Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) έρχεται να σταθεί δίπλα στον Σύλλογο Βορείου Ελλάδος για άτομα με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Παιδικές Καρδιές» και στα παιδιά του. Ο οργανισμός δεσμεύεται να εκπληρώσει την ευχή κάθε παιδιού που πληροί τα κριτήρια, ένα από τα οποία περιλαμβάνουν μία μακρά λίστα ασθενειών. Μέσα σε αυτές τις ασθένειες συγκαταλέγονται και οι συγγενείς καρδιοπάθειες.

Έτσι, τα παιδιά που πάσχουν από συγγενείς καρδιοπάθειες μπορούν να απευθυνθούν στον οργανισμό και να κάνουν τη δική τους βαθύτερη ευχή, που θα πυροδοτήσει τη χαρά και θα ενδυναμώσει ψυχικά όλη την οικογένεια. Οι συνεχείς επισκέψεις στο νοσοκομείο, οι εξετάσεις και οι θεραπείες εξαντλούν σωματικά και ψυχικά τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) στοχεύει στο να αντικαταστήσει αυτήν την εξάντληση με δύναμη και αισιοδοξία για το μέλλον.

Η εκπλήρωση της ευχής δεν είναι ένα δώρο, ούτε κάτι πρόσκαιρο που προσφέρει μόνο χαρά. Το ταξίδι της ευχής κάθε παιδιού είναι μοναδικό και ξεχωριστό. Η προσμονή και ο ενθουσιασμός για την εκπλήρωση της ευχής του, γίνονται ελπίδα, και η ελπίδα μετατρέπεται σε συναισθηματική και σωματική δύναμη απαραίτητη για τον δύσκολο αγώνα που δίνουν. Παράλληλα, όλη η οικογένεια βιώνει την πολύτιμη αυτή εμπειρία. Πρόκειται για ένα ταξίδι που στοχεύει ΚΑΙ στην ψυχική ενδυνάμωση των γονιών που βλέπουν το παιδί τους να χαμογελά ξανά και να πιστεύει στο αύριο.

Μπορείτε να γνωρίσετε και να ενημερωθείτε για τον Σύλλογο Βορείου Ελλάδος για άτομα με Συγγενείς Καρδιοπάθειες στην ιστοσελίδα του συλλόγου: http://paidikeskardies.gr/