Η Σοφία είχε ένα όνειρο: να επισκεφθεί το χωριό του Άγιου Βασίλη στο Ροβανιέμι. Όταν έμαθε ότι η ευχή της θα εκπληρωνόταν, η χαρά της δεν περιγράφεται! Ήταν η πρώτη φορά που θα έβλεπε χιόνι και θα ζούσε ένα παραμυθένιο ταξίδι.

Όταν έφτασε στο Ροβανιέμι, παρόλο το κρύο, η μαγική ατμόσφαιρα ζέστανε την ψυχή της. Είχε την ευκαιρία να κάνει βόλτα με έλκηθρο, να δει από κοντά ταράνδους και πολικές αρκούδες, να παίξει με το χιόνι και να γνωρίσει τον Άγιο Βασίλη στο ίδιο του το σπίτι, όπου τα παιχνιδιάρικα ξωτικά δούλευαν πυρετωδώς.

Τα λόγια της μητέρας της περιγράφουν με τον καλύτερο και πιο συγκινητικό τρόπο τα όσα έζησε η οικογένεια:

Κάποια στιγμή είχα διαβάσει κάπου το εξής: “Προσευχήθηκα να αντέξουμε τις πιο βαθιές χαρές “. Ταυτίστηκα πολύ με αυτό, γιατί για εμάς ήταν πιο δύσκολο να χαιρόμαστε στις χαρές. Στα νοσοκομεία, στην αρρώστια, βάζεις το κεφάλι κάτω και “τραβάς ” με όλες σου τις δυνάμεις. Στις χαρές όμως πρέπει να αφεθείς…και δεν είναι εύκολο. Επίσης, πιστεύω ότι, όσοι άντεξαν βαθιές λύπες, πρέπει να τους έρθουν και βαθιές χαρές. Αυτό συνέβη και με την ευχή της Σοφίας μου. Όλοι μαζί χαρήκαμε βαθιά! Και είμαι τόσο ευγνώμων, που δεν εκφράζεται με λόγια!

Μια εμπειρία τόσο αγνή και ξέγνοιαστη, που την έκανε να νιώσει σαν μικρό παιδί ξανά και της έδωσε δύναμη και πίστη να συνεχίσει να ονειρεύεται! 

θερμά για τη δωρεά την εταιρεία ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ και όσους προσέφεραν το «Δώρο Αγάπης» την περίοδο των Χριστουγέννων 2023.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: Sofitel, MyIkona, Craftbox

Ευχαριστούμε θερμά τους υποστηρικτές σε είδος: NORDIC EXPERTS AE