Η αίθουσα του ΚΔΑΠ ήταν γεμάτη χαμόγελα και ανυπομονησία εκείνη την ημέρα. Ο Π. και η Σ., δύο αδέρφια που παρά τις δυσκολίες που προκαλεί η ασθένειά τους, δεν χάνουν το χαμόγελό τους, ήταν οι πρωταγωνιστές της μικρής αυτής γιορτής. Κατέφθασαν γεμάτα περιέργεια για το τι είχαν ετοιμάσει οι νεράιδες. Μπήκαν σε μία αίθουσα στολισμένη με πολύχρωμα μπαλόνια, ζωγραφιές κι ένα σωρό δώρα. Φίλοι και συμμαθητές τους ήταν όλοι εκεί, για να γιορτάσουν όλοι μαζί την εκπλήρωση των ευχών τους.

Τα δύο αδέρφια αντιμετωπίζουν την ίδια ασθένεια, οπότε και η ευχή τους ήταν η ίδια: να αποκτήσουν από ένα ειδικό ποδήλατο, ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν τις βόλτες, που τόσο τους αρέσουν, αλλά και να δυναμώσουν τα πόδια τους. Η νεράιδά τους, γνωρίζοντας την αγάπη τους για τη μουσική, τα χρώματα και τα παιχνίδια, αλλά και την κοινωνικότητά τους, οργάνωσε μία μικρή γιορτή με όλα τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Ο Π. έλαμπε από χαρά και ενθουσιασμό, ενώ η Σ., λίγο πιο ντροπαλή, παρατηρούσε με απόλυτη έκπληξη και χαρά. Το παιχνίδι ξεκίνησε αμέσως. Άρχισαν να ανοίγουν τα δώρα τους και να παίζουν με αυτά, αλλά και με τα μπαλόνια, ενώ λικνίζονταν στους ήχους της μουσικής. Φυσικά, δεν έλειπαν και οι λιχουδιές, τις οποίες απόλαυσαν όλοι οι παρευρισκόμενοι.

Όταν έφτασε η μεγάλη στιγμή και τους παραδώσαμε τα ποδήλατά τους, ανέβηκαν και άρχισαν αμέσως τις βόλτες!

Οι γονείς καμάρωναν συγκινημένοι και τα λόγια του πατέρα τους μίλησαν στις καρδιές όλων μας: «Το χαμόγελο των παιδιών μας τα λέει όλα! Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει ένας γονέας όταν βλέπει τα παιδιά του να χαμογελούν, η δύναμη και υπομονή που παίρνουν οι γονείς από το χαμόγελο των παιδιών… Είναι πολύ συγκινητικό!»

Πλέον, τα δύο αγαπημένα αδέρφια θα κάνουν πεντάλ ανακαλύπτοντας τον κόσμο και θα μπορούν να απολαμβάνουν αυτόνομα τις βόλτες τους.

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Γιώργο Γιουρούκο για τη δωρεά που αφιερώθηκε στην ευχή του Π.

&

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Αντιγόνη Γιόκαρη για τη δωρεά που αφιερώθηκε στην ευχή της Σ.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΑ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΣΤΗΡΙΞΗ, ΕΚΦΡΑΣΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, Kouvér Catering, Καδόγλου Αλέξης, Καραδάτκος Βασίλης, Chocotales Signature Delights, Balloon Planet Αλεξανδρούπολης, MyIkona, Craftbox

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στην ευχή: Μαρία Τοκαμάνη