικρό της «παλάτι», λοιπόν, αποδείχθηκε μια μεγάλη πρόκληση για τις νεράιδες. Δεν μιλάμε για μια απλή αλλαγή δωματίου. Μιλάμε για ανακαίνιση ενός ολόκληρου χώρου. Οι νεράιδες πήραν μια βαθιά ανάσα και οι εργασίες ξεκίνησαν. Η παλιά πόρτα πετάχτηκε και στη θέση της μπήκε μια καινούρια, καλύτερη. Το παλιό παράθυρο που λίγα πράγματα «έκλεινε» έξω από το σπίτι, χτίστηκε και ανοίχθηκε ένα καινούριο, με αλουμίνιο, σίτες και παντζούρια. Ο ηλεκτρολόγος, πιστό ξωτικό των νεραϊδών, εντοίχισε όλα τα καλώδια που εξείχαν από τους τοίχους και εγκατέστησε ένα ολοκαίνουριο κλιματιστικό για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού, αλλά και τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Οι νεράιδες συνάντησαν εμπόδια. Μιλάμε για μια πραγματική, εξ ολοκλήρου ανακαίνιση, η οποία πήρε πολύ χρόνο και κόπο, καθώς τα υλικά δεν στεγνώνανε από την υγρασία. Σε όλα αυτά; Πολύτιμος σύμμαχός τους ο μπαμπάς της Μαρίας, που τους έστελνε συνεχώς φωτογραφίες του χώρου, για να βλέπουν την εξέλιξη του δωματίου και να καταλαβαίνουν ανά πάσα στιγμή τι χρειαζόταν αλλαγή και τι όχι.

Και σιγά-σιγά το δωμάτιο της Μαρίας πήρε μορφή. Έγινε πραγματικά βασιλικό! Η Μαρία, μόλις μπήκε μέσα, έμεινε με το στόμα ανοιχτό. Είναι κάτι που το ακούτε συνέχεια, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό το δωμάτιο άλλαξε η ζωή της και τη ζωή ολόκληρης της οικογένειας!

Η Μαρία, από την ημέρα που εκπληρώθηκε η ευχή της, στέλνει συνέχεια στη νεράιδά της πως κάθεται και ευχαριστιέται το νέο της δωμάτιο, πως είναι ζεστά, πως επιτέλους έχει έναν καθρέφτη να κοιτάζεται, ένα κρεβάτι να κοιμάται, ωραία, ζεστά σεντόνια και παπλώματα να σκεπάζεται.

Η Μαρία θα ευγνωμονεί τις νεράιδες για πάντα, όπως και οι γονείς της, που ακόμη και έναν μήνα μετά τους στέλνουν μηνύματα για το πόσο ευλογημένοι είναι που οι νεράιδες βρέθηκαν στον δρόμο τους!

θερμά τον ΟΠΑΠ για τη δωρεά!

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στην ευχή: Βανέσα Γιαννακοπούλου, Σκούταρη Αγγελική

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: Elite Strom, Vitex, Design drops, Rellos AE, Exalco ΑΕ, Pakobazzar, Oικομηχανική Σταμούλης, Jysk, Zαχαροπλαστείο Τσαπάρας, Μεταφορική Ήλιδα, Σκλαβενίτης, Sticky, Lg ,Κουλέτος Ιωάννης, Vicko, My perfect home

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ!