Για ένα ταξίδι μαγικό έμελλε να ξεκινήσει η Ναυσικά μας. Ένα ταξίδι που θα την οδηγούσε σε έναν εξαιρετικό άνθρωπο, που θαυμάζει με όλη της την ψυχή, τον Πάνο Μουζουράκη. 

Η οικογένεια ξεκίνησε για το ταξίδι, με τελικό προορισμό ένα όμορφο νησί κοντά στην Αττική. Πρόκειται για 2 υπέροχους γονείς που προσέχουν σαν τα μάτια τους τη Ναυσικά και μια οικογένεια δεμένη με ισχυρούς δεσμούς αγάπης και τρυφερότητας! Ήταν ακριβώς οι ίδιοι δεσμοί που ένωσαν την οικογένεια και με τη νεράιδά τους, τη Χρυσούλα! Ο μπαμπάς της Ν. θα μπορούσε να παίξει με μεγάλη επιτυχία σε τηλεπαιχνίδι γνώσεων και να κερδίσει, ενώ η μαμά θα μπορούσε να είναι στυλίστρια. Χαρούμενοι και εξαιρετικά ευγνώμονες με τη ζωή, χάρηκαν κάθε στιγμή και μας έκαναν και εμάς να νιώσουμε ότι πάμε σε ένα διήμερο… με φίλους!

Η πρώτη επαφή με τον Πάνο ήταν στο πλοίο. Μιλώντας στο τηλέφωνο, καταλάβαμε ότι ταξιδεύαμε μαζί. Έτσι, βρεθήκαμε, γνωριστήκαμε και άρχισε η απίστευτη εμπειρία: οδήγησε τη Ναυσικά στους γλάρους στο επάνω κατάστρωμα, την έβαλε στο πιλοτήριο του πλοίου και γνώρισε το πλήρωμα, τραγούδησαν και τις εξήγησε τις θεωρίες του. Της μιλούσε ασταμάτητα για περίπου μία ώρα και κάτι που διήρκησε το ταξίδι. Σειρά είχε το επόμενο μεσημέρι, όπου ο Πάνος μας είχε καλέσει για φαγητό. Με κέφι, πήγαμε όλοι μαζί στην ταβέρνα κοντά στο σπίτι του. Άρχισε πάλι να της μιλά για τις θεωρίες του περί σύμπαντος και ανθρώπινης φύσης, της έκανε αστεία, ταχυδακτυλουργικά και κόλπα. Η μικρή μας του έκανε άπειρες αγκαλιές και μόνο που τον κοιτούσε έλαμπε. Αντάλλαξαν δώρα και αυτόγραφα και λίγο πριν αποχωριστούμε πήγαν μαζί βόλτα στην ακροθαλασσιά. Αποχωρίστηκαν με δυσκολία ο ένας τον άλλον.

Και ενώ πιστεύαμε ότι η συνάντησή μας είχε έρθει στο τέλος της, συναντηθήκαμε στο λιμάνι ξανά. «Εμείς φεύγουμε στη μία», είπαμε στον Πάνο. «Α εγώ φεύγω μία παρά δέκα, κρίμα», μας είπε. Μα οι νεράιδες δεν το βάζουν κάτω ποτέ! «Κύριε λιμενικέ, έχουμε ένα κορίτσι που πρέπει να προλάβει το τρένο και το πλοίο μας έχει καθυστερήσει. Μπορείτε να μας βολέψετε σε αυτό το πλοίο άραγε;», φώναξε η νεράιδα. Και όλα έγιναν όπως έπρεπε… Ο Πάνος και η Ναυσικά συναντήθηκαν ΞΑΝΑ!

θερμά όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής και με την υποστήριξή τους εκπληρώσαμε την παρούσα ευχή

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στην ευχή: Χρυσούλα Σπανού, Χάρης Πατούνης

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: Αιγινήτικον Αρχοντικό, HELLENIC TRAIN – Α.Σ.Ε., SARONIC FERRIES, ΚΡΗΤΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ, ΤΟ ΔΡΟΜΑΚΙ, ΜΕΛΕΝΙΟ, ΡΕΜΒΗ ΑΙΓΙΝΑ, WRAP BY POUC, CHERRYBOX

Ευχαριστούμε θερμά τους υποστηρικτές σε είδος: ARTIX PRODUCTIONS LTD

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!