Ένα πολύ ξεχωριστό παιδί, ο Περσέας, ευχήθηκε να επισκεφθεί την Κρήτη, ένα μέρος που τον ενδιέφερε πολύ για την ιστορία, τα μουσεία και την πολιτιστική του κληρονομιά. Εκεί, όμως, μένουν και τα ξαδέρφια του, που δεν τα είχε συναντήσει ποτέ και ήθελε πολύ να γνωρίσει.

Ο Περσέας επισκέφθηκε ο ίδιος τα γραφεία μας, καθώς ήθελε να μας γνωρίσει και να μιλήσει για αυτήν τη μοναδική ευχή που ήθελε να κάνει. Αφού γνωρίστηκε με τη νεράιδα και συζήτησαν μαζί για την ευχή του, της ανέφερε ότι ήθελε πάρα πολύ να πάει στο παλάτι της Κνωσσού, στο ενυδρείο αλλά και στο μουσείο των Δεινοσαύρων στο Ηράκλειο, ενώ ακόμη της ανέφερε ότι θα ονειρευόταν να μείνει σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο με πισίνες και δραστηριότητες.

Η νεράιδα, αφού συγκέντρωσε όλες τις πληροφορίες που χρειαζόταν, του ετοίμασε ένα μοναδικό ταξίδι, που μέχρι να ολοκληρωθεί τον περίμεναν πάρα πολλές εκπλήξεις. Στόχος της νεράιδας ήταν ο Περσέας να πάει όσο πιο ενημερωμένος γίνεται στην Κρήτη, για αυτό, λοιπόν, έκαναν μία βιντεοκλήση και μίλησαν για τις παραδόσεις, τα μέρη, τους χορούς, το φαγητό αλλά και το τι αξίζει να επισκεφθεί κανείς στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο Περσέας με τη σειρά του, έδινε σημασία σε κάθε λέξη και συμμετείχε με διάφορες ερωτήσεις αλλά και με σχολιασμό στη συζήτηση τους, ήθελε να μάθει όσα περισσότερα μπορούσε. Όλο αυτό το διάστημα, μέχρι την αναχώρηση για τον προορισμό των ονείρων του, πολλά δώρα τον περίμεναν στο σπίτι, όπως είδη θαλάσσης, επιτραπέζια αλλά και διάφορα παιχνίδια.

Όταν έφτασε ο καιρός για να ξεκινήσει το ταξίδι, ο Περσέας είχε ονειρευτεί και είχε σκεφτεί τα πάντα! Έπιασε, λοιπόν, το καουμπόικο καπέλο του, μιας και είχε δει μια σκηνή από Indiana Jones που ήθελε να την μιμηθεί, και επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο!

Φτάνοντας στην Κρήτη, είχε ανάμεικτα συναισθήματα, χαράς και ανυπομονησίας, ενώ όταν έφτασε στο πολυτελές ξενοδοχείο του και είδε τις πισίνες και όλες τις δραστηριότητες που μπορούσε να κάνει, ξετρελάθηκε! Επισκέφθηκε και όλα τα μουσεία που ήθελε και εξερεύνησε όλο το Ηράκλειο, με τα μέρη που είχε μάθει από τις συζητήσεις με τη νεράιδά του. Το βασικότερο ωστόσο από όλα όπου ανέφερε και ο ίδιος αλλά και οι γονείς του, ήταν το γεγονός ότι γνώρισε συγγενείς από την Κρήτη για πρώτη φορά. Αυτό ήταν κάτι που έκανε την εμπειρία ακόμη πιο σημαντική για εκείνον.

Ένα ταξίδι όχι μόνο ψυχαγωγίας και διασκέδασης, αλλά και εξερεύνησης  της καταγωγής του, των ριζών του, μια ουσιαστική γνωριμία με συγγενείς του. Ένα ταξίδι που σίγουρα θα του μείνει αξέχαστο!

θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην ευχή του Περσέα μέσω των δωρεών Ιουλίου – Αυγούστου και των αγορών του e-shop από την καλοκαιρινή μας πρό(σ)κληση Make-A-Splash.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: MITSIS HOTELS, AUTOCANDIA, FREE NOW, CRETAQUARIUM, ΕΦΟΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, MYIKONA, CRAFTBOX