Ο Μάριος είναι γεμάτος περιέργεια και ενθουσιασμό για τον κόσμο, όπως όλα τα παιδιά. Δεν έχει όμως την άνεση στην κίνηση. Χρειάζεται έναν ορθοστάτη περιπατητήρα, που θα του προσφέρει σωστή στήριξη στη σπονδυλική στήλη και θα του παρέχει περισσότερη αυτονομία.

Να είναι αυτόνομος, λοιπόν, ευχήθηκε ο Μάριος, μέσα από τα χείλη της μητέρας του, καθώς ο ίδιος δεν έχει λόγο. Επικοινωνεί όμως με τη γλώσσα του σώματος και είναι και πολύ κοινωνικός. Οι νεράιδες μας αποφάσισαν να εκπληρώσουν την ευχή του στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο και ο Μάριος έκανε ένα σωρό πράγματα! Έφτιαξε τις δικές του φούσκες, στις οποίες έχει μεγάλη αδυναμία, και έπαιξε μαζί τους. «Ψώνισε» στο μίνι μάρκετ, και έφτιαξε τις δικές του μαράκες, στον χώρο της χειροτεχνίας και των κατασκευών. Στη συνέχεια, με την βοήθεια του μπαμπά, ομόρφυναν την ατμόσφαιρα παίζοντας μουσική στο πιάνο. Έχοντας περάσει από όλες τις θεματικές αίθουσες δραστηριοτήτων, ο Μάριος βρέθηκε ξαφνικά μπροστά στον καινούργιο του ορθοστάτη περιπατητήρα. Αμέσως μόλις τον τοποθέτησαν οι γονείς του, ξεκίνησε να κάνει τα πρώτα του αυτόνομα βήματα!

Δάκρυα χαράς γέμισαν τα μάτια των γονιών του, καμαρώνοντάς τον, ενώ ο Μάριος χαμογελούσε και απολάμβανε την πρωτόγνωρη εμπειρία της αυτόνομης βάδισης. Τώρα θα μπορεί να κινείται στο σπίτι, χωρίς να χρειάζεται να τον παίρνουν αγκαλιά οι γονείς του και θα μπορεί αν επισκέπτεται χώρους, όπως αυτός, και να απολαμβάνει τις δραστηριότητες, όπως άλλα παιδιά της ηλικίας του. «Τώρα περπατάμε!», είπε η μητέρα του, μην μπορώντας να κρύψει τη συγκίνηση και τον ενθουσιασμό της, για τις πόρτες που είχαν πλέον ανοίξει για το παιδί της.

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στην εκπλήρωση της ευχής: Ρόη Αθανασοπούλου, Ήρα Ροντογιάννη

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: SLIM BITES, LARTIGIANO, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, MY IKONA, CRAFTBOX

Ευχαριστούμε θερμά τους υποστηρικτές σε είδος: ARTIX RODUCTIONS