Η Μαρία μας, με την εκπλήρωση της ευχής της, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της. Ήταν δάκρυα χαράς και απόλυτης ευτυχίας. Η ευχή της; Ένα laptop τελευταίας τεχνολογίας. Με αυτό τον τρόπο και με πολύτιμο βοηθό τη μητέρα της, είχε σκεφτεί η νεαρή μας ότι θα βοηθούσε και θα διευκόλυνε τα παιδιά με διαβήτη, αναπτύσσοντας πιο εξελιγμένες εφαρμογές για τα παιδιά με την ίδια ασθένεια. Πόσο όμορφη σκέψη! Και πώς ήταν δυνατόν οι νεράιδες να μείνουν ασυγκίνητες;

Ενσυναίσθηση, ευγένεια, ευγνωμοσύνη είναι λίγες μόνο από τις χάρες της Μαρίας. Μία κοπέλα όμορφη, έξυπνη, πολυτάλαντη, επικοινωνιακή και με μεγάλη ευγένεια ψυχής. Πάντα χαμογελαστή, αντιμετωπίζει την ασθένειά της και κάθε δυσκολία που προκύπτει.

Την αστείρευτη δημιουργικότητά της την εκφράζει με τη ζωγραφική και το ταλέντο της είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Μας χάρισε, μάλιστα, με όλη της την αγάπη, δύο πίνακες που δημιούργησε: ο ένας απεικονίζει το αρκουδάκι μας, τον Chris, με έναν μετρητή σακχάρου, κάτι που μας συγκίνησε ιδιαίτερα καθώς η Μαρία μας δείχνει με αυτόν τον τρόπο ένα κομμάτι της καθημερινότητάς της με τον διαβήτη.

Κουβέντα στην κουβέντα, η νεράιδα της έμαθε για τα ενδιαφέροντά της και αυτό που ήθελε πολύ ήταν να επισκεφθεί το Μουσείο Τεχνολογίας, μαζί με τους γονείς και έναν καλό της φίλο. Έτσι κι έγινε! Η επίσκεψη ξεκίνησε από το τμήμα με τα αρχαιολογικά εκθέματα, καθώς της αρέσει πολύ η μυθολογία. Στο πάρκο τεχνολογίας, παιδιά, γονείς, νεράιδες και ξωτικά το διασκέδασαν σαν μικρά παιδιά! Πειράματα, πλανήτες και πόσο ζυγίζεις στον καθένα, κάμερα για να παρουσιάσεις το δελτίο καιρού και άλλα πολλά! Η έκθεση αυτοκινήτων, όμως, μάλλον έκλεψε την παράσταση για τη Μαρία.

Όταν, μετά, έφτασε στο εστιατόριο που είχε κανονιστεί το γεύμα τους, δεν πίστευε στα μάτια της! Ένα σωρό πακέτα την περίμεναν! Ξετρελάθηκε! Άρχισε να τα ανοίγει, με τόσο ενθουσιασμό και σε κάθε πακέτο δεν σταματούσε να μας ευχαριστεί ειλικρινά. Νόμιζε ότι θα έπαιρνε μόνο το laptop κι όλα αυτά τα δώρα τη γέμισαν ενθουσιασμό. Όταν, μάλιστα, εμφανίστηκε στο τραπέζι τους ένας σερβιτόρος και της «σέρβιρε» το laptop, ξέσπασε σε κλάματα χαράς! Κι όπως χαρακτηριστικά μας είπε, τώρα με τη βοήθειά μας θα γίνει πολλή δουλειά και όλα θα είναι διαφορετικά.

Ευχαριστούμε θερμά όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής και με την υποστήριξή τους εκπληρώσαμε την παρούσα ευχή!

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στην ευχή: Κατερίνα Μπαντόγια, Κωστής Καραματίδης, Γιώτα Χαλυβοπούλου

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, TGI Friday’s, Μίλτος Patisserie & Catering

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!