Τι είναι το Αστέρι της Ευχής;

Το πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια και αφορά σε ένα χάρτινο αστέρι για το κάθε παιδί, τα οποία διατίθενται με τη συμβολική δωρεά των €2. Κάθε εκπαιδευτικός φορέας μπορεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα και να προμηθευτεί αστέρια για τους μαθητές του. Τα αστέρια μπορούν να αξιοποιηθούν ως διακοσμητικά στοιχεία της σχολικής αίθουσας, ως χριστουγεννιάτικα στολίδια αλλά και με ό,τι τρόπο μπορείτε να εμπνευστείτε! Εάν θέλετε να επιδράσετε επιπλέον στις ζωές των παιδιών μας, μπορείτε να επιστρέψετε στον οργανισμό τα μικρότερα, εσωτερικά αστέρια με τις ευχές σας. Η αλληλεπίδραση αυτή εγκαινιάστηκε πέρυσι για πρώτη φορά και αποδείχθηκε ιδιαίτερα ευεργετική για την ψυχολογία των παιδιών μας!

Είναι εγκεκριμένο το πρόγραμμα;

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής υλοποιείται εδώ και 25 χρόνια με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και ο αριθμός πρωτοκόλλου για φέτος είναι Φ.2.1/ΜΓ/41288/8022/Δ7 και Φ.14/ΦΔ/129638/134439/Δ1. Μπορείτε να βρείτε το σχετικό έγγραφο πατώντας εδώ.

Πώς μπορώ να κάνω την παραγγελία για τα Αστέρια της Ευχής;

Μπορείτε να κάνετε την παραγγελία σας με 3 τρόπους:

    • Ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας τη φόρμα που βρίσκεται εδώ.
    • Μέσω email στο [email protected]
    • Καλώντας στο 210 9637 667, ώστε να σας εξυπηρετήσουν οι εργαζόμενοι και εθελοντές του προγράμματος Αστέρι της Ευχής. Για την πιο εύκολη εξυπηρέτησή σας πείτε μας τον κωδικό του σχολείου σας από το Υπουργείο Παιδείας.

 

Πώς και πότε μπορώ να παραλάβω την παραγγελία με τα Αστέρια της Ευχής;

Η ομάδα μας θα προετοιμάσει άμεσα τη παραγγελία σας φροντίζοντας να την παραλάβετε, χωρίς κανένα κόστος αποστολής με ACS courier μέσα σε 3-5 εργάσιμες μέρες (*Ο χρόνος μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τη περιοχή που βρίσκεστε).

Σε διαφορετική περίπτωση, μπορείτε να παραλάβετε τη παραγγελία σας από τα γραφεία του οργανισμού (Εθνικής Αντιστάσεως 47, Δάφνη, 17237) κατόπιν συνεννόησης.

Μπορώ να κάνω και συμπληρωματική παραγγελία για Αστέρια της Ευχής;

Μπορείτε να κάνετε την παραγγελία σας για έναν ενδεικτικό αριθμό αστεριών που επιθυμείτε να λάβετε στο σχολείο σας. Στην πορεία εάν θέλετε να λάβετε έξτρα ποσότητα με μεγάλη μας χαρά να σας την αποστείλουμε. Σε αντίθετη περίπτωση που σας περισσέψουν Αστέρια της Ευχής μπορείτε να τα επιστρέψετε στον οργανισμό, με δική μας χρέωση, χρησιμοποιώντας την ACS Courier της περιοχής σας.

Πώς μπορώ να καταβάλλω τη δωρεά μου;

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος Αστέρι της Ευχής στο σχολείο σας, μπορείτε να καταβάλλετε τη δωρεά σας για τα αστέρια που έχετε προμηθευτεί με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

    • Ηλεκτρονικά είτε μέσω του σχολικού είτε μέσω προσωπικού web banking του εκάστοτε εκπαιδευτικού αναγράφοντας στην αιτιολογία ή περιγραφή για τον δικαιούχο τον κωδικό και το όνομα του σχολείου σας.
    • Με κατάθεση στη τράπεζα που σας εξυπηρετεί αναγράφοντας στην αιτιολογία ή περιγραφή για τον δικαιούχο τον κωδικό και το όνομα του σχολείου σας.
    • Στο λογιστήριο του οργανισμού (Εθνικής Αντιστάσεως 47, Δάφνη, 17237) Δευτέρα με Παρασκευή, από 9:00-17:00

Κάθε αστέρι αντιστοιχεί στη συμβολική δωρεά των 2 ευρώ.

Τραπεζικοί Λογαριασμοί – Αστέρι της Ευχής

  ALPHA BANK: 12 200 200 2011 224

  IBAN: GR65 0140 1220 1220 0200 2011 224

  ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5021 044734 708

   IBAN: GR 02 0172 0210 0050 2104 4734 708

  ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 715 470206 94

  IBAN: GR 790 1107 15 000 00 715 4702 0694

   Δικαιούχος: Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος

Λαμβάνουμε κάποιο αναμνηστικό σαν σχολείο για τη συμμετοχή μας στη δράση;

Με τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής λαμβάνετε τόσο το πιστοποιητικό υιοθεσίας ευχής όπου αναγράφεται το όνομα του σχολείου σας και ποια ευχή έχετε βοηθήσει να εκπληρωθεί με τη δωρεά σας, όσο και την απόδειξη της δωρεάς σας.

Μπορούν οι εκπαιδευτικοί που έχουν αναλάβει τη δράση να λάβουν κάποιο πιστοποιητικό οργάνωσης του προγράμματος;

Εάν ενδιαφέρεστε να λάβετε ατομική βεβαίωση για την οργάνωση της δράσης στο σχολείο σας, μπορείτε να μας αποστείλετε email στο [email protected], με θέμα «Ατομική βεβαίωση υλοποίησης προγράμματος» και βασικό κείμενο τα στοιχεία σας και το όνομα ή κωδικό του σχολείου σας, ώστε να σας αποσταλούν ηλεκτρονικά με την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Τι είναι ο δημιουργικός διαγωνισμός;

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος Αστέρι της Ευχής, οι μαθητές όλων των βαθμίδων καλούνται να πάρουν έμπνευση από το Αστέρι της Ευχής και να δημιουργήσουν τις συλλογικές συμμετοχές τους στις παρακάτω κατηγορίες:

Σχεδίασε το αστέρι σου

Βίντεο

Τραγούδι

Δημιουργική κατασκευή

Δημιουργική γραφή-δοκίμιο

Υπάρχει κάποιο βασικό θέμα που πρέπει να ακολουθήσουν οι μαθητές;

Κάθε ομαδική υποψηφιότητα θα πρέπει να έχει ως αφετηρία τα παρακάτω:

Φιλανθρωπικό έργο Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

Συναισθήματα και σκέψεις μαθητών για την αξία του εθελοντισμού & της προσφοράς

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής

Ιστορίες παιδιών ευχής του οργανισμού

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για τον δημιουργικό διαγωνισμό;

Οι συμμετοχές υποβάλλονται από 01/12/2023 έως και 18/03/2024 αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο wishstar.gr. Μπορείτε να δείτε τις νικητήριες συμμετοχές για το σχολικό έτος 2023-2024 ΕΔΩ

Υπάρχει η δυνατότητα παράτασης ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων;

Υπάρχει μόνο σε περίπτωση που αυτό καταστεί απαραίτητο (ιδίως για λόγους ανωτέρας βίας συναρτημένους με τη γενικότερη υγειονομική κατάσταση). .

Πότε γίνεται η βράβευση για τον διαγωνισμό των σχολείων;

Η βράβευση για τον διαγωνισμό του σχολικού έτους 2023-2024 θα λάβει χώρα τον Οκτώβριο του 2024.

Ποια είναι η διαδικασία αξιολόγησης των συμμετοχών;

Η ανάδειξη των νικητών γίνεται έπειτα από ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής, όπως αυτή έχει οριστεί από τον εποπτεύοντα φορέα, Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος.
Η σύνθεση της επιτροπής συντονισμού και αξιολόγησης του διαγωνισμού είναι η ακόλουθη:

Gabriella Calini – Ιδρύτρια Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

Αλεξάνδρα Ζαφειρακοπούλου – Γενική Διευθύντρια Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

Ανδρούλα Αποστολίδου – Εκπαιδευτικός

Στρατής Ταυλαρίδης – Εκπαιδευτικός, Εικαστικός

Ελένη Νικόλα – Κοινωνική ανθρωπολόγος

Αφροδίτη Βουλγαράκη – Εκπαιδευτικός

Κωνσταντία Μπεσλεμέ – Εκπαιδευτικός

Σωτήρης Φωτέας – Δικηγόρος

Αναρτώνται όλες οι συμμετοχές στην ιστοσελίδα του οργανισμού;

Όλα τα έργα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα www.wishstar.gr, ενώ από το διαγωνισμό και τη δημοσίευση των υποβληθέντων έργων δεν προκύπτουν έσοδα για τον οργανισμό. Η χρήση των έργων γίνεται μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Τι βραβείο κερδίζουν οι νικητές του δημιουργικού διαγωνισμού;

Όλα τα σχολεία που παίρνουν μέρος στο διαγωνισμό λαμβάνουν ηλεκτρονικά τον έπαινο συμμετοχής για τη δημιουργία τους. Στα σχολεία που θα αναδειχτούν νικητές θα δοθεί ένα συμβολικό βραβείο κατόπιν της ψηφοφορίας. Το βραβείο αυτό θα αντιπροσωπεύει το μήνυμα της ελπίδας, της χαράς, της δύναμης και του εθελοντισμού. Ο διαγωνισμός δεν διοργανώνεται με έπαθλο υπό οικονομική, εμπορική, συναλλακτική ή περιουσιακή διάσταση. Οι μαθητές δεν έχουν καμία οικονομική συμμετοχή ή ανταμοιβή.