«Μαμά, είχες δίκιο! Την ημέρα αυτή θα τη θυμάμαι για πάντα!». Αυτά ήταν τα λόγια του Παναγιώτη στη μητέρα του, όταν έπεσε να κοιμηθεί το βράδυ της εκπλήρωσης της ευχής του. Βλέπετε, επειδή οι μαμάδες είναι σοφές, του είχε πει την ημέρα που έκανε την ευχή του πως όταν εκπληρωθεί θα είναι για εκείνον μια αξέχαστη μέρα.

Έναν υπολογιστή gaming μάς είχε ζητήσει ο Παναγιώτης, για να μπορεί να παίζει τα αγαπημένα του παιχνίδια, να επικοινωνεί με τους φίλους του, αλλά και για τα μαθήματά του. Άλλωστε, είναι απαραίτητος σε κάθε μαθητή και gamer, όπως μας είπε και ο ίδιος!

Ανυπομονούσε για την εκπλήρωση, αλλά όταν η ημέρα επιτέλους έφτασε, δεν γνώριζε τίποτα. Οι νεράιδες το είχαν κρατήσει μυστικό! Νεράιδες και ξωτικά συνεργάστηκαν άψογα με τους γονείς του! Θέλοντας να τον απομακρύνουμε από το σπίτι, για να μπορέσουμε να στήσουμε τον υπολογιστή, οι γονείς του είπαν πως του είχαμε ετοιμάσει μία διασκεδαστική βόλτα σε ένα θεματικό και εκπαιδευτικό πάρκο. Καθώς δεν είχε ξαναζήσει κάποια παρόμοια εμπειρία, ετοιμάστηκε με μεγάλη χαρά. Και το απόλαυσε πολύ! Παρέα με το ξωτικό μας, όλη η οικογένεια έμαθε χρήσιμα πράγματα, με διασκεδαστικό τρόπο, στον χώρο της επιστήμης, έζησε φοβερές περιπέτειες στον αντίστοιχο χώρο και, τέλος, περιηγήθηκε στον μαγικό κόσμο του βυθού στο υπέροχο ενυδρείο! Όλοι το χάρηκαν τόσο πολύ, που πρόκειται να το επισκεφθούν ξανά σύντομα!

Ενώ όμως πέρασε τόσο όμορφα, στην επιστροφή για το σπίτι ο Παναγιώτης ήταν λίγο σκυθρωπός, γιατί το ξωτικό μας δεν είχε πει λέξη για τον υπολογιστή. Όταν έφτασε στο σπίτι και άνοιξε την πόρτα του δωματίου του, δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του! Η χαρά του δεν περιγράφεται με λόγια! Αποσβολωμένος, κοίταζε τον ολοκαίνουργιο gaming υπολογιστή του, με όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ, έτοιμο στημένο στο καινούργιο του gaming γραφείο, και δίσταζε να πλησιάσει. Σαν να δυσκολευόταν να πιστέψει ότι όλα αυτά ήταν δικά του. Σαν να φοβόταν ότι αν τα ακουμπούσε θα εξαφανίζονταν «μαγικά», όσο «μαγικά» είχαν εμφανιστεί!

Τίποτα όμως δεν εξαφανίστηκε. Ο υπολογιστής ήταν δικός του και ο κόσμος του gaming τον περίμενε! Αγκαλιά με τον μικρότερο αδερφό του, άρχισε να τον εξερευνά. Το χαμόγελο δεν έφευγε από το πρόσωπό του και τα μάτια του έλαμψαν ακόμη περισσότερο όταν ξαφνικά εμφανίστηκε μπροστά του μία τούρτα σε σχήμα ποντικιού. Γιατί η πάστα «ποντικάκι» είναι το αγαπημένο του γλυκό. Κι αφού, λόγω της ασθένειάς του, δεν μπορεί να την απολαμβάνει συχνά, η νεράιδα του φρόντισε να του την προσφέρει σε μεγάλο μέγεθος! «Ααα! Γι’ αυτό η νεράιδα με ρωτούσε τι γλυκό μου αρέσει!», μας είπε γελώντας. Τα λόγια της μαμάς στο τέλος, που μας είπε ότι έζησαν ένα όνειρο που τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν, είναι για εμάς το πιο πολύτιμο φυλαχτό από την ημέρα αυτή.

θερμά όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής και με την υποστήριξή τους εκπληρώσαμε την παρούσα ευχή!

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στην ευχή: Διονύσης Μπογδάνος, Γιώργος Καραγάνης

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: Xplore, TGI Friday’s, La Passarella, Blue Soft

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!