Το ταξίδι της ευχής του Οσμάν ξεκίνησε τη μέρα που μάς εξέφρασε την ευχή του να αποκτήσει ένα καινούργιο δωμάτιο. Από την πρώτη στιγμή μιλούσε συνέχεια με τη νεράιδα του, έβλεπαν σχέδια και φωτογραφίες για να διαλέξει πώς θα γίνει το δωμάτιό του. Κατέληξαν μαζί πως το ήθελε με όμορφα χρώματα, ένα κρεβάτι-σπιτάκι και πολλά ζωάκια, που τα αγαπάει ιδιαίτερα!

Όσο περίμενε την ευχή του να εκπληρωθεί, ο Οσμάν μας συμμετείχε σε ένα αθλητικό camp με παιδιά ΑΜΕΑ από τα Βαλκάνια. Ήταν ενθουσιασμένος και πολύ περήφανος, οπότε τον επισκέφθηκε μια γλυκιά νεράιδα και του πήγε γλυκά, λουλούδια κι ένα βιντεάκι από όλες τις νεράιδες να του εύχονται καλή επιτυχία! Χάρηκε τόσο πολύ που ακόμα και τώρα λέει συνέχεια πόσο θέλει να τις γνωρίσει όλες από κοντά!

Μιλούσαν σχεδόν καθημερινά με τη νεράιδα και όταν ξεκίνησαν οι εργασίες στο δωμάτιό του, ήθελε να κάθεται σπίτι για να βοηθάει όπου μπορούσε. Βάφτηκε το δωμάτιο στα αγαπημένα του χρώματα, μπήκε η ταπετσαρία που διάλεξαν μαζί με τη νεράιδα, και συναρμολογήθηκαν τα έπιπλα, όπως τα είχε ζητήσει και στα χρώματα που ήθελε!

Έμεναν οι τελευταίες λεπτομέρειες που τις φρόντισαν οι υπέροχες νεράιδες που επισκέφθηκαν το σπίτι του Οσμάν, για την εκπλήρωση της ευχής του. Κόλλησαν τα αυτοκόλλητα στον τοίχο και την ντουλάπα, έβαλαν όμορφα φωτάκια, διακοσμητικά, παιχνίδια, μπαλόνια και δώρα! Έστρωσαν το κρεβάτι, κρέμασαν τις κουρτίνες, έβαλαν το χαλί, και την τελευταία πινελιά.. έναν προβολέα αστεριών.

Όταν γύρισε ο Οσμάν σπίτι και είδε τις νεράιδες, δεν πίστευε στα μάτια του. Στην αρχή ήταν λίγο μαζεμένος, όμως όταν μπήκε στο δωμάτιο και άρχισε να ανοίγει τα δώρα του μας έδειξε τη χαρά και τον ενθουσιασμό του. Απέκτησε γρήγορα άνεση, χαμογελούσε πλατιά και μας δήλωσε πως τώρα πια θα κοιμάται μόνο στο δωμάτιο του, πράγμα που δεν γινόταν τον τελευταίο καιρό που προτιμούσε να κοιμάται στο δωμάτιο των γονιών του. Η μητέρα του μας είπε χαρακτηριστικά: «Η χαρά που πήρε ήταν απέραντη και γεμίσαμε ελπίδα για να μπορέσει το αστέρι μας να κοιμηθεί ξανά στο δωμάτιο του. Η όλη εμπειρία βοήθησε πολύ την οικογένεια και το παιδί! Έτσι θα καταφέρει να ξεπεράσει τους φόβους του».

Στήθηκε μία υπέροχη γιορτή με υπέροχα εδέσματα που έφτιαξε η μαμά του Οσμάν, πίτσες που λατρεύει το παιδί, χυμούς και γλυκά! Καλεσμένοι φυσικά οι αγαπημένοι εκπαιδευτές του Οσμάν και φίλοι της οικογένειας, που ήθελαν να μοιραστούν την ξεχωριστή αυτή μέρα μαζί του. Η γιορτή φυσικά έκλεισε με μία φανταστική τούρτα και με όλους τους καλεσμένους να αναφωνούν όλο χαρά: «Οσμάν, η ευχή σου εκπληρώθηκε!»

Ο Οσμάν ήταν ενθουσιασμένος με τις νεράιδες του! Τους μιλούσε συνέχεια, τους έδειξε τα φυτά που φροντίζει, καθώς και τα ζώα που έχει: τα περιστέρια, τη γάτα και τον σκύλο του. Είναι ένα υπέροχο παιδί μεγαλωμένο με αγάπη και φροντίδα και δεν ήταν δύσκολο για αυτόν να δείξει τα συναισθήματα του από την εκπλήρωση της ευχής! Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν ήθελε να τελειώσει, ήθελε να μείνουν οι νεραΐδες του μέχρι το ξημέρωμα! Τον ενθουσίασαν περισσότερο το καινούργιο του κρεβάτι, τα πολλά φωτάκια στο δωμάτιο, και η ταπετσαρία του.

Η μητέρα του παιδιού δεν σταμάτησε να εκφράζει τη χαρά και την ευγνωμοσύνη της ενώ είπε πως πιστεύει πως τώρα πια ο Οσμάν θα χρησιμοποιεί το δωμάτιο του. Η δε δασκάλα του παιδιού μας είπε πως πιστεύει πως αυτό θα έχει πολύ θετικό αντίκτυπο στην εξέλιξη του παιδιού.

Το ταξίδι της ευχής του Οσμάν συνεχίζεται στα όνειρα και στην καρδιά του…

θερμά τη Novibet για τη δωρεά!

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στην ευχή: Ηλέκτρα Στυλιανοπούλου, Λία Μιχαλοπούλου

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: IKEA, Elite Strom, Ελαιοχρωματισμοί Ανδρέας Μεμά Κομοτηνή, Σάκης Μπαξεβάνης Φωτογράφος. Ευθύμης Κολτσιδας – PhotoArt, ΚΙΦΑ, e-metafores Κοτόπουλος Κωνσταντίνος, VEIS , Vitex, ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, Stickit, Ζαχαροπλαστείο ΝΙΚΟΣ, Τσαλικίδης Νικόλαος, Πολιτικός Μηχανικός, Craftbox, MyIkona

Ευχαριστούμε θερμά τους υποστηρικτές σε είδος: Αφοι Ματιάδη Ο.Ε. – Cilek. GIRGIRIS DECOWORLD