«Δεν είμαι μόνο χαρούμενος, είμαι πεταγμένος απ’ τη χαρά μου!». Μέσα σε αυτές τις όλο νόημα λέξεις έκλεισε ο Σπύρος όλη τη χαρά που πήρε από το ταξίδι της ευχής του. Ένα ταξίδι γεμάτο εικόνες και μοναδικές εμπειρίες. Η επιθυμία του δεν ήταν άλλη από το να γίνει πυροσβέστης.

Ο Σπύρος λατρεύει του πυροσβέστες. Έτυχε κάποια στιγμή σε μικρότερη ηλικία να δει από κοντά πυροσβεστικό όχημα και τους πυροσβέστες με τις στολές τους στο καθήκον και τρελάθηκε. Όταν μεγαλώσει, φυσικά, θέλει να γίνει πυροσβέστης. Από την πρώτη στιγμή, μας έδειξε πόσο ανυπομονούσε για μια ολοκληρωμένη εμπειρία με τον εαυτό του στη θέση ενός αληθινού πυροσβέστη που όχι μόνο θα σβήνει φωτιές αλλά θα σώζει κόσμο. Ένας αληθινός ήρωας, δηλαδή, όπως ακριβώς είναι ο Σπύρος!

Όλα ξεκίνησαν όταν μία μέρα τον επισκέφθηκε στο σχολείο του ένα πυροσβεστικό όχημα. Δεν πίστευε στα μάτια του! Οι πυροσβέστες ήταν εκεί μόνο για εκείνον! Του έδωσαν την επίσημη πρόσκληση στον πυροσβεστικό σταθμό, όπου θα περνούσε κανονική εκπαίδευση και του έδειξαν κάποια πρώτα κόλπα με την αντλία νερού. Οι συμμαθητές του τον χειροκροτούσαν ενθουσιασμένοι κι εκείνος έλαμπε από χαρά!

Και ήρθε και η μεγάλη μέρα, που ο Σπύρος θα περνούσε την εκπαίδευση πυροσβέστη. Βρέθηκε με τους γονείς του στον σταθμό, όπου τον υποδέχτηκαν οι νεράιδες και μάλιστα η μία είναι πυροσβέστης! Τρελάθηκε!

Όπως μας εκμυστηρεύτηκαν οι γονείς του, το προηγούμενο βράδυ δεν είχε κοιμηθεί από την αγωνία και την ανυπομονησία του. Φορώντας το καλύτερό του χαμόγελο, συστήθηκε με όλους όσοι τον υποδέχτηκαν στον σταθμό και πήγε κατευθείαν να φορέσει τη στολή του. Έπρεπε να βιαστούν! Είχαν κλήση κι έπρεπε να πετάξουν με το ελικόπτερο για να εντοπίσουν την πυρκαγιά.

Απόλαυσε πολύ την πτήση και είχε την ευκαιρία να δει από ψηλά τη γειτονιά του, το σπίτι, το σχολείο του. Όταν επέστρεψαν, στο κυλικείο τον περίμενε ένα μικρό πάρτι. Ωστόσο, σύντομα ακούστηκε από τον ασύρματο το όνομά του. Ο πυροσβέστης Σπύρος έπρεπε να σπεύσει να σβήσει μια φωτιά! Έτρεξε αμέσως με το πυροσβεστικό όχημα και με την αντλία νερού έσβησε τη φωτιά στο αεροπλάνο. Στο μεταξύ, δεχόταν όλες τις απαραίτητες οδηγίες της εκπαίδευσης, αν και ήταν ολοφάνερο ότι γνώριζε ήδη καλά τι έπρεπε να κάνει. Γεννημένος πυροσβέστης!

θερμά την εταιρεία La Vie en Rose και προσωπικά τη Δήμητρα Κατσαφάδου για τη δωρεά στο πλαίσιο της Χριστουγεννιάτικής εκπομπής που ήταν αφιερωμένη στα παιδιά μας «ΠΡΩΙΝΟ ΜΑΣ» του ΣΚΑΪ και της Πρέσβειρας μας, Φαίης Σκορδά

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στην ευχή: Μαρία Συκιανάκη, Ιωάννα Συκιανάκη

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: BURGER JOINT, PASSARELLA, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΛΑΣ, MYIKONA, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ευχαριστούμε θερμά τους υποστηρικτές σε είδος: REDLOOP

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!